Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

REVOCATION - Billboard-listákon a 'Great Is Our Sin' album


2016-08-02

A 2006-ban alakult Massachusetts-i technikás metal banda július 22-én, a Metal Blade jóvoltából adta ki új nagylemezét.

A Revocation mindeddig öt stúdióalbumot adott ki, a kegyetlen, technikás death metal jegyében. Mindez egy évtized alatt történt; de a banda ezt követően sem dőlt hátra: az elmúlt hónapokban is intenzív dalszerzést folytatott, aminek eredménye a 'Great Is Our Sin' album lett - a csapat eddigi legdinamikusabb, legsúlyosabb, legszéleskörűbb határokat feszegető dal-gyűjteménye. Ennek sikerességét igazolja az is, hogy az album - a megjelenés első hetét követően - több kategóriában is Billboard-listás lett: a 200-as chart-on a 189., a digitális albumok listáján a 99., az 'Aktuális rock-albumok' listáján a 17., a 'Független kiadványok' listáján a 11., az 'Aktuális metal-albumok' listáján a 6., az 'Új előadók' (Heatseekers) listáján pedig az első helyen végzett.

A 2014-es 'Deathless' album folytatása ezúttal is a neves Chris "Zeuss" Harris (Hatebreed, Shadows Fall) producer társaságában született meg. Az új album első ízelítője lentebb érhető el, a 'Communion' című single-dal formájában. Ennek kapcsán Dave Davidson frontember elmondta: "A 'Communion' a leggyorsabb, legpörgősebb dal, amit valaha is szalagra vettünk - ennek ellenére azonban némi progos beütéssel is elláttuk a szerzeményt; ezzel kompenzálván az agressziót".

A 'Great Is Our Sin' dalszövegi koncepcióját Chares Darwin egyik híressé vált idézete alapozza meg: "Ha a szegények szenvedését nem a természet törvényei okozzák, hanem a mi intézményeink, nagy a mi bűnünk". A szövegek szerzője, Davidson elmondta, hogy ezt a kijelentést igyekezett átültetni a modernkori társadalomra: "A dalok koncepciója az örökös emberi butaság témájára épül. Vannak olyan történelmi utalások is, melyek többszáz évesek, de sajnos mindmáig aktuálisak. Az emberiség nem képes tanulni a saját leckéjéből - egyszerűen újra meg újra elutasítjuk mindazt, amit a történelemből leszűrhetnénk".

Annak ellenére, hogy a Revocation felállása az elmúlt évtizedben többször is megújult, Davidson sosem adta fel; rendre igyekezett a lehető legprofibb bandatársakat maga mellé venni. Így mostanra - köszönhetően Dan Gargiulo gitárosnak, Brett Bamberger basszernak és Ash Pearson dobosnak - kialakított egy egyedi, sajátos hangzást, ami minden eddigi Revocaiton-gyakorlatot felülmúl. "A 'Great Is Our Sin' mindenképpen egy új fejezet bandánk történetében - kollektíve úgy érezzük, hogy ez a lemez karrierünk legmeghatározóbb anyaga. Alig várjuk már, hogy élőben is bemutathassuk az új dalokat a világ minden táján".

Íme a 'Great Is Our Sin' tracklistája:

01. Arbiters Of The Apocalypse
02. Theatre Of Horror
03. Monolithic Ignorance
04. Crumbling Imperium
05. Communion
06. The Exaltation
07. Profanum Vulgus
08. Copernican Heresy
09. Only The Spineless Survive
10. Cleaving Giants Of Ice

A Revocation a nyári Summer Slaughter turné keretében mutatja be először az új dalokat. A július 23.-tól augusztus 21.-ig tartó észak-amerikai körúton a Cannibal Corpse, a Nile, az After The Burial, a Krisiun, a Carnifex és a Suffocation társaságában lépnek fel. A dátumok és állomások listája itt érhető el.

Később megjelentek a 'Monolithic Ignorance' és a 'Crumbling Imperium' dalok szöveges videói is. A premierek itt érhetők el, az 'Arbiters Of The Apocalypse' hivatalos klipjével egyetemben:

Az albumot itt lehet megrendelni.

A Revocation legutóbbi nagylemeze - ami a 'Deathless' címet viseli - 2014. október 14-én jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából. A kiadvány a banda eddigi legsikeresebb lemezének bizonyul, mivel az első hét után a 200-as Billboard 124. helyén, a 'Hard Music Albums Chart' 10. helyén, a 'Top Current Albums Chart' 114. helyén, illetve a 'New Artist Chart' aranyérmes helyén végzett.


REVOCATION - Billboard-listákon a 'Great Is Our Sin' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás