Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hallgasd végig a KING 810 új albumát!


2016-09-18

A michigani nu-metal banda közzétette második nagylemeze, a 'La Petite Mort or a Conversation With God' teljes egészét.

A szeptember 16-án, a Roadrunner Records jóvoltából megjelent album 13 energikus dal révén nyújt betekintést a banda szülővárosába (Flint, Michigan), és annak problémás hétköznapjaiba. Ennek tökéletes prezentációja az első új single-dal, az 'I Ain't Goin' Back Again' videoklipje, amit a frontember, David Gunn rendezett.

A King 810 méltó folytatását tette le az asztalra a 2014-es, 'Memoirs of a Murderer' című debüt-albumnak; de ezúttal a banda még jobban kivesézi a rendszeresen vérre menő, helyi drog- és bűnügyek témáját. A lemez borítóján egy óriás, szürke K betű látható, fekete felületen, a latin 'la petit mort' ("egy kis halál") kifejezéssel, ami tulajdonképpen a zenekar nyugtalan és zavaros lelkületére utal. Maga az angol cím ('A Conversation With God' - "Párbeszéd Istennel") a lemez kettősségét hivatott prezentálni: a Flint városában folyamatosan zajló erőszakos tettek és társadalmi instabilitás áll szemben az emberi lélek naivitásával, jóhiszeműségével. Mindez - Gunn narrációja révén - már az első single, a fentebb említett 'I Ain't Goin' Back Again' minimalista videoklipjében formát ölt. A kisfilm emellett olyan szociális problémákat boncolgat, mint a krízisszerű vízhiány, a szerencsejáték-függőség és a prostitúció.

A 'La Petite Mort' egy erőteljes album, ami olyan vérengző dalok révén rúgja rá az ajtót a valóságra, mint például az 'Alpha & Omega', a Trick Trick vendégszereplésével rögzített 'War Time', vagy épp maga a címadó nóta. A hallgatónak egy változatos zenei kaland, és Gunn önostorozó megnyilvánulásai nyitják fel a szemét, megvilágítván belső énjüket, és annak sebezhetőségét.

A King 810 tagjai néhány hónapja komoly szerepet vállaltak Flint életszínvonalának javításában: év elején kiadtak két új dalt (függetlenül a nagylemeztől), amivel a szülővárosukat sújtó csatornázási gondokra hívják fel az önkormányzat és a közösség figyelmét. A sokatmondó című 'We Gotta Help Ourselves' és 'Crow's Feet' című számok - és a melléjük legyártott merchandise-termékek - bevételeiből a helyi vízügyek helyrehozását, és a város gyermekeinek vízsszükséglet-biztosítását finanszírozzák (további előadók társaságában, egy 'Not Safe To Drink: Music For Flint Water Crisis Relief' című jótékonysági válogatásalbumon).

A 'La Petite Mort or a Conversation With God' megrendelhető CD-n és digitálisan is, a KING810.com oldalon. Az előrendelők ingyenesen azonnal letölthetik az 'I Ain't Goin' Back Again' single MP3-formátumát. Íme a lemez borítója és dallistája:

01. Heavy Lies The Crown
02. Alpha & Omega
03. Give My People Back
04. Vendettas
05. Black Swan
06. The Trauma Model
07. La Petite Mort
08. I Ain't Goin Back Again
09. War Time (feat. Trick Trick)
10. Life's Not Enough
11. Me & Maxine
12. Wolves Run Together
13. A Conversation With God

Az 'Alpha & Omega' című szám hivatalos videoklipje alább elérhető. A kisfilmet szintén a frontember, David Gunn rendezte.

Az alábbi lejátszási listán a teljes album meghallgatható:


Hallgasd végig a KING 810 új albumát!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás