Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Európában is megjelenik a JETBOY 'Off Your Rocker!' albuma


2016-08-29

Az 1983-ban alakult, san franciscoi sleaze-rock banda a Rock It Up Records-szal állt össze.

Az amerikai glam rock-mozgalom egyik zászlóvivő bandáját Billy Rowe és Fernie Rod gitárosok alapították meg. A laza rock & roll muzsikát tradícionális blues-zenével vegyítő együttesre már a kezdetekkor felfigyeltek a nagynevű lemezkiadók - végül a híres Elektra Records szerződtette le őket először, 1986-ban. Debütáló nagylemezük, a 'Feel The Shake' - a nagy sikereknek köszönhetően előkelő helyen végzett a Billboard-listán.

A bandába 1987-ben lépett be a Hanoi Rocks basszerosa, Sami Yaffa; miután az eredeti tag, Todd Crew ebben az évben elhunyt drog-túladagolásban. A Jettboy még a '90-es évek elején is aktív volt, de 1993-ban végül feloszlott a csapat. Az elkövetkezendő tíz-tizenöt esztendőben megjelent néhány Jetboy névvel fémjelzett válogatás- és koncert-lemez, de 2006-ban megújult erővel tértek vissza a zenészek.

A Jetboy visszatérő lemeze, az 'Off Your Rocker' EP 2010-ben jelent meg. Ezzel az anyaggal lebonyolítottak néhány nagyszabású észak-amerikai fesztivál-turnét; majd 2012-ben megünnepelték a 'Feel The Shake' 25. évfordulóját.

2014-ben újabb turnéra indult a zenekar, a Faster Pussycat társaságában; idén pedig részt vésznek a kaliforniai Cathouse Live rendezvényen.

A Jetboy nemrég kötött szerződést a Rock It Up Records-szal. A kooperáció első gyümölcse az 'Off Your Rocker!' újonnani európai kiadása. Lévén az EP eddig főként digitális formában (valamint korlátozott példányszámú CD-n) volt elérhető, a "European Edition" most először jelenik meg az Egyesült Államokon kívül. A szeptember 30-án forgalomba kerülő mini-albumra felkerült egy eddig kiadatlan bónusz dal, a 'Stolen People' is.

Az EP dallistája és első ízelítője alább érhető el:

01. Perfectly Wrong
02. Going Down (From Above The Clouds)
03. Dogs Gotta Roam
04. High Gear (live)
05. Crank It Up (live)
06. Losin' Streak (live)
07. Stolen People (bónusz track)

A Jetboy jelenlegi felállása így néz ki:

Mickey Finn - ének
Billy Rowe - gitár
Fernie Rod
- gitár
Charles Norman - basszusgitár
Ron Tostenson - dobok


Európában is megjelenik a JETBOY 'Off Your Rocker!' albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás