Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEEP PURPLE - kedvcsináló az 'inFinite' album dokumentációs DVD-jéhez


2017-03-27

A legendás hard rock banda új nagylemezét az earMUSIC adja ki, 2017 áprilisában. Ősszel a banda egy nagyszabású turnét bonyolít le ennek promóciójával.

A tavalyi évben a Rock And Roll Hall Of Fame-be beiktatott együttes nemrég felvette soron következő nagylemezét. A banda új, 'inFinite' címet viselő albumát ezúttal is a legendás Bob Ezrin (KISS, Pink Floyd, Kansas, stb.) producelte, egy Nashvillle-i stúdióban. Erről bővebben itt írtunk. Mint nemrég kiderült, 2017. április 7-én jelenik meg az új lemez, ami a 2013-as 'Now What?!' folytatása.

Az album első single-dala, a 'Time For Bedlam' immáron elérhető a lenti lejátszón, hivatalos szöveges videó formájában. A lemez előrendelése esetén ingyenesen letölthető a dal (december 15.-től). A 'Time For Bedlam' nem mellesleg limitált EP formájában is megjelent, február 3-án, rajta az albumról lemaradt dalokkal, extrákkal.

Újabban megjelent a második single, az 'All I Got Is You'; méghozzá hivatalos videoklip formájában. A videóban a banda 97 perces, 'From Here To inFinite' című dokumentumfilmjéből láthatók részletek (ebben a filmben a Deep Purple új albumán stúdiós munkálatait figyelhetjük meg. A legendás csapat története során most először engedett kamerákat a stúdióba). Az 'All I Got Is You' nem mellesleg szintén megjelent limitált maxi-CD-n, 12-hüvelykes bakeliten és digitális formában (március 10-én). A 'From Here To inFinite' című dokumentumfilm a nagylemez speciális változatainak bónusz DVD-jeként lesz elérhető - a film lentebb látható egy kedvcsináló szegmens.

Roger Glover basszusgitáros korábban a következőket nyilatkozta az új album kapcsán: "El sem kezdem jellemezni az új dalok irányzatát, mivel az lehetetlen lenne. Csak annyit mondok, hogy miután meghallgattam a demókat, hatalmas mosoly ült az arcomra. Bob Ezrin és stábja fantasztikus munkát végzett".

Alább megtekinthető az 'inFinite' első három előzetese és a lemezborító:

A tracklista:
01. Time For Bedlam
02. Hip Boots
03. All I've Got Is You
04. One Night In Vegas
05. Get Me Outta Here
06. The Surprising
07. Johnny's Band
08. On Top Of The World
09. Birds Of Prey
10. Roadhouse Blues

Mint nemrég kiderült, a legendás banda 2017 tavaszán turnéra indul, a 'The Long Goodbye' molinó alatt. Ezen a körúton mutatják be először az új album dalait (habár a turné elnevezése okot adhat a banda esetleges visszavonulását illető pletykákra). A májusban induló turné - melyen többnyire a Europe lesz az előzenekar - első öt bejelentett dátuma és állomása a lenti plakáton található meg; a frissített lista pedig itt olvasható:

Május
17 - Bécs, Ausztria - Stadthalle Halle D
19 - München, Németország - Olympiahalle
23 - Lodz, Lengyelország - Atlas Arena
24 - Katowice, Lengyelország - Spodek
30 - Hamburg, Németország - Barclaycard-Arena

Június
1 - Lille, Franciaország - Zenith Arena
2 - Amszterdam, Hollandia - Ziggodome
3 - Párizs, Franciaország - Accorhotels Arena
6 - Köln, Németország - Lanxess Arena
7 - Dortmund, Németország - Westfalenhalle
9 - Lipcse, Németország - Arena Leipzig
10 - Frankfurt/Main, Németország - Festhalle
13 - Berlin, Németország - Mercedes-Benz-Arena
14 - Stuttgart, Németország - Schleyer-Halle
16-18 - Clisson, Franciaország - HellFest

Július
1 - Barcelona, Spanyolország - Rock Fest

November
17 - Birmingham, Anglia - Birmingham Arena
18 - Manchester, Anglia - Manchester Arena
20 - Cardiff, Wales - Cardiff Arena
22 - Glasgow, Skócia - SSE Hydro
23 - London, Anglia - 02 Arena

A Deep Purple legutóbbi, 'Now What?!' című albuma a megjelenés első hetében 4,000 példányban kelt el az Egyesült Államokban; ezzel a 200-as Billboard lista 115. helyén végzett. További első heti toplistás helyezések: Németország: #1, Ausztria: #1, Oroszország: #3, Norvégia: #4, Finnország: #6, Svédország: #7, Hollandia: #12, UK: #19, Spanyolország: #19, Dánia: #26, Belgium: #33, Írország: #87.


DEEP PURPLE - kedvcsináló az 'inFinite' album dokumentációs DVD-jéhez
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás