Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szívrohamot kapott a STATUS QUO gitárosa, Rick Parfitt


2016-06-16

A legendás rockbanda június 15-én, szerdán a törökországi Antalyában adott koncertet. A fellépés után Rick Parfitt gitárost szívrohammal szállították kórházba.

A 67 éves gitáros jelenleg is török orvosok felügyelete alatt áll. Annak ellenére, hogy állapota súlyos, a zenész ébren van, és kommunikációra is képes.

A Status Quo-nak június 18.-ra egy fontos koncertje van leszervezve: a veterán a banda a jótékonysági Rock On Windermere rendezvényen lép fel, hogy árvízkárosultak javára gyűjtsenek adományokat. Eleinte - Parfitt állapotára hivatkozva - le akarták mondani ezt a fellépést, de a gitáros azt kérte, hogy semmiképpen ne haggyák ki a fellépést. A koncerten így végül a zenekar basszusgitárosának (John "Rhino" Edwards) fia, Freddie Edwards áll színpadra Rick helyett. Valószínűleg ugyanez lesz a helyzet a Status Quo soron következő koncertjeinek esetében is (július 3-án például a stockholmi Gröna Lund-ban lépnek fel). Simon Porter, a banda menedzsere kijelentette, hogy mindaddig nem adnak hivatalos közleményt, amíg le nem zajlanak Rick vizsgálatai.

Parfitt egyébként 2011-ben is szívrohamot kapott; 15 évvel azelőtt pedig komoly szívműtéten esett át. 1997 óta rendszeresek a gitáros szívritmus-zavarai - orvosai rendre figyelmeztetik őt az aktív koncertezés veszélyeire.

A Status Quo - amit Parfitt mellett Francis Rossi énekes vezet - nemrég jelentette be, hogy még egy utolsó turnét lebonyolítanak; utána azonban végleg szögre akasztják hangszereiket.


Szívrohamot kapott a STATUS QUO gitárosa, Rick Parfitt
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás