Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Sacramento-ban adott koncertet a Bobby Blotzer-féle RATT


2016-05-01

A Ratt jelenleg törvényesen működő felállása április 8-án, pénteken a Sacramento-beli Ace Of Spades klubban adott koncertet. Íme néhány rajongói felvétel a buliról:

Néhány hete arról számoltunk be, hogy Robbie Crane - aki 1996 és 2012 között volt a legendás Ratt basszerosa - most visszatért a jelenleg Bobby Blotzer dobos által működtetett bandába.

A zenekar távozó basszusgitárosa, Scott Griffin a következőket adta hírül: "Épp most beszéltem telefonon Bobby Blotzer-rel. Úgy döntöttünk, hogy a Ratt kanadai és Ohio-beli koncertjei után mindkettőnknek jobb lesz, ha a továbbiakban nem dolgozunk együtt ebben a bandában. Április elsejétől Robbie Crane lesz a Ratt új basszusgitárosa. A legjobbakat kívánom Bobby-nak, Josh-nak, Doc-nak, Blaze-nek és Robbie-nak".

Mint az a minap szintén kiderült, Doc és Josh (Joshua Alan énekes és Doc Ellis gitáros) közel egyidőben lépett ki eredeti bandájából, a Sin City Sinners-ből, annak érdekében, hogy teljes mértékig a Ratt ténykedéseire tudjanak koncentrálni. Mellettük - valamint Blotzer és Crane mellett - egy "22 éves gitár-hős", Blaze alkotja a banda felállását.

A Ratt névhasználata körül jelenleg is viták zajlanak: Bobby Blotzer, az eredeti dobos, és Warren DeMartini, az eredeti gitáros továbbra sem tudott megegyezni a banda jogain. Erről bővebben itt írtunk.

Blotzer 2015. szeptember 23-án adta hírül: új bandájával Ratt néven indul turnéra (folytatván a korábban Bobby Blotzer's Ratt Experience projekt működtetését). A dobos mindezt a WBS, Inc. nevében tette - ez az a cég, ami birtokolja a Ratt zenekar nevének jogait. A WBS, Inc. cég alapítója Blotzer, DeMartini és a banda eredeti énekese, Stephen Pearcy (aki nemrég - egy bírósági ítélet révén - elvesztette tulajdonrészét, miután 2000-ben, 2006-ban, majd 2014-ben is kilépett a bandából). Blotzer egyébként az évek során többször is elmondta, hogy szeretné feltámasztani a Ratt-et, azonban DeMartini ebben semmiképp nem venne részt Pearcy híján.

DeMartini később a Blabbermouth.net magazinnak adott nyilatkozatában közölte, hogy "totálisan ellene van" a Blotzer-féle Ratt-nek, és jogi lépéseket is tett annak érdekében, hogy a dobos ne sajátíthassa ki a zenekar nevét és turnézáshoz való jogát.

A vádirat szerint Blotzer szeptember 3-án, a kaliforniai Studio City-ben megrendezett egy találkozót, ahol a névhasználat volt a fő téma. Itt a dobos kijelentette, hogy ő maga a WBS, Inc. teljes jogú tulajdonosa. DeMartini ügyvédje később levelet küldött Blotzer ügyvédjének: ebben azt írta, hogy a shareholder-meeting szabálytalanul és "törvényes eszközök hiányában" zajlott le, ezért az ott elhangzottak "semmisnek tekinthetők".

Egyelőre nem született jogi döntés az ügyben, de a Blotzer-féle Ratt továbbra is aktívan turnézik. Íme a banda soron következő koncertjeinek listája:

Május
27 - The Rose - Pasadena, CA 
28 - Saban Theatre - Beverly Hills, CA 

Június
25 - Reserve Casino Hotel's Lava Room - Central City, CO  
 
Augusztus
13 - Rockin' The Rivers - Three Forks, MT


Videó: Sacramento-ban adott koncertet a Bobby Blotzer-féle RATT
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás