Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új dal a Warmen és Thunderstone tagok alkotta KING COMPANY együttes debütáló albumáról: 'No Man's Land'


2016-08-16

A korábban No Man's Land néven ismert, Helsinki-beli dallamos hard rock banda nemrég a neves olasz Frontiers kiadóhoz igazolt.

KING COMPANY - One For The Road Album Details Revealed

A King Company felállásában a finn hard rock-színtér jólismert arcai szerepelnek; köztük Pasi Rantanen (Thunderstone) énekes és Antti Wirman (Warmen) gitáros. Mellettük Jari Pailamo billentyűs, Time Schleifer (EnfΔrce) basszusgitáros és Mirka Rantanen (Kotipelto, Thunderstone) dobos adja a ritmus-szekciót.

A King Company azonban nem elsősorban a nevekről, annál inkább a zenéről szól. A banda első demó-felvételeit eljuttatta a Frontiers Records elnökének, Serafino Perugino-nak, aki első hallás után azonnal le is igazolta a fiúkat. Debütáló albumuk, a 'One For The Road' 2016 májusára készült el: augusztus 26-án jelenik meg, a lent látható borítóval és az alábbi dalokkal:

01. One For The Road
02. Shining
03. In Wheels Of No Return
04. Coming Back To Life
05. No Man`s Land
06. Farewell
07. Wings Of Love
08. Cast Away
09. Desire
10. Holding On
11. One Heart

A King Company bemutatkozó albuma a '80-as / '90-es évek dallamos hard rock-produkcióit eleveníti fel. A zenekar legnagyobb hatásai közé sorolja a Deep Purple-t, a Whitesnake-et, a Rainbow-t, a Dokken-t és a Europe-ot. A lemezen többnyire tehát ezen előadók hatásai érezhetők; olyannyira, hogy Pasi Rantanen vokál-témáit egyenesen David Coverdale-hez hasonlítja a kiadó. Az album címe egyébként is árulkodó - a dobos, Mirka a következőket nyilatkozta ennek kapcsán: "Mi mindannyian a '80-as években indultunk el ezen az úton, és azóta is rajta vagyunk, együtt, egységben. 1985-ben még fiatalok voltunk, szabadok és lázadók - akkor arról álmodtunk, hogy rocksztárok leszünk, és egy nagy fekete limuzin hátsó ülésén bulizunk... na, tulajdonképpen még most is ebben hiszünk!".

"Ahogy megalapítottuk a King Company-t, a kezdetektől fogva az volt a legnagyobb álmunk, hogy szerződést kapjunk a Frontiers-től, mivel rengeteg legendás rockbanda tartozik ebbe a körbe; arról nem is beszélve, hogy klasszikus / dallamos hard rock zenénk tökéletesen illeszkedik a cég profiljához” - folytatta Mirka. "Tudjuk, hogy a Frontiers-nél tisztában vannak azzal, hogyan kell ezt a fajta zenét eljuttatni az emberekhez. Plusz, minden parnterükkel kiváló kapcsolatot ápolnak - tiszta szívvel végzik a munkájukat; épp ahogy mi magunk is. Közösen megmutatjuk a világnak, hogy a klasszikus hard rock - vagy a heavy rock, ahogy tetszik - közel sem halt meg; sőt, él ér virul! Nagyon várjuk már az együttműködés és az új fejezet kezdetét. Elmondhatatlanul csodás pillanat lesz első lemezünk megjelenése! Maradjatok türelemmel!".

"Most úgy érezzük, hogy a 'One For The Road' albumot már évekkel ezelőtt le kellett volna tennünk az asztalra; de mindeddig erre nem jutott elég idő. Mindannyiónknak megvan a projektje, és persze magánélete... Közülünk a legtöbben power és extrém metal műfajokban utaznak - ebből kifolyólag mindannyian úgy éreztük, hogy valami hiányzik az életünkből. Egy olyan albumot akartunk írni, amiről titokban mindig is álmodtunk. És ez most összejött. A legtöbb nótánk Antti Wirman gitár-riffjei köré íródott, de átdolgoztunk olyan szerzeményeket is, melyek még annak idején Pasi Rantanen írt" - tette hozzá a dobos.

Az első ízelítő a 'In Wheels Of No Return' című szám hivatalos videoklipje formájában jelent meg. Később napvilágot látott a 'Shining' című szám kisfilmje és a 'Cast Away' audiója is. Újabban a 'No Man's Land' szöveges videója is megjelent. Íme a King Company premierjei, valamint az album hivatalos EPK-ja (Electronic Press Kit):


Új dal a Warmen és Thunderstone tagok alkotta KING COMPANY együttes debütáló albumáról: 'No Man's Land'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás