Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Philip Anselmo-val lépett fel az EYEHATEGOD (videó)


2016-08-22

Az Eyehategod énekese, Mike IX Williams továbbra is komoly egészégügyi problémákkal küzd; ezért átmenetileg helyére egy másik legenda állt be.

Mike IX Williams - akinek "mentális instabilitása" miatt korábban több koncertet is le kellett mondania az Eyehategod-nak - néhány hete a következőket közölte: "Jelenleg is egészégügyi gondokkal küzdök; ezért ezúton jelenteném be, hogy Philip H. Anselmo fog engem helyettesíteni két speciális Eyehategod-koncerten: augusztus 19-én, a New Orleans-beli Southport Csarnokban, és egy nappal később, a 7. éves GwarBBQ rendezvényen, Richmond-ban. Phil minden áldásomat magáénak tudhatja; de amint újra erőre kapok, ígérem, én is visszatérek a színpadra".

Annak ellenére, hogy az orvosok már korábban sem javasolták, az Eyehategod tagjai - élükön Mike IX Williams énekessel - a közelmúltban lebonyolítottak két észak-amerikai mini-turnét. Williams folyamatos pszichiátriai kezelés alatt áll, mivel idegösszeomlással és krónikus kimerültséggel küzd - ennek valószínűleg az az oka, hogy az énekes az elmúlt öt évben rendszeresen, olykor non-stop turnézott. A banda emiatt egy mexikói és egy ausztrál turnét is lemondott 2015 elején (erről itt írtunk).

Az ex-Pantera / Down frontember tehát most két koncert erejéig beugrott Williams helyére (de az eredeti énekes várhatóan ezután visszatér a bandába). A jövőbeni Eyehategod-koncertek listája itt található meg.

Anselmo először augusztus 19-én, pénteken, a New Orleans-i Southport Zenecsarnokban lépett fel a bandával; egy nappal később pedig az éves GWAR B-Q rendezvényen állt színpadra. Ez előbbiről alább látható néhány rajongói felvétel:

Az Eyehategod - Sanford Parker hangtechnikus közreműködésében - tavaly készítette el új nagylemezét. A légzési zavar következtében elhunyt LaCaze dobos emlékére született 'Eyehategod' album 2014. május 26-án került az európai boltok polcaira, a Century Media Records jóvoltából. A lemezről - amit egyébként Anselmo Housecore Records kiadója gondoz - bővebben itt írtunk.

Anselmo korábban a következőket nyilatkozta Williams-ről: "Hetedikes korom óta ismerem őt. Azóta rendszeresen összefutunk kocsmákban, koncerteken, egyéb ilyen helyeken; és azt mondhatom, hogy nagyon jó barátok vagyunk. Mike élet-története egyben szomorú és dicsőséges. Nagyon fiatal volt, amikor elhunytak a szülei; de mégis... bármikor látod őt, Mike Williams felemelt fejjel jár! Ő egy igazi tökös fickó! Egész életében a punk-rocknak élt. Egy túlélő, aki mérhetetlen akarattal és tehetséggel rendelkezik...".

Az Eyehategod egyébként több szálon is kötődik Anselmo-hoz: a banda alapító gitárosa, Jimmy Bower Anselmo bandatársa a Down zenekarban (ahol dobokon játszik), és a Superjoint-ban is.


Philip Anselmo-val lépett fel az EYEHATEGOD (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás