Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Fabio Lione 21 év után kilépett a RHAPSODY OF FIRE zenekarból - megérkezett a banda közleménye is


2016-09-29

A legendás olasz énekes, Fabio Lione (Angra, Vision Divine, stb.) bejelentette, hogy kilép abból a Rhapsody Of Fire (korábban Rhapsody) zenekarból, amivel annak idején őmaga is ismertté vált.

Lione 1995-ben csatlakozott a Rhapsody-hoz, közvetlenül az 'Eternal Glory' című demó felvételei után. A zenekar klasszikus debütáló albuma, a 'Legendary Tales' már vele készült. Öröksége 11 stúdióalbumot és megszámlálhatatlan mennyiségű koncertet számlál az olasz szimfó-metal banda színeiben.

Facebook-közleményében Lione a következőket írta: "Kedves rajongók, promóterek, kollegák. Az elmúlt 3-4 hónapban már többször is utalgattam rá a bandatársaim, de most hivatalos is be kell bejelentenem: úgy döntöttem, kilépek a Rhapsody Of Fire zenekarból. Szavakkal leírhatatlan, amit ez a banda jelentett nekem. Nagyon büszke vagyok, hogy fontos résztvevője lehettem a power metal-biblia ezen hosszú fejezetének. Számomra eljött az idő, hogy egy újabb oldal nyíljon életem könyvében, mind zenészként, mind magánemberként. A ROF tagjainak a legjobbakat kívánom - talán ezután még erősebben fog hatni a varázslat... Köszönöm Alex-nek és Holzy-nak az elmúlt 20 évet ...és köszönöm Roberto-nak, valamint Alessandro-nak a barátságot, az őszinteséget és a pozitív hozzáállást".

A Rhapsody Of Fire zenekar néhány órával később az alábbi közleményt adta: "Kedves rajongóink, fontos bandán belüli változást kell eszközölnünk: egy hosszú és csodálatos zenei kalandozás után, Fabio Lione és a Rhapsody Of Fire útjai most külön válnak. Nem volt egyszerű a döntés, de végül sikerült meggyőznünk magunkat arról, hogy ezáltal mindkét fél számára új lehetőségek és új horizontok nyílhatnak. A zene természetesen nem áll le - a Rhapsody Of Fire továbbra is írja és rögzíti a jobbnál jobb dalokat a rajongók számára. Hogy egy kis időt nyerjük az újjáalakulásra, ezennel elhalasztjuk a 2016 novemberére beütemezett európai koncertjeinket. Végül természetesen szeretnénk köszönetet mondani Fabio-nak, hogy részese volt a Rhapsody Of Fire történelmének - a legjobbakat kívánjuk neki jövőbeni törekvései, projektjei sikere végett".

Lione jelenleg tagja a brazil Angra zenekarnak (ami 'Secret Garden' címmel adta ki legutóbbi albumát 2015 januárjában), valamint frontembere az újonnan alakult Eternal Idol együttesnek (ami idén decemberben debütál 'The Unrevealed Secret' című albumával). Az énekes másik bandája, a prog-metalista Vision Divine hamarosan nekilát új albuma munkálatainak. A Rhapsody Of Fire-rel közös utolsó albuma 2016 januárjában jelent meg, 'Into The Legend' címen.


Fabio Lione 21 év után kilépett a RHAPSODY OF FIRE zenekarból - megérkezett a banda közleménye is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás