Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Premier a Kamelot énekesével felálló SEVENTH WONDER első koncertlemezéről


2016-09-16

A stockholmi progresszív metalista Seventh Wonder zenekar - melynek énekese a Kamelot-ból ismert Tommy Karevik - 'Welcome To Atlanta Live 2014' címmel jelenteti meg első koncertalbumát.

A 15. ProgPower USA fesztivál egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy az amerikai rajongók először láthatták élőben Svédország egyik legnevesebb prog-metal bandáját, a Seventh Wonder-t; méghozzá a klasszikussá vált 'Mercy Falls' (2008) album teljes előadása közben. A közönség reakciójából rögtön kiderült, hogy ez egy különleges alkalom, amire régóta várt a műfaj minden rajongója. A siker olyan mértékű volt, hogy a zenekar másnap külön koncertet adott a VIP-közönségnek - ezen a bulin pedig színpadra léptek többek közt Tommy Karevik Kamelot-beli bandatársai is, és olyan dalokat adtak elő, melyek mindeddig sosem hangzottak el élőben.

Atlantában tehát két precízen összerakott, professzionális performanszott mutatott be a Seventh Wonder - már akkor biztosra lehetett tudni, hogy ebből koncertlemez fog születni. Az anyag mostanra készült el, és persze - ahogy azt megszokhattuk a bandától - meglepetéseket is tartogat, két stúdió-felvétel formájában: az egyik a 2014-ben megjelent 'Inner Enemy' című single, a másik pedig a 'The Promise', ami egy epikus, közel 10 perces dal.

Andreas Blomqvist basszusgitáros elmondta: "Sok-sok éven keresztül az volt az egyik legnagyobb álmom, hogy bandám egy erős, feszes koncertlemezt adjon ki. Köztudott, hogy ezen műfaj rajongói különösképpen imádják a jól összerakott, zeneiségre fókuszáló koncertfelvételeket - ez alól mi természetesen mi sem vagyunk kivételek. Mint azt tudjuk, a 'Mercy Falls' egy tökéletes album az élő performanszok tekintetében; habár mindeddig nem volt alkalmunk ilyen formában előadni az egész anyagot. 2014-ben végül kedvező volt a csillagok állása, és összejött, amiről álmodtunk. A hab a tortán már csak az volt, hogy időközben szerződést ajánlott nekünk a Frontiers - ez csak még tovább fokozta az izgalmakat. Totálisan elégedettek vagyunk a produkcióval; és a hangzás is csodálatos! Izgatottan ajánljuk mindenkinek ezt a lemezt, és hálásak vagyunk a Frontiers-nek, hogy támogattak minket abban, hogy a Seventh Wonder következő stúdiólemeze után sóvárgó rajongókat addig is ki tudjuk engesztelni".

A 'Welcome To Atlanta Live 2014' megjelenik dupla DVD-n, valamint limitált deluxe digibook formájában (2CD+2DVD). (A CD-s verzió kizárólag az utóbbi szettben lesz elérhető.) Íme a kiadvány teljes tartalma:

DVD1 - 'Mercy Falls Live'

01. A New Beginning
02. There And Back (Overture)
03. Welcome To Mercy Falls
04. Unbreakable
05. Tears For A Father
06. A Day Away
07. Tears For A Son
08. Paradise
09. Fall In Line
10. Break The Silence
11. Hide And Seek
12. Destiny Calls
13. One Last Goodbye
14. Back In Time
15. The Black Parade
16. Encore: Inner Enemy

DVD2 - Bónuszok

01. Taint The Sky
02. Banish The Wicked
03. Alley Cat
04. Walking Tall
05. The Edge Of My Blade
06. King Of Whitewater
07. Seventh Wonder Odyssey

CD1 - 'Mercy Falls Live' (deluxe edition)

01. A New Beginning
02. There And Back (Overture)
03. Welcome To Mercy Falls
04. Unbreakable
05. Tears For A Father
06. A Day Away
07. Tears For A Son
08. Paradise
09. Fall In Line
10. Break The Silence
11. Hide And Seek
12. Destiny Calls
13. One Last Goodbye
14. Back In Time
15. The Black Parade

CD2 - Bónuszok (deluxe edition)

01. Taint The Sky
02. Banish The Wicked
03. Alley Cat
04. Walking Tall
05. The Edge Of My Blade
06. King Of Whitewater
07. Seventh Wonder Odyssey
08. Inner Enemy (stúdió-dal)
09. The Promise (stúdió-dal)

A szett szeptember 23-án jelenik meg. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Íme a kiadvány hivatalos trailere, valamint a 'Welcome To Mercy Falls', az 'Alley Cat' és a 'Taint The Sky' audió-premierje:

A 2000-ben alakult Seventh Wonder 2005-ben debütált, egy 'Become' című lemezzel. Egy évvel később meg is jelent második albumuk, a 'Waiting In The Wings', amin már Karevik énekelt. 2008-ban jött a 'Mercy Falls'; a banda legutóbbi, negyedik nagylemeze pedig 2010-ben jelent meg, 'The Great Escape' címmel, a Lion Music jóvoltából. Annak ellenére, hogy az utolsó két album rendkívül nagy sikereket aratott világszerte, a zenekar egy időre visszavonult, mivel Karevik-et megválaszották a Kamelot új énekesének, Roy Kahn megüresedett helyére.

Tommy Karevik 2012 júniusában lett a Kamelot énekese. Ekkoriban így nyilatkozott Seventh Wonder-beli pozíciójáról: "Nem lépek ki a zenekarból! A Seventh Wonder-beli srácok és Ti, a rajongók fantasztikus támogatást nyújtottok nekem; tehát nem fogtok megszabadulni egykönnyen tőlem! Szeretlek Titeket - Ti vagytok az oka annak, hogy itt tartok jelenleg. Egyébként azt is elárulom, hogy készülőben van az új Seventh Wonder album, és már alig várom, hogy bemutathassam azt is Nektek!".

Habár új nagylemez mindeddig nem készült (leszámítva a 2014-es 'Inner Enemy' című single-t), mivel a Kamelot-nak meglehetősen sűrű a beosztása, a Seventh Wonder most készen áll egy újabb fejezet megnyitására!

Andreas Blomqvist basszusgitáros a következőket közölte: "Elég nagy csend volt az utóbbi időben a Seventh Wonder háza táján, de végre most eljött az idő, hogy ez változzon! Sok év telt el azóta, hogy lemezt adtunk ki, de most büszkén jelenthetjük, hogy bandánk ismét erős egységként funkcionál! Ehhez pedig természetesen szükség volt egy hasonlóan erős partnerre; egy olyan kiadóra, akik osztják velünk elképzeléseinket, és látnak bennünk valami potenciált, aminek révén el tudják kötelezni magukat a banda mellett. Ez a partner pedig nem más, mint a Frontiers! Izgatottan csatlakoztunk ehhez a remek kiadóhoz; többek közt azért is, mert számos kedvencünk tartózkodik itt. Megígérjük nektek, kedves rajongók, hogy ezután is a tőlünk telhető legjobbat adjuk magunkból, közreműködvén a Frontiers szakértő munkatársaival; és gőzerővel igyekszünk behozni minden lemaradásunkat. Tudjátok mit?! Annyit már el is árulhatok, hogy új lemezünk zseniálisan szól!".

A banda új, egyelőre cím nélküli albuma várhatóan 2017 elején jelenik meg, de az első friss single-dal már idén ősszel napvilágot lát! Hamarosan jönnek a friss hírek...


Premier a Kamelot énekesével felálló SEVENTH WONDER első koncertlemezéről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás