Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Lars Ulrich: "Idén nyáron kész lesz" az új METALLICA album


2016-05-28

Lars Ulrich dobos a Metal Forces magazinnak nyilatkozott bandája soron következő albumának munkálataival kapcsolatban:

"Hamarosan a végére érünk egy zenei tekintetben kreatív folyamatnak" - nyilatkozta a dobos. "Legalábbis már látjuk a munkálatok végét; és a közeljövőben végre megoszthatjuk ezt az albumot az univerzummal. Júniusban mindannyian leülünk, és közösen kiötöljük a részleteket: mi legyen a lemez címe, és mik kerüljenek fel rá".

A Metallica gitárosa, Kirk Hammett egy korábbi interjúban elárulta, hogy a banda Greg Fidelman-t bérelte fel tizedik nagylemeze producereként (Fidelman volt a hangmérnöke a 2008-as 'Death Magnetic' albumnak is, amit a rajongók többsége a túl hangos és nyers keverésért kritizált). Ulrich ennek kapcsán elmondta: "Greg Fidelman 24/7-es műszakban dolgozik az albumon, immáron tavaly nyár óta. És mondanom sem kell, őrületesen jó munkát végez: szívét-lelkét, és élete minden éber percét beleadja a lemez producelésébe".

Annak ellenére, hogy Ulrich korábban kijelentette, hogy az új Metallica lemez még ebben az évben megjelenik, most ezt nem merné lefogadni: "Ha idén nem jelenik meg az album, akkor az nem azért van, mert nincs kész. Ennek egyfajta kozmikus okai lehetnek; amik révén okosabb döntésnek bizonyul a jövő évig halasztani... De annyi biztos, hogy idén nyáron kész lesz az album".

Robert Trujillo basszusgitáros egy tavalyi interjúban pontosított azzal kapcsolatban, hogy - annak ellenére, hogy az új anyagot is Fidelman produceli - nem kell a 'Death Magnetic' folytatásáról beszélni. "Én úgy gondolom, hogy minden Metallica album egyedi, a maga módján. Így tehát ezúttal sem vélek felfedezni semmi kötődést a 'Death Magnetic' albummal. Különleges dolgokat művelünk most is, de a zenénk ugyanolyan kemény marad. Fontos, hogy a Metallica rendszerint megtartsa zenéje "élét" - és ezt akár egy rajongó szemszögéből is mondhatom. Az új dalok tehát keményen szólnak; de még egyszer mondom: minden lemeznek külön élményt kell biztosítania. De majd meglátjuk, mi lesz a vége...".

A basszusgitáros azt is elmondta, hogy James Hetfield frontember nincs híján az új daloknak, ötleteknek. "James egy olyan fickó, aki leül, felveszi a gitárját, behangolja, aztán nem sokkal később előáll az elképzelhető legnagyszerűbb riffel. Ez tehát azt jelenti, hogy rengeteg anyag van, amiből dolgozhatunk".

A Metallica stúdiójából tavaly januárban látott napvilágot egy fotó, amin Trujillo épp munkáját végzi (az új dalok elő-produkciós fázisa során):

A Metallica 2014 végén bonyolította le legutóbbi teljes értékű dél-amerikai és európai ("kívánságlistás") turnéját. Ezen bulik alkalmával a koncert teljes szettjét a rajongók állították össze, viszont az előadott dalok között szerepelt a banda újonnan felvett 'Lord Of Summer' című dala is (ami 2014 júniusában jelent meg digitális single, november végén pedig 12-inches bakelit-lemez formájában).

Lars Ulrich nemrégiben elmondta a Rolling Stone magazinnak, hogy az új dal "nagyjából azt a kreativitásbeli pontot reprezentálja, ahol a Metallica jelenleg tart": "Ez a dal egyfajta életjel, ami azt bizonyítja, hogy itt vagyunk; írunk és alkotunk". Ulrich ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a 'The Lords Of Summer'-t elsősorban csak a turné kedvéért rögzítette a banda; nem valószínű, hogy felkerül az új Metallica albumra; vagy legalábbis nem ebben a formában. "Ugyanezt csináltuk 2006-ban is, amikor turnéztunk. Megírtunk néhány dalt; kettőt el is játszottunk közülük a nyári körúton - mégsem került fel egyik sem a [2008-as] 'Death Magnetic'-ra".


Lars Ulrich:
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás