Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az EPICA új klipje, az 'Edge Of The Blade'!


2016-09-08

A holland szimfónikus metalbanda szeptember 30-án, a Nuclear Blast Records jóvoltából adja ki új, hetedik stúdiólemezét, amiről most megjelent az újabb hivatalos videó.

A 'The Holographic Principle' produceri munkáit Joost van der Broek végezte el, a Sandlane Recording Stúdióban. A keverés a híres Jacob Hansen (Volbeat, Destruction, stb.) nevéhez fűződik. Az alább látható lemezborítót Stefan Heilemann tervezte.

A banda közleménye így szól: "Régóta várt, hetedik stúdióalbumunk immáron tényként kezelendő. A 'The Holographic Principle' számunkra egy igazi kincs, amit közösen állítottunk össze, vért, verejtéket és örömkönnyeket hullatva. Az elmúlt hónapokban rendkívül kemény munkát végeztünk; de végül sikerült összehoznunk egy ténylegesen speciális albumot. Epekedve várjuk már, hogy megoszthassuk új dalainkat mindenkivel! Csatlakozzatok hozzánk egy zenei kalandozáson!".

A tracklista:
01. Eidola
02. Edge Of The Blade
03. A Phantasmic Parade
04. Universal Death Squad
05. Divide And Conquer
06. Beyond The Matrix
07. Once Upon A Nightmare
08. The Cosmic Algorithm
09. Ascension - Dream State Armageddon
10. Dancing In A Hurricane
11. Tear Down Your Walls
12. The Holographic Principle - A Profound Understanding Of Reality

"A 'The Holographic Principle' története a közeljövőben játszódik; ott, ahol már a virtuális valóság uralkodik, és ahol az emberek saját maguk alkotják, formálják a világot. Itt azonban felmerül a kérdés: vajon a pillanatnyi valóság, már a digitális valóság; egy hologramm? Mint az a koncepcióból kiderül, egy magasabb szintű realitás irányítja a jelenlegi létet - ebbe pedig nekünk még nincs beleszólásunk. A dalszövegek egyébként arra késztetik a hallgatót, hogy újra átgondoljon, megkérdőjelezzen mindent, amit eddig ismert, és mindeddig biztosra vett. Célunk az volt, hogy arra ösztönözzünk mindenkit, hogy legyen nyitott a tudományos forradalom vívmányai iránt. Kapcsoljátok tehát be az öveket, és készüljetek fel egy utazásra a holografikus univerzum irányába!".

A lemez első premiere a 'Universal Death Squad' című single-dalhoz fűződik. A lentebb hivatalos szöveges videón elérhető dal (ami itt letölthető) kapcsán Mark Jansen gitáros elmondta: "Ezt választottuk első single-dalnak, mivel tökéletesen és minden tekintetben képviseli az összességében kemény és dallamos 'The Holographic Principle' albumot. A dal szövege a gyilkolásra hangolt, tökéletesre fejlesztett robot-légiók történetét meséli el. A lyric-videót ezúttal próbáltuk a megszokottól eltérő módon összeállítani; így belevittük némi próbatermi felvételt is. Nagyszerű érzés ezt a dalt játszani - a színpadon is tarolni fogunk vele, az biztos. Remélem, ti is élvezni fogjátok!".

Szeptember elején napvilágot látott az 'Edge Of The Blade' című szám hivatalos klipje is. Íme a premier:

Nemrég bemutatták a lemez munkálatait dokumentáló videó-sorozat első három részét, amiben a tagok többnyire a dalszerzési fázis folyamatairól nyilatkoznak:

Simone Simons énekesnő néhány hete a cseh Spark magazinnak adott interjújában elárulta, hogyan alakulnak a 2014-es 'The Quantum Enigma' album folytatásának munkálatai: "Jelenleg a dalok kialakításának folyamata zajlik. Rengeteg nótáról, és nagyon sok befogadandó információról van szó; de mi mindenünket beleadjuk az anyagba, és remélhetőleg ez az erőfeszítés kifizetődő lesz, és a rajongók is érezni fogják a dalok súlyát. Miután a 'The Quantum Enigma' meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült, magasra helyeztük a mércét, és elfogadtuk a kihívást, miszerint egy annál is jobb lemezt kell készítenünk Ezúttal tehát mindent grandiózusabb módon vittünk véghez: még több nagyzenekari téma, még több kórus-betét... rengeteg valódi, élő hangszer... Vokálok tekintetében például én is mindent beleadtam ebbe a munkába; és nagyon is elégedett vagyok az eddigi eredményekkel".

Annak ellenére, hogy a 'The Holographic Principle' az Epica eddigi legambíciózusabb, legkiforrottabb albumának ígérkezik, Simons hozzátette a következőket is: "Fontos, hogy megtartsuk a balanszot... A szívünk mélyén ugyanis mi egy szimfónikus irányzatú metalbanda vagyunk - a nagyzenekar és kórus tehát olyan, mintha a csapat hetedik és nyolcadik tagja lenne... És mi mindig ehhez is tartjuk magunkat. Amellett tehát, hogy a kórus-témák, a dallamok és a refrének ezúttal is rendkívül fogósra sikeredtek, arra külön odafigyeltünk, hogy a vokálok groove-ja is megmaradjon... Egyszóval próbáltunk arra törekedni, hogy a legkevésbé kiszámítható anyagot tegyük le az asztalra".

Hamarosan jönnek az új lemez további részletei!

A banda néhány napja jelentette be, hogy idén ősszel is megrendezi saját szervezésű fesztiválját, az Epic Metal Fest-et. Íme az Epica friss közleménye: "Büszkén jelentjük be, hogy immáron teljes az idei Epic Metal Fest fellépő-listája, miután öt újabb banda csatlakozott hozzánk! Ezen a különleges napon többek közt az olasz szimfónikus death metal-királyok, a Fleshgod Apocalypse zenekar; a Stream of Passion (akiknek ez lesz az egyik legutolsó koncertje); a The Agonist (akik szintén közeli barátaink); valamint feltörekvő belga banda, az Evil Invaders és Off The Cross kísér majd minket!".

Az idei Epic Metal Fest-et október elsején rendezik meg, a hollandiai Tilburgban, a híres 013 koncertteremben. A fesztiválon említett bandák mellett fellép a Katatonia, a Mayan és a Myrath is. Bővebb infók, jegyrendelés itt...

Az Epica tehát a fesztivállal egy napon adja ki új stúdióalbumát, a 'The Holographic Principle'-t, amit már most elő lehet rendelni a koncert-jegyekkel együtt. Az új album kapcsán Mark Jansen gitáros már a tavalyi Epic Metal Fest-en interjút adott interjút. Erről itt írtunk.

Ősszel egy nagyszabású észak-amerikai turnén is részt vesz az Epica. Az olasz Fleshgod Apocalypse, valamint az orosz Arkona társaságában lezajló körút november 4-én indul, és december 3-án ér véget.

Az Epica 2014. május 2-án, a Nuclear Blast jóvoltából adta ki hatodik sorlemezét, a 'The Quantum Enigma' anyagot. Az album - ami a megjelenés első hetében több mint 3,700 példányban kelt el az USA-ban; ezáltal a Billboard 110. helyén debütált - öt különböző formátumban látott napvilágot: a kiadvány normál CD; 2CD-s digipak; 3CD-s earbook, dupla bakelit és digitális letöltési formában is elérhető. Minderről itt számoltunk be.


Itt az EPICA új klipje, az 'Edge Of The Blade'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás