Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent a NARNIA visszatérő albuma - itt az új videoklip, a 'Still Believe'!


2016-09-17

A svéd neo-klasszikus power metal banda - 4 évvel a feloszlás után - 2014 elején ismét visszatért a színtérre, "erősebben mint valaha". Azóta megszületett egy új album is.

A csapat klasszikus 'Long Live The King' albumának 15. évfordulóját ünnepelte 2014-ben. Ennek alkalmából "bombasztikus koncertekkel" készült a zenekar. A reunion-turné 2015 márciusában került megkoronázásra; lévén a Narnia nagyszabású, kétórás headliner-bulit tartott a svájci Elements Of Rock fesztiválon.

A Narnia 2016-os felállása:
Christian Liljegren (Audiovision, Golden Resurrection) - ének
Carljohan Grimmark (Rob Rock, Empire 21) - gitár
Andreas Passmark
(Royal Hunt, Rob Rock) - basszusgitár
Andreas Johansson (Rob Rock) - dobok
Martin Härenstam - billentyűk

A Narnia már a tavalyi évben nekilátott visszatérő, hetedik stúdióalbuma munkálatainak. A lemezt - ami 2016 májusára készült el (a gitáros, CJ Grimmark producelésében) - stílszerűen 'Narnia' címmel látták el. A visszatérő anyag szeptember 16-án jelent meg, független gondozásában, digitális formában, bakeliten és CD-n, az alábbi borítóval és dallistával:

01. Reaching for the Top
02. Still Believe
03. Highest Mountain
04. Set the World on Fire
05. Thank You
06. Who Do You Follow
07. Moving On
08. Messengers
09. One Way to the Promised Land

Első ízelítőként június elején bemutatta a banda a nyitó-dal, a 'Reaching for the Top' hivatalos videoklipjét. A kisfilmet Mats Vassfjord (Grand Design & 220 Volt) rendezte. Később megjelent a 'Messengers' című szám hivatalos animációs videoklipje is; az album kiadásának napján pedig közzétették a 'Still Believe' videóját:

A csapat 1996-os megalakulásakor még kevesen gondolták volna, hogy Liljegren-ék előtt hat nagylemez, koncertalbum, számos TV-s és rádiós szereplések, 250,000 eladott lemez, valamint megannyi világkörüli turné (Japán, Mexikó, Feröer-szigetek, stb.) áll.
A Narnia története során többek közt fellépett a DIO-bandával, a Stratovarius-szal és a Sonata Arcticával is. Olyan fesztiválokon vettek részt, mint a neves Svéd Rockfesztivál és a Gates Of Metal. A csapat azonban ezzel nem elégszik meg: az újjáalakulást követően olyan helyekre és szintekre akarnak eljutni, ahol eddig még nem jártak.

A 2015-os turné augusztus közepén vette kezdetét. Íme a hátralevő dátumok és állomások:

Szeptember 23. - Sofiehof, Jönköping, Svédország
Szeptember 24. - Nalen Klubb (Alcazar), Stockholm, Svédország
Szeptember 25. - iNTiMAN, Västerås, Svédország
November 5. - Blast Of Eternity, Neckarsulm, Németország
November 11. - Brainstorm Fest, Apeldoorn, Hollandia

További infók a reunion-albumról, hamarosan... addig is érdemes figyelni a banda Facebook-oldalát!

A Narnia 2010-es feloszlásáról itt írtunk.


Megjelent a NARNIA visszatérő albuma - itt az új videoklip, a 'Still Believe'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás