Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta 45 éves karrierje első videoklipjét a PENTAGRAM


2016-07-13

Szinte hihetetlen, de veterán amerikai doom metal banda most először forgatott hivatalos promóciós videoklipet...

A 'Curious Volume' című számhoz készült kisfilmet az a David Hall producelte, akit a The Melvins, a Pig Destroyer, a Venom és a Brutal Truth zenekarokkal közös munkájáról ismerhetünk. A Pentagram első klipjét a 2016 március-áprilisi amerikai turnén forgatták.

A Pentagram frontembere, Bobby Liebling elmondta a videó kapcsán: "Szerettük volna, ha legelső videoklipünk valamilyen módon kapcsolódik a múlthoz és a jelenhez is egyaránt. Ezt a dalt úgy is lehet értelmezni, mint egy személyes és kollektív utazás, ami immáron közel félévszázada tart - egyfajta fizikai és mentális kaland, amit Dave-nek kiváló módon sikerült illusztrálnia. A videoklip tulajdonképpen zenekari fejezet-bemutatás és -lezárásképpen is értelmezhető. Ha megnézitek a kisfilmet, ti is érezhetitek a turné-élet merevségét és szépségeit; de mindenekelőtt azt a nyers rock 'n' roll-energiát, ami minket még annyi év után is szorosan összekapcsol veletek".

A Pentagram a tavalyi évben állt össze a Peaceville Records kiadóval: itt jelent meg 2015. augusztus 28-án a zenekar vadonatúj sorlemeze, a 'Curious Volume'. A 11 klasszikus heavy metal-kompozíciót tartalmazó albumot ezúttal is a Pentagram legendás felállása - Victor Griffin, Greg Turley és Bobby Liebling ( valamint Pete Campbell dobos) - rögzítette; méghozzá a svéd hangtechnikus, Mattias Nilsson producelésében. A Tennessee-ben zajlott felvételek során közreműködött a Grammy-díjas producer, Travis Wyrick is (A Pentagram legutóbbi, 'Last Rites' című stúdiólemezén is ő segédkezett.

Bobby Liebling legendás doom metal bandája a '70-es évek elején alakult, habár debütáló, 'Relentless' címen ismert albumuk csak 1985-ben látott napvilágot. Ezt követően az együttes három évtizeden keresztül volt meghatározó fejezet a heavy metal enciklopédiákban. Ezt a hosszú és sikeres karriert hivatott összefoglalni a 2015 februárjában megjelent 'All Your Sins', a banda első hivatalos videó-kollekciója.

Az 'All Your Sins' boxban két DVD kapott helyet, tele felbecsülhetetlen értékű archív felvétellel; többek közt olyan történelmi koncert-anyagokkal, mint a híres 1985-ös New York-i CBGB klubbeli műsor, vagy a 2011-es 'Last Days Here' című dokumentumfilm, ami elsősorban Bobby Liebling frontember zűrös életét mutatja be (ez a film korábban elnyerte az amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 'Legjobb Zenei Dokumentációjának' járó díját).

Hivatalos trailer az 'All Your Sins' kiadványhoz, itt elérhető:


Bemutatta 45 éves karrierje első videoklipjét a PENTAGRAM
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás