Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SINSAENUM - bemutatta második videoklipjét a Csihar Attila, Joey Jordison és Frédéric Leclercq által alapított banda


2016-07-12

Az ex-Slipknot ütős Jordison idén már a második projektjét jelentette be néhány héttel ezelőtt. A Sinsaneum frontembere azonban mégis a Dragonforce basszerosa, Frédéric Leclercq.

Jordison - miután bemutatta legújabb bandáját, a Vimic-et (amiről bővebben itt írtunk) - most egy ennél is frissebb formációval tűnt fel; méghozzá egy Sinsaneum nevezetű szuper-grouppal, aminek énekese nem más, mint a Mayhem legendás énekese, Csihar Attila. Kettejüket kíséri az egykori Daath / Chimaira vokalista, Sean Zatorsky, valamint a Dragonforce basszusgitárosa, Frédéric Leclercq, és a Seth-ből ismert Heimoth.

A Sinsaneum debütáló nagylemeze július 29-én lát napvilágot, 'Echoes Of The Tortured' címen, az earMUSIC jóvoltából. Első ízelítőként a banda közzétette debütáló videoklipjét, az 'Army Of Chaos'-t - ez lentebb megtekinthető. A nagylemezt megelőzően azonban egy két-számos EP-t is megjelentetett a zenekar: az exkluzív 'Sinsaenum' lemez 10-hüvelykes bakeliten került forgalomba, mindössze 666 példányban (2016. 06. 06-án); de elérhető digitálisan is, az iTunes kínálatában. Az EP-n az alábbi dalok kaptak helyet:

01. Death Is The Beginning (exkluzív EP track)
02. The Forgotten One (album track)

Az EP dalait a Spotify-on lehet ingyenesen meghallgatni.

Leclercq az új zenekar kapcsán néhány hete elmondta a brit Metal Hammer magazinnak adott interjújában: "Elég régóta nagy death metal-rajongó vagyok - néhány Sinsaneum dal konkrétan már 1998-ban megíródott! Szóval nem most formálódott meg a banda ötlete... Mindössze csak arról van szó, hogy eddig nem sikerült megtalálnom az erre alkalmas embereket. Joey nemrég küldött nekem egy SMS-t; megkérdezte, mi a helyzet velem... én pedig elkezdtem neki mesélni ezekről a death metal-nótákról. A többi már történelem...".

Miután az ex-Slipknot dobos meghallgatta a demókat, megkérdezte Leclercq-től, vajon van-e már lehetséges dobosa a projektnek. Mivel nemleges választ kapott, felajánlotta szolgálatait a basszernak; sőt, még a banda nevére is javaslatot tett (a 'sin' és az 'insane' szavak szójátéka).

Jordison és Leclercq következő lépése a megfelelő énekes felkeresése volt; ami nem is bizonyult nehéz feladatnak, mivel egy "túlvilági" hangú, széles skálával rendelkező vokalistára volt szükségük; így természetesen Csihar Attilára esett a választásuk, aki mindkettejük jóbarátja. Mellette egy "death metalosabb" énekest, az egykori Daath / Chimaira vokalistát, Sean Zatorsky-t is felkérték, hogy tökéletes balanszba hozzák a vokál-témákat.

Frédéric mellettük honfitársát, az "eklektikus extrémistát", a Seth együttesből ismert Heimoth-ot is felkérte, hogy teljes legyen a banda, és felvehessék első nagylemezüket. A híres svéd Fascination Street Stúdióban így született meg az 'Echoes Of The Tortured' album, amit nem más, mint Jens Bogren (Opeth, Kreator, Devin Townsend) producelt.

A basszer azt is elárulta, mire kell számítani az 'Echoes Of The Tortured' albumon: "Egy különleges utazásra repítjük a hallgatókat! Ezen a lemezen minden dal kapcsolatban áll a másikkal - lehet persze válogatni róla különálló nótákat is, de - érdemes egészében végighallgatni mindet. Az iTunes megjelenése óta az emberek rendkívül válogatósak lettek - mi ezzel nem foglalkozunk: egy teljes albumnyi élmény nyújtunk mindenkinek; egy valódi műalkotást".

A banda július közepén bemutatta második videoklipjét is. Íme a nagylemezen szereplő 'Splendor And Agony' kisfilmjének premierje:


SINSAENUM - bemutatta második videoklipjét a Csihar Attila, Joey Jordison és Frédéric Leclercq által alapított banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás