Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DARK SARAH - itt az új klip az ex-Amberian Dawn énekesnő projektjének második albumáról!


2016-11-16

A finn Amberian Dawn 2012-ben vált meg Heidi Parviainen énekesnőtől, aki ezt követően saját projektet indított Dark Sarah néven...

A Dark Sarah 'Behind The Black Veil' című bemutatkozó albuma 2015 májusában jelent meg, az Inner Wound Recordings jóvoltából. A debüt-albumról - amin "Sarah két személyiség közötti pszichológiai vívódása a teátrális metalzene és a filmzene keveréke formájában nyilvánul meg" - bővebben itt írtunk.

Mostanra elkészült a második Dark Sarah album is, ami 'The Puzzle' címmel jelenik meg világszerte, november 18-án, pénteken.

A 'The Puzzle' ismét egy koncept-album lett - egyenes folytatása a 'Behind The Black Veil' lemeznek. Az újabb fantasy-mesében Dark Sarah-t egy szigetre száműzik, amit halott lelkek szálltak meg. A főhősnőnek el kell innen menekülnie, de ehhez meg kell oldania a titkos puzzle-t, aminek révén eljuthat a kiúthoz vezető kapukig.

A metal- és a filmzene, valamint a grandiózus, teátrális elemek a 'The Puzzle' albumon is nagymértékben jelen vannak. Dark Sarah gondolatait különféle dialógusok (duettek) révén ismerhetjük meg: az albumon az alábbi vendég-énekesek jutottak szerephez: Manuela Kraller (ex-Xandria), Charlotte Wessels (Delain), JP Leppäluoto (Charon, Northern Kings).

Íme a 'The Puzzle' borítója, dallistája és az album első hivatalos videoklipjei, a 'Little Men' és a 'Dance with the Dragon' (ez utóbbiban tűnik fel a Charon frontembere):

01. Breath
02. Island In The Mist
03. Little Men
04. Ash Grove
05. For The Birds
06. Deep And Deeper
07. Dance With The Dragon (feat. JP Leppäluoto)
08. Cliffhanger
09. Aquarium (feat. Charlotte Wessels)
10. Rain (feat. Manuela Kraller)

Újabban megjelent az 'Aquarium' című szám hivatalos szöveges videója is:

A 'The Puzzle' hivatalos előzetese:

Heidi Parviainen 2012-ben lépett ki a finn Amberian Dawn zenekarból (akikkel összesen négy nagylemezt rögzített). Helyére 2014 májusában érkezett Päivi "Capri" Virkkunen.

"Már évek óta tervezem új projektem, de az Amberian Dawn miatt eddig nem jutott igazán időm rá" - nyilatkozta korábban Parvainen a Dark Sarah projekttel kapcsolatban. "2011-ben azonban, még idő előtt sikerült nekilátnom a dolgoknak, és miután kiléptem a Dawn-ból, már csak erre koncentráltam. A Dark Sarah-val az egyik legnagyobb álmom vált valóra. És ki tudja, mit hoz még a jövő?".

Heidi a projekt nevéről az alábbiakat mondta: "A Dark Sarah mint elnevezés az első önálló dalszövegem nyomán született meg. A történet egy nőről szól, aki nagyon nehéz időket él meg - pontosabban: a férje az oltár előtt hagyja el őt. A nő majdnem teljesen összeomlik, de hirtelen átalakul egy teljesen új személyiségge, önmaga sötét énjévé, Sötét Sarah-vá... Annyira belemerültem ebbe a sztoriba, hogy el is neveztem a projektet, valamint magamat mint alter-egó, Dark Sarah-nak. Plusz azért is tetszik, mert úgy hangzik, mint egy szuperhős vagy egy rajzfilm-figura neve (gondoljunk csak Jekyll-re és Hyde-re, vagy éppen a Macskanőre), akiknek mindnek megvan a saját metamorfózisa".


DARK SARAH - itt az új klip az ex-Amberian Dawn énekesnő projektjének második albumáról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás