Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WOLFHEART - megjelent a 'Tyhjyys' album; itt az új videoklip!


2017-03-03

A finnországi Myrskylä-ból származó dallamos death / black metal zenekar néhány hete felvette soron következő, harmadik nagylemezét, és bemutatta annak új single-dalát.

A Wolfheart-ot Tuomas Saukkonen alapította, aki korábban a népszerű Before The Dawn, Black Sun Aeon és Dawn Of Solace zenekarok frontembere volt. Saukkonen 2013 januárjával megszüntette összes addigi bandáját; így azóta kizárólag a Wolfheart-ra tud koncentrálni.
"Már egy pár éve gondolkozom ezen" - olvasható Tuomas korábbi nyilatkozatában. "Néhány ponton azon kaptam magam, hogy többé már nem érzem jól magam a bandában. Elvesztettem az érzelmeket a saját zeneszerzési módszereim iránt. És most, hogy a Before The Dawn ideje leáldozott, számomra a logikus lépés, hogy egy teljesen tiszta lappal indítok, és felépítek egy új dolgot az alapoktól kezdve: Ezentúl kizárólag az új bandámra, a Wolfheart-ra fogok fókuszálni - minden figyelmem és engergiám ebbe fektetem. Legfőbb célom ezzel, hogy egy olyan bandát hozzak létre, ami a Before The Dawn energiáját kombinálja a Black Sun Aeon lehangoló, sötét, súlyos és epikus atmoszférájával".

Habár a Wolfheart független gondozásban már 2013 októberében megjelentette bemutatkozó 'Winterborn' albumát, a nagy sikerekre való tekintettel felkarolta a bandát a Spinefarm Records. Az újabb szerződés értelmében, 2015. február 3-án került hivatalos formában kiadásra a debütáló lemez.

Ugyanebben az évben jelent meg a Wolfheart második nagylemeze is, a 'Shadow World', mellyel a banda szakított eddigi, "fagyos, északi hangzásával", és egy "tüzesebb, robbanékonyabb death metal albummal mutatkozott". A 'Shadow World'-ről - ami 2015. augusztus 21-én látott napvilágot - bővebben itt írtunk.

Friss hírek a Wolfheart háza tájáról 2016 decemberében érkeztek. A hónap elején a banda bemutatott egy vadonatúj dalt és videoklipet, 'Boneyard' címen. Mint kiderült, ez a single a csapat harmadik nagylemezének első ízelítője. Az új album - ami a 'Tyhjyys' [jelentése: 'üresség'] címet viseli - 2017. március 3-án, pénteken jelenik meg. Hangzása tekintetében még epikusabb, még filmzeneibb és még nyersebb albumra kell számítani Finnország egyik vezető melodic death bandájától.

A 'Tyhjyys' egy "fagyos utazásra repíti a hallgatót, a sötét északi erdők mélyébe". A Wolfheart zenéje ezúttal is "kiváló szinkronban van a természet kegyelmet nem ismerő, pusztító mivoltával". "Az új dalok mintha csak azon a területen születettek volna, ahova ember nem merészkedik; ahol kizárólag megvadult farkas-csordák élnek; ahol még a csillagok is fagyosan ragyognak. A farkasok a magány és a zord tél dalait üvöltik, csonttörő, de egyben elbűvölő módon; brutalitását tekintve halálosan, ugyanakkor végtelen letisztultsággal".

A 'Tyhjyys' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Shores Of The Lake Simpele
02. Boneyard
03. World On Fire
04. The Flood
05. The Rift
06. Call Of The Winter
07. Dead White
08. Tyhjyys

Az albumot a finnországi Hollolában és Kouvolában rögzítették, a Petrax és a Deep Noise stúdiók falai között.

A lemez immáron megrendelhető különféle verzióban, merchandise-termékek formájában, a Mad Supply oldalán.

Alább megtekinthető a 'Boneyard' és a későbbiekben megjelent 'The Flood' videoklipje (a dalok digitális single formájában megvásárolhatók a Spotify-on). Az album megjelenésének napján új klipet mutattak be, 'World On Fire' címen:

Saukkonen 1998-ban alapította a Before The Dawn zenekart, mellyel 7 nagylemeze jelent meg az évek során (a legutóbbi a tavalyi 'Rise Of The Phoenix' volt). A 2000-es évek közepén indította útjára a Black Sun Aeon-t (3 nagylemez) és a Dawn Of Solace-t (1 nagylemez) - mindkettőt egy-személyes bandaként működtette: az összes hangszeren ő játszott, valamint ő volt az énekes is. 2011-ben a RoutaSielu-val jelent meg egy albuma ('Pimeys') - itt szintén övé volt a frontemberi szerep. Mindeközben olyan együttesekben is részt vett dobosként, mint a BoneGrinder, a Jumalhämärä, a Rajavyhöyke és a The Final Harvest.


WOLFHEART - megjelent a 'Tyhjyys' album; itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás