Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PALACE - itt a svéd dallam-rockerek új dala!


2016-08-17

Az olasz Frontiers Music Srl nemrég leigazolta a tehetséges fiatal svéd rockbandát, ami 'Master of the Universe' címmel adja ki első nagylemezét, augusztus 26-án.

A Palace együttest Michael Palace énekes-gitáros alapította. A felállást Rick Digorio gitáros, Marcus Johansson dobos és Soufian Ma’Aoui basszusgitáros teszi teljessé. A zenekar imázsát és zenéjét a '80-as évek klasszikus rockzenéje ihlette, de a Palace elsősorban lendületes aréna-rockot és modern hangzású AOR-t játszik.

Debütáló albumuk, a 'Master of the Universe' fogós refrénekkel, dallamos szólókkal, lüktető dob- és basszus-témákkal, túlvilági billentyű-játékkal és szárnyaló vokálokkal van tele. Ahogy a kiadó nevezi: a Palace első nagylemeze egy "vérbeli 'vissza-a-jövőbe' anyag".

Fiatalkoruk ellenére mind a négy tag meglehetősen nagy zenei tapasztalattal rendelkezik; mind stúdiózás, mind turnézás tekintetében. Együtt és külön-külön is olyan zenekarokban fordultak meg (vagy jelenleg is tagjai), mint az Adrenaline Rush, a Reach, a Houston, a Find Me, a Gutterdämerung, vagy a Big Time.

Michael Palace eleinte dalszerzőként és gitárosként kezdett el dolgozni a Frontiers kötelékében. Szerzeményei és szólói olyan bandák lemezein hallható, mint a First Signal (aminek énekese Harry Hess), a Cry of Dawn (Göran Edman vokáljával) és a Kryptonite (a Poodles-ből ismert Jakob Samuel-lel). Sikeres kollaborációi azonban odáig vezettek, hogy a kiadó világraszóló szerződést kötött Palace-szal és bandájával, és még ezen a nyáron kiadja első stúdióalbumát.

Természetesen fontos, hogy egy rockzenekar élőben is kiválóan szóljon. A Palace már a kezdetektől fogva biztosítja rajongóit, hogy amit a lemezen hallhatnak, ugyanazt kapják a koncerteken is; ezért "készüljön fel mindenki egy felejthetetlen élményre, ha a közelébe ér a zenekar"!

"Svédországból indultunk, és végigdolgoztuk magunkat egész Európán. Célunk a kezdetektől fogva az, hogy minden rajongónk láthasson minket élőben, a saját városában, vagy a kedvenc rockfesztiválján” - nyilatkozta a frontember. “Mi magunk imádjuk a zenét, amit játszunk, és ezt a boldogságot szeretnénk átadni mindenkinek, olyan hosszú távon, amennyire csak lehet. Őszintén reméljük, hogy sokaknak bejön majd ez az album, és a lehető leghamarabb találkozunk mindenkivel!".

A Palace augusztus 26-án, a megjelenés napján Stockholmban ad exkluzív lemezbemutató koncertet, a Harry B James klubban.

A 'Master of the Universe' - ami immáron előrendelhető - borítója és tracklistája így néz ki:

01. Master Of The Universe
02. Cool Runnin'
03. Man Behind The Gun
04. Part Of Me
05. No Exit
06. Matter In Hand
07. Path To Light
08. Rules Of The Game
09. She Said It's Over
10. Stranger's Eyes
11. Young/Wild/Free

Íme az album első videoklipje (ami a címadó dalhoz készült) és első audiói (a 'Part Of Me', a 'Path To Light' és a 'Cool Runnin' című számok), valamint első hivatalos sajtó-videója (EPK):

A Palace Facebook-oldala itt érhető el.


PALACE - itt a svéd dallam-rockerek új dala!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás