Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MOONSORROW - aranyérmes lett a finn toplistán a 'Jumalten Aika' album


2016-04-13

A finn pogány metalbanda történetében 2016. április elsején új fejezet nyílt: megjelent eddigi legsikeresebb lemezük, a 'Jumalten Aika'.

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy a 'Jumalten Aika' - a megjelenés első hete után - a hivatalos finn zenei toplista aranyérmes helyén végzett. A lemez emellett Németországban is felkerült a toplista 33. helyére (itt ez a banda eddigi legkiválóbb teljesítménye). A korong a UK Rock Charts-ra a is felkerült: ott a 35. lett.

Az "epikus mesterműként" bejelentett 'Jumalten Aika' [magyarul: 'Istenek kora'] kapcsán a következőket nyilatkozta a zenekar: "A Moonsorrow bemutatja nektek az Istenek korát! Új lemezünk egy valódi utazás az Észak legmélyére, az emberi lélek által kreált legsötétebb mítológiák felé. Mindez természetesen a klasszikus Moonsorrow-stílusban!".

A Century Media jóvoltából megjelent albumról Henri Sorvali gitáros-billentyűs-énekes így beszélt: "Ezen a lemezen sokkal több folkos beütés van, mint a korábbiakon. Mondhatni ezúttal ezek a témák határozzák meg az egész albumot. A 'Jumalten Aika' olyan, mint egy settenkedő farkas, aki akkor harap a legdurvábban, amikor nem is sejtenénk. A zene maga kötetlen agresszió, ami az Észak rejtelmeit és az isteni eredetű boszorkányságot szólaltatja meg, arra emlékeztetve bennünket, hogy a vérünk sosem lesz tiszta".

A lemez elérhető az alábbi formátumokban:

* Limitált 2CD-s mediabook + kitűző (európai verzió)
* Limitált 2CD-s digipak + kitűző (USA-verzió)
* Fekete gatefold 2LP + CD
* Fehér gatefold 2LP+CD – CMDistro.de (EU webshop) [limit: 100 példány]
* Zöld gatefold 2LP+CD – Nuclearblast.de (EU webshop)
[limit: 200 példány]
*
Átlátszó gatefold 2LP+CD – (USA-verzió)
[limit: 400 példány]
* Ezüst gatefold 2LP+CD – CMDistro.com (USA webshop)
[limit: 200 példány]
* CD
* Digitális

A 'Jumalten Aika' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Jumalten Aika
02. Ruttolehto (Päivättömän Päivän Kansa)
03. Suden Tunti
04. Mimisbrunn
05. Ihmisen Aika (Kumarrus Pimeyteen)

A bónusz albumra feldolgozások kerültek fel: az egyik a Rotting Christ 'Non Serviam' dala, a másik pedig a 'Soulless' a Grave-től. A két lemezt azért választották külön, mert az eredeti anyag zenéje és dalszövegi koncepciója önmagában alkot egészet.

Íme a lemez első két előzetese:

A banda nemrég bemutatta az album első hivatalos klipjét. A 'Suden Tunti' ('A Farkasok órája') dal kapcsán Ville Sorvali elmondta: "Ez a legrövidebb szám, amit az elmúlt tíz évben rögzítettünk! Ennek ellenére tele van minden olyan elemmel, amitől Moonsorrow-s lesz egy szerzemény. A folk metalnak szerintünk ilyen a sötét oldala - egy új perspektívából mutatjuk be Fenris és Odin epikus küzdelmét".

"Sosem gondoltuk volna, hogy egyszer eljön ez a nap. Nem hittük volna, hogy valaha is kiadunk egy hivatalos Moonsorrow videoklipet" - tette hozzá Mitja Harvilahti. “Zenét írni kompromisszumok nélkül, épp elég nehéz. Videót készíteni ugyanebben a lelkületben, pedig még ennél is nehezebb! Azon viszont már régóta gondolkodunk, hogy egy animált videóval lehetne igazán jól megvalósítani ezt a művészetet... Lévén a 'Suden Tunti' valós mítológiákon alapszik, sikerült létrehoznunk egy olyan képi világot, ahol ennek formát tudunk adni!".

A Moonsorrow az új lemez megjelenésének napján európai turnéra indult, a Korpiklaani társaságában. Íme a hátralevő dátumok és állomások listája:

Április
13 - Arena - Madrid, Spanyolország
14 - Razzmatazz2 - Barcelona, Spanyolország
15 - CC John Lennon - Limoges, Franciaország
16 - Carène - Brest, Franciaország
17 - Antipode - Rennes, Franciaország
18 - CCO Villeurbanne - Lyon, Franciaország
19 - BAM - Metz, Franciaország
20 - Islington Academy - London, Anglia
21 - Club Academy - Manchester, Anglia
22 - Button Factory - Dublin, Írország
23 - Limelight 2 - Belfast, Írország
24 - Classic Grand - Glasgow, Skócia
25 - Stylus - Leeds, Anglia
26 - Academy 2 - Birmingham, Anglia
27 - The Fleece - Bristol, Anglia
28 - 1865 - Southampton, Anglia
29 - Matrix - Bochum, Németország

A Moonsorrow legutóbbi lemeze, a 'Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa' ['Mi vagyunk a halott föld mozgó árnyékai'] 2011. február 28-án jelent meg, a Spinefarm Records jóvoltából.


MOONSORROW - aranyérmes lett a finn toplistán a 'Jumalten Aika' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás