Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Mark Stanway billentyűs 36 év után kilépett a MAGNUM zenekarból


2016-12-11

A legendás brit hard rock banda ex-billentyűse "visszavonhatatlan ügyekre" hivatkozva távozik a felállásból.

Stanway - aki 1980-ban, a 'Chase The Dragon' album rögzítését megelőzően vált a Magnum tagjává - az alábbi közleményt adta: "Visszavonhatatlan ügyek és körülmények okán, szomorúan kell bejelentenem, hogy meghoztam életem egyik legnehezebb döntését: hivatalosan is kilépek a Magnum-ból. Szeretnék egyúttal mindenkitől elnézést kérni, aki arra számított, hogy az elkövetkezendő napokban személyesen is találkozik velem - ez nem fog megtörténni... Ennek ellenére szeretném, ha tudnátok: roppantul büszke vagyok mindarra, aminek az elmúlt 36 évben részese lehettem! A jövőre nézve a legjobbakat kívánom a bandának és az egész stábnak! Természetesen továbbra is zenével fogok foglalkozni - remélhetőleg valamikor, valahol még összefuthatok veletek!".

Habár a Magnum tagjai egyelőre nem kommentálták Stanway kiválását, Al Barrow basszusgitáros egy Facebook-bejegyzésben tisztázta, hogy a váratlan fordulat ellenére egyetlen Magnum koncert sem marad el (a jelenlegi brit turnén).

Amellett, hogy Stanway oszlopos tagja volt a Magnum munkássága elmúlt közel négy évtizedének, a zenész annak idején együttműködött többek közt Robert Plant-tel (Led Zeppelin) és a néhai Phil Lynott-tal (Thin Lizzy) is. Ezen felül tagja volt még az M3 Classic Whitesnake nevezetű Whitesnake-tribute zenekarnak is.

A Magnum aktuális albuma, a 'Sacred Blood "Divine" Lies' - amiről bővebben itt írtunk - hat európai lemezeladási toplistára is felkerült: Németországban a 20., Svédországban a 23., Svájcban a 26., Angliában a 31. (itt 1992 óta ez a banda legnagyobb sikere), Ausztriában az 57., Belgiumban (ahol korábban soha nem került toplistára Magnum lemez) pedig a 145. helyen végzett.


Mark Stanway billentyűs 36 év után kilépett a MAGNUM zenekarból
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás