Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HELLYEAH - a néhai Dimebag gitározik az 'Unden!able' album Phil Collins-feldolgozásában (premier)


2016-06-02

Az egykori Pantera dobos, Vinnie Paul Abbott jelenlegi bandája, a Hellyeah ötödik, 'Unden!able' című albuma június 3-án lát napvilágot, az Eleven Seven Music kiadó jóvoltából...

Az 'Unden!able' első ízelítője már februárban megjelent, a 'Human' című single-dal formájában. A dal azon nyomban meghódította az amerikai rádiós toplistákat, és a hivatalos lyric-videót is több mint egymillióan nézték meg a YouTube-on. A 'Human'-hez nemrég teljes értékű videoklipet is forgatott a banda: a Robert Sexton által rendezett videó május 5-én debütált - premier lentebb! Egy nappal a lemez megjelenése előtt nyilvánossá vált az újabb single-dal, ami egy Phil Collins-feldolgozás, az 'I Don't Care Anymore'. A feldolgozás érdekessége, hogy Vinnie Paul néhai testvére / Pantera-beli bandatársa, "Dimebag" Darrell Abbott (akit 2004 decemberében lőttek le egy koncerten) gitár-játéka hallható benne. Vinnie és Dimebag 14 évvel ezelőtt vette fel a dal alapjait.

Az 'Unden!able' album - aminek felvételei az egyik dalszerző, Kevin Churko (Papa Roach, Rob Zombie) producelésében zajlottak, a los angelesi Hideout Recording Stúdióban - egyébként a Hellyeah első albuma, amin az alábbi felállás zenél: Chad Gray énekes, Tom Maxwell és Christian Brady gitárosok, Vinnie Paul dobos és Kyle Sanders basszusgitáros.

Vinnie elmondta a fentebb említett Collins-feldolgozás kapcsán: "Amikor producerünk, Kevin előszedte Dimebag eredeti felvételeit, modernizálta őket, és javított rajtuk, meghallgattuk az egész számot, és mindvégig libabőrösek voltunk. Érzésünk szerint Dimebag a kezdetektől fogva inspirációja volt ennek a bandának. Az ő energiája és lelke mindörökké elkísér bennünket. Nagyon örülök, hogy 2016-ban is hallhatják az emberek az ő játékát".

Az új lemez lent látható borítóját William Felch és maga Chad Gray tervezte. A mű egy ragadozó tágra nyílt szemét ábrázolja - már ebből is rájöhetünk, mire kell számítani az új dalokban: düh, fájdalom és magas oktávú heavy metal zene!

Maxwell közleménye így szól: "Ezen a lemezen egy csomó olyan újdonságot hallhattok, amit eddig neem próbáltunk ki... és persze egy csomó durvulást! Hangulatos, sötét, pusztító, de ugyanakkor szívszaggató is... egyszóval: mindent megtaláltok rajta! Valójában legutóbbi lemezünk, a 'Blood For Blood' továbbfejlesztett változata ez, de most dalszövegileg és zeneileg is okozunk némi meglepetést. A lényeg az, hogy egy rendkívül kegyetlen album született - izgatottan várjuk már, hogy ti is meghallgathassátok!".

Íme az 'Unden!able' tracklistája:

01. !
02. X
03. Scratch A Lie
04. Be Unden!able
05. Human
06. Leap of Faith
07. Blood Plague
08. I Don't Care Anymore (Phil Collins feldolgozás)
09. Live Or Die
10. Love Falls
11. 10-34
12. STARTARIOT
13. Grave

A banda a 'We're All In This Together' elnevezésű turnén mutatja be először új dalait. A május 2-án, Baltimore-ban indult túrán az Escape The Fate, a New Years Day és a From Ashes To New kíséri Vinniéket. Ezt követi 'Hell Pop' nevezetű turné (az In This Moment-tel közösen). Ez a körút június 18-án indul, Des Moines-ban. Az előbbi körút hátralevő dátumai és állomásai itt érhetők el:

Június
3 - San Diego, CA - Riverside Municipal Auditorium
5 - Las Vegas, NV - The Foundry at SLS

Íme a 'Startariot' dal premierje:

A Hellyeah legutóbbi, "mocskos, nyers groove metalt a Motörhead punk rock-os energiájával vegyítő" 'Blood For Blood' 2014. június 10-én került a boltokba, az Eleven Seven Music kiadó jóvoltából. A lemezről bővebben itt írtunk.


HELLYEAH - a néhai Dimebag gitározik az 'Unden!able' album Phil Collins-feldolgozásában (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás