Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A MEGADETH új dobosa: Dirk Verbeuren


2016-07-15

A Megadeth hivatalosan is bejelentette, hogy a banda új dobosa Dirk Verbeuren, a Soilwork egykori tagja. Egykori, mivel új állása miatt a dobos távozott a svéd bandából.

"A Megadeth örömmel jelenti be, hogy Dirk Verbeuren immáron hivatalos, állandó tag a bandában".

Verbeuren - akit a svéd Soilwork zenekarból ismerhetnek a metal-rajongók - már több hónapja zenél Dave Mustaine bandájában. Első Megadeth-koncertjét idén májusban adta, a Rock On The Range fesztiválon, 40,000 ember színe előtt.

A Megadeth aktuális, 'Dystopia' című albumán a Lamb Of God dobosa, Chris Adler játszott, és eleinte ő volt a turné-dobos is, de mivel túlságosan is lekötik őt a L.O.G. tevékenységei, nem tudta vállalni a további szereplést a Megadeth színeiben.

Mustaine így nyilatkozott: “Chris Adler nagy mértékű hozzájárulását még éveken keresztül érezni fogja bandánk. A Megadeth - mondhatni - újra életre kelt Chris játéka nyomán. Arról nem is beszélve, hogy nagyszerű ötletekkel látott el minket - ilyen volt például Dirk Verbeuren beajánlása. Borzasztóan hálásak vagyunk ezért Chris-nek, és egyúttal hatalmas üdvözletünket küldjük Dirk-nek”.

Verbeuren közleménye így szól: “Dave, David és Kiko, köszönöm a meleg fogadtatást. Izgatottan állok veletek színpadra, és zenélek a jövőben is a társaságotokban. Chris Adler, neked pedig köszönöm, hogy bemutattál engem a Megadeth-nek; mindvégig bátorítottál és támogattál”.

Adler - aki korábban "a világ három legjobb dobosa egyikének" nevezte Verbeuren-t - elmondta: “Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy kedvenc bandámban játszhattam, és részese lehettem a srácok csúcsra való visszatérének. Csodásan éreztem magam a dalszerzés, komponálás és stúdiózás során, és nagyon jól kijöttem minden érintettel; a turnékon pedig rengeteg új barátra tettem szert. Természetesen nem volt semmi vita köztünk; semmi dráma; semmi titkolt ügy... A Megadeth-nek szüksége van és meg is érdemel egy teljes értékű dobost; egy olyan zenét, amilyen én is lenni szeretnék, de sajnos egyszerre nem tudok két helyen lenni...".

A 41 éves Dirk Verbeuren 2004-től kezdve volt tagja a Soilwork-nek. A svéd bandával összesen öt nagylemezt rögzített. Jelenleg ő dobol a The Project Hate MCMXCIX, Withered Moon, Bent Sea és Abyssal Vortex zenekarokban is. Profi pályafutását 1993-ban kezdte, a francia indusztrialista Scarve zenekarban. Tehetségét többek közt olyan előadók kamatoztatták a stúdióban, mint a Devin Townsend Project, a Meshuggah, a Satyricon, Jeff Loomis és Warrel Dane (Nevermore), az Aborted, a Naglfar és a Malevolence. Dirk nemrég a Testament-ből ismert basszer, Steve DiGiorgio oldalán tűnt fel, az Anatomy Of I nevezetű projektben.

A Megadeth - Verbeuren részvételével - a mai napon (július 15.) fellép a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon!

Mint kiderült, a Soilwork zenekarban átmenetileg a The Arcane Order dobosa, Bastian Thusgaard vette át Verbeuren helyét.


A MEGADETH új dobosa: Dirk Verbeuren
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás