Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közzétette az 'Atoma' album bónusz track-jeit a DARK TRANQUILLITY


2016-11-03

A veterán svéd dallamos death metal csapat új albuma, az 'Atoma' november 4-én, pénteken jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából.

Az 'Atoma' album felvételei abban a göteborgi Rogue Music Stúdióban zajlottak, ami a banda billentyűse, Martin Brändström tulajdonában áll. A hanganyag keverését az Opeth-tel, Katatoniával és Candlemass-szel közös munkájáról ismert David Castillo végezte. A lent látható lemezborítót ezúttal is a zenekar gitárosa, Niklas Sundin készítette. A tracklista így néz ki:

01. Encircled
02. Atoma
03. Forward Momentum
04. Neutrality
05. Force Of Hand
06. Faithless By Default
07. The Pitiless
08. Our Proof Of Life
09. Clearing Skies
10. When The World Screams
11. Merciless Fate
12. Caves And Embers

Az album első single-dala, a 'The Pitiless' szeptember 23-án debütált. A dalhoz készült, lentebb megtekinthető videoklipet az idei Turock Open Air fesztiválon forgatták, Essen városában. A lemezt digitálisan előrendelők (iTunes, Amazon, Google Play, stb.) ingyenesen letölthetik ezt a dalt. Később megjelent a címadó dal hivatalos animációs klipje, valamint a 'Forward Momentum' kisfilmje is - lentebb ezek is megtekinthetők. Ez utóbbit egy északi svéd városban, Kirunában forgatták, Vesa Ranta (a Sentenced és a The Man-Eating Tree dobosa) producelésében, és Harri Haataja rendezésében.

Az 'Atoma' megjelenik, többszínű LP-n, limitált dupla digipak CD-n (Amerikában), valamint mediabook változatban (Európában) is. A bónusz lemez további két új dalt tartalmaz, 'The Absolute' és 'Time Out Of Place' címen. Ez a két tétel - melyeket Anders Lagerfors producelt és kevert (a Nackving Stúdióban) - a banda eddigi "leglehangolóbb, legelborultabb" számainak ígérkezik. A bónusz dalok a digitális formátumon nem szerepelnek, de várhatóan 2017 tavaszán forgalomba kerülnek külön bakelit-kislemezen. A lemez megjelenése előtt egy nappal a banda közzétette mindkét szóban forgó dalt - ezek lentebb elérhetők.

Az 'Atoma' egyes változatai itt rendelhetők elő.

A Dark Tranquillity-nek egyébként ez lesz az utolsó albuma, amin Martin Henriksson gitáros játszik. Mint az néhány hónapja kiderült, Henriksson "elvesztette zenei iránti szenvedélyét"; ezért a lemez felvételei után kilép a bandából. A zenekar közleménye szerint egyébként "nagy kihívás volt az új anyag megírása és rögzítése, de egy roppant változatos lemezt tettek le az asztalra, több aspektusból prezentálván a D.T. tipikus hangzását". A munkálatok egészen 2016 augusztusáig tartottak - a stúdióban készült videókat meg lehet tekinteni a banda Facebook-oldalán.

A Dark Tranquillity dobosa, Anders Jivarp néhány hete így beszélt az új lemez zenei irányzatáról: "Nagyjából 95%-át én írtam ennek az anyagnak; és valamilyen okból kifolyólag nagyon gitár-orientáltra sikeredett... Még nekem is meglepő, hogy egy dobos és egy billentyűs hogy tud megalkotni ennyi gitár-riffet [haha]. A 'Construct' album más volt; ott nem alkalmaztunk ennyi gitárt. Most viszont azt kell mondanom, hogy sok hallgatónak fog meglepetést okozni ez az új anyag. Valószínűleg azt fogják majd mondani, hogy 'Oh, ez úgy szól, mint a régi Dark Tranquillity, csak egy kicsit több a gitár'... Szóval szerintem ebbe az irányba haladtunk, és jól is tettük. Eljátszottam néhány dalt gitárosunknak, Niklas-nak; ő pedig azonnal rávágta: 'Azta! Bassza meg; mi ez?' [haha]... Szóval majd meglátjuk, mi sül ki a dologból. Az biztos, hogy nem lesznek lassú számok; és az is, hogy teljes mértékig elégedett leszek a végeredménnyel".

Az 'Atoma' album promóciós turnéja közvetlenül a megjelenés napján veszi kezdetét, Észak-Amerikában. A körúton a Swallow The Sun, az Enforcer és a Starkill kíséri a főbandát. Az európai felvonás várhatóan 2017 legelején indul. Íme a soron következő koncertdátumok:

November
4 - The Gramercy Theatre - New York, NY
5 - Palladium Upstairs - Worcester, MA
6 - Trocadero Theater - Philadelphia, PA
9 - Foufonues Electriques - Montreal, QC
10 - Le Cercle - Quebec City, QC
11 - Mavericks - Ottawa, ON
12 - The Opera House - Toronto, ON
13 - Token Lounge - Westland, MI
14 - The Altar Bar - Pittsburgh, PA
15 - The Agora Theatre & Ballroom - Cleveland, OH
16 - Park Street Saloon - Columbus, OH
19 - Triple Rock Social Club - Minneapolis, MN
20 - Fubar - Saint Louis, MO
22 - Bluebird Theater - Denver, CO
25 - Rickshaw Theatre - Vancouver, BC
26 - El Corazon - Seattle, WA
27 - Hawthorne Theatre - Portland, OR
28 - PBJ's - Reno, NV
29 - Slim’s - San Francisco, CA
30 - City National Grove - Anaheim, CA

December
1 - Brick By Brick - San Diego, CA
2 - LVCS - Las Vegas, NV
3 - Club Red - Mesa, AZ
5 - Trees - Dallas, TX
6 - Cine El Rey - Mcallen, TX
7 - Scout Bar - Houston, TX

A Dark Tranquillity a Century Media Records jóvoltából adta ki legutóbbi, 'Construct' című tizedik stúdió-anyagát. Az Örebro-i Fascination Street Stúdióban rögzített lemez Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Paradise Lost) producelésében 2013. május 27-én került az európai boltok polcaira. Az albumról bővebben itt írtunk. A lemez 'Uniformity' dalának hivatalos videoklipje itt megtekinthető:


Közzétette az 'Atoma' album bónusz track-jeit a DARK TRANQUILLITY
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás