Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

28 éves korában elhunyt az ARCHITECTS gitárosa, Tom Searle


2016-08-22

A brit metalcore zenekar alapító gitárosa, Tom Searle három éven át küzdött a rákkal...

Tom ikertestvére / bandatársa, Dan Searle az alábbi közleményt adta a Facebook-on: "Tom egy nagyszerű zeneszerző és kiváló gitáros volt. Ő volt a hozzám legközelebb álló, legrégebbi barátom. Egy humoros, intelligens ember volt, aki hatalmas űrt hagy maga után".

"Bizonyára tisztában voltatok vele ti is, hogy Tom az elmúlt 15 hónapban elég sok koncertet kihagyott. Most már elárulhatom, hogy ennek oka az volt, hogy az utóbbi időben számos műtéten át kellett esnie, rákos betegsége okán".

"Miután június 2-án elindult európai turnénk, Tom már akkor elég rosszul érezte magát. Az orvosok figyelmeztették, jobb lenne kórházban, felügyelet alatt tölteni a következő napokat. Habár Tom nem akarta félbehagyni a frissen elkezdett körutat, két nap után ki kellett szállnia; épp ahogy megérkeztünk Németországba. Sokan ezt bizonyára önfejűségnek tudják be, de mióta tisztában volt betegségével, Tom még véletlenül sem törődött bele a dologba, egy pillanatra sem. Minden ellenére színpadra állt, és eljátszotta utolsó koncertjeit, a Rock Am Ring és a Rock Im Park fesztiválokon. Ehhez persze mérhetetlenül nagy erőfeszítésre volt szüksége... mi viszont sosem felejtjük el ezt a két koncertet".

"Később már le kellett mondanunk a teljes európai fesztivál-turnét, és az amerikai headliner körutat is, mivel június 8-án Luxemburgban Tom még rosszabb állapotban ébredt fel. Hívtuk a mentőket, akik azonnal bevitték őt a sürgősségire. Egy nappal később gyógyszerekkel előidézett kóma-állapotba helyezték őt, de az orvosok már akkor közölték, hogy előfordulhat, hogy nem tudják felébreszteni. Ennek ellenére Tom öt nappal később magához tért, közösen pedig eldöntöttük, hogy lemondjuk a repülőjegyünket, Eurostar pedig vonattal hazautazunk. Klasszikus Tom Searle".

"Életének utolsó két hónapja azzal telt, hogy az életéért küzdött. Elsődleges célja volt, hogy egyszer és mindenkorra legyőzze a kórt; és eleinte még voltak is némi jelei a javulásnak; az utóbbi két hétben viszont hirtelen rosszra fordult minden, és végül elvesztettük őt".

"Nem tudom, mi lesz az Architects sorsa... Én és Tom 13 éves korunk óta ebben a bandában játszunk - az Architects konkrétan annak az evolúciós folyamatnak a végeredménye, amire a fél életünket áldoztuk. Tom ennek a folyamatnak minden egyes pillanatban részese volt; csodálatos tehetségével hozzájárult a banda minden tevékenységéhez. Nélküle nem lennénk már ugyanazok, akik voltunk...".

"Az 'All Our Gods Have Abandoned Us' albumunkkal a továbbiakban is turnézni fogunk, ehhez kétség nem fér. Néhány héten belül Ausztráliába látogatunk, plusz a brit és az európai headliner körutat is lebonyolítjuk október-november folyamán. Reméljük, hogy ezek a koncertek remek alkalomnak bizonyulnak majd mindenki számára, atekintetben, hogy leróják tiszteletüket egyetlen testvérem előtt".

"Nem leszü könnyű minden este színpadra állni úgy, hogy ő hiányozni fog, de ezt már csak érte is meg kell tennünk...".

"Szeretnénk folytatni a zenekar működtetését, de addig egyelőre nem rögzítünk új albumokat, amíg úgy nem érezzók, hogy valami olyasmit raktunk le az asztalra, amire Tom is büszke lenne. Amíg elő nem állítunk olyasvalamit, ami méltó az ő örökségéhez...".

"Egyelőre nem azzal kell foglalkoznunk, hogy feldolgozzuk ezt a veszteséget. Jómagam, Sam [Carter], Ali [Dean] és Adam [Christianson] nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy testvérünk hiánya mérhetetlen fájdalmat jelent; ezért azt kérjük mindenkitől, hogy egy ideig tartsa tiszteletben gyászunk pillanatait".

Az Architects legutóbbi albuma, az 'All Our Gods Have Abandoned Us' 2016. május 27-én jelent meg, az Epitaph Records jóvoltából. Tom Searle-nek ezek a dalok voltak az utolsó felvételei.


28 éves korában elhunyt az ARCHITECTS gitárosa, Tom Searle
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás