Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Év végén mutatja be Európában 12., 'Concussion Protocol' című albumát a VICIOUS RUMORS


2016-07-20

A legendás San Francisco-i metalbanda augusztus végén adja ki újabb nagylemezét, az SPV/Steamhammer jóvoltából.

Az új Vicious Rumors albumra 11 vadonatúj dal került fel. A 'Concussion Protocol' egy rémisztő történetet mesél el az armageddonról, amit egy globálisan pusztító aszteroida okoz. Mindez azt jelenti, hogy elkészült a veterán zenekar történetének legelső koncept-albuma.

A lemez produceri munkáit ezúttal is a frontember, Geoff Thorpe, valamint Juan Urteaga hangmérnök végezte, a világhírű kaliforniai Trident Stúdióban (Machine Head, Testament, Heathen, Exodus, Dragonlord, stb.). Az első új single-dal a 'Take It Or Leave It' címet viseli - ehhez a számhoz nemrég videoklipet is forgatott a banda. Ennek ellenére elsőként a 'Chasing The Priest' számot, és annak Jimmie Evans lll (Electric Punishment Stúdió) által készített szöveges videóját mutatták be (premierek lentebb).

A 'Concussion Protocol' lemezen két korábbi VR-tag is feltűnik, mint vendég: ők név szerint Brad Gillis (Nightranger, Ozzy Osbourne) és Steve Smyth (One Machine, Nevermore, Testament, Forbidden), aki '95 és '99 között gitározott a bandában.

Geoff Thorpe: "Ez az album rendkívül könyörtelen és pusztító, a maga valódi, klasszikus VR-stílusában; de ugyanakkor tele van csavarokkal és fordulatokkal is. Higgyétek el, egy óriási élményre számíthattok! Ha valaha is rajongtatok a VR-ért, a Sabbath-ért, a Priest-ért vagy a Maiden-ért, illetve egy kicsit a "bay area thrashért" is, akkor jó helyen kapizsgáltok, mert ez az album egyértelműen nektek szól!!".

A 'Concussion Protocol' album a Vicious Rumors első stúdió-kiadványa lesz, amin a holland származású Nick Holleman énekel. Nick-et Geoff Thorpe választotta a zenekar élére, miután meglátta őt egy YouTube-videóban: "Elképzeltem, ahogy ő elénekli a dalainkat. És tökéletesen működött a dolog. Miután találkoztunk, egyből tudtam, hogy ő a megfelelő srác".

Emellett stúdió-fronton további változás is történt: új basszer érkezett Szlovéniából, Tilen Hudrap személyében, akit egy meghallgatás után válogatták be a bandába, először csak mint session-zenész a 2013-as nyári turnéra. A tagoknak viszont hamar megtetszett Tilen "agresszív játéka és rémisztő színpadi jelenléte", ezért felkérték őt teljes értékű bandatagnak.

Mellettük Bob Capka gitáros - aki a népszerű 'Electric Punishment' albumon zenélt - ismét visszahozta "gyilkos szólóit és riffjeit" a bandába.

A 'Concussion Protocol' borítója és dallistája így néz ki:

01. Concussion Protocol
02. Chemical Slaves
03. Victims Of A Digital World
04. Chasing The Priest

05. Last Of Our Kind
06. 1000 Years
07. Circle Of Secrets
08. Take It Or Leave It
09. Bastards
10. Every Blessing Is A Curse
11. Life For A Life

A banda október 31.-i kezdettel mutatja be új albumát Európában; méghozzá a Dirkschneider előzenekaraként. Íme a körút dátumai és állomásai:

Október
31 - Stavanger, Norvégia – Folken

November
1 – Oslo, Norvégia – Vulcan Arena
3 – Umea, Svédország – Idun
4 – Borlaenge, Svédország – Liljan
5 – Örebro, Svédország - Frimis
6 – Linköping, Svédország – Garden

December
7 – Vacha, Németország – Vachwerk
8 – Dornbirn, Ausztria – Conrad Sohm
9 – Brno, Csehország – Hala Vodova
11 – Oberhausen, Németország – Turbinenhalle
13 - Milánó, Olaszország
Live Club
15 – Nürnberg, Németország – Loewensaal
16 – Memmingen, Németország – Kaminwerk
18 – Solingen, Németország – Cobra


Év végén mutatja be Európában 12., 'Concussion Protocol' című albumát a VICIOUS RUMORS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás