Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kislemezzel jelentkezik az eredeti ALICE COOPER BAND


2016-10-19

A legendás énekes bandájának 1971-es felállása újra összeállt.

"Az eredeti Alice Cooper Band egy vérbeli detroiti hard rock banda volt. Persze ezt a műfajt sosem adtam fel, de a '70-es évek elején megvolt ennek a zenekarnak az a klasszikus feelingje" - nyilatkozta nemrég Cooper a The Weekender magazinnak. "Most is azon vagyunk, hogy ezt az ízt hozzuk vissza; azt a stílust, ami a 'Killer' albumon hallható. Arra gondoltunk tehát, hogy felelevenítjük ezt a régi lemezt, és annak szellemében írjuk meg következő dalcsokrunkat. Persze konkrétan visszamenni az időben, képtelenség, de a klasszikus elemeket ettől még visszahozhatjuk zenénkbe"...

Habár még korai stádiumában jár az új Cooper-lemez, az énekes elárulta, hogy a következő anyag egyfajta 'Killer' mini-reunion lesz, mivel az eredeti Alice Cooper Band tagjai szerepelnek rajta.
"Megírtam három-négy dalt [az Alice Cooper Band dobosával] Neil Smith-tel és [gitárosával] Mike Bruce-szal közösen" - mondta Cooper. "Phoenix-ben stúdióztunk, nagyjából két héten keresztül - ott születtek ezek a szerzemények és az előzetes demók. Persze egyelőre nem tudjuk, hogy mely nóták kerülnek fel az albumra, és melyek nem, de továbbra is dolgozunk rajtuk... Dennis Dunaway [az A. C. B. basszerosa] szintén megírt két-három számot... habár ezeket még nem hallottuk, de tudom, hogy Dennis egy kiváló dalszerző... Egyszóval nagyon jó érzés újra ezekkel az arcokkal dolgozni! És itt nem arról van szó, hogy ilyen módon szeretnénk megfiatalodni; mindössze csak azt a régi hangzást szeretnénk visszahozni a köztudatba".

A Cooper nyilatkozatában említett három zenész (valamint Glen Buxton szólógitár) mindegyike az 1971-es 'Killer' album résztvevője volt. A klasszikus album közvetlenül Alice első nagy slágere, az 'I’m Eighteen' megjelenése után látott napvilágot - ezen szerepel többek közt a banda egyik mindenkori közönség-kedvence, az 'Under My Wheels'.

A 'Killer' album, illetve a következő két Cooper-lemez, a 'School’s Out' (1972) és a 'Billion Dollar Babies' (1973) alapozta meg a sokk-rocker későbbi karrierjét, és tette világszerte híres rocksztárrá a zenészt.

A különleges reunion első megmozdulása egy speciális bakelit-kislemez kiadása. November 25-én, a Lemezboltok Napja keretében lezajló "Fekete Pénteken" jelenik meg az A.C.B. 'Live From the Astroturf' című mini-albuma, amin két klasszikus dal, az 'I'm Eighteen' és az 'It Is My Body' koncertfelvétele kapott helyet. Ezeket 2015 októberében rögzítették, a dallasi Good Records lemezboltban, ahol Cooper Dennis Dunaway, Michael Bruce és Neal Smith társaságában adott performanszot (az eredeti gitárost, az 1997-ben elhunyt Glen Buxton-t a Cooper-banda jelenlegi szólistája, Ryan Roxie helyettesítette). A dedikált 'Live From the Astroturf' single mindössze 2500 példányban kerül legyártásra, többféle különböző színben.

Hamarosan jönnek az Alice Cooper Band további reunion-megmozdulásainak részletei...


Kislemezzel jelentkezik az eredeti ALICE COOPER BAND
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás