Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A jövő héten megjelenik az IMMOLATION tizedik albuma - itt az új szöveges videó!


2017-02-17

A new yorki death metalista veteránok 'Atonement' címmel adnak ki új stúdióalbumot 2017. február 24-én, a Nuclear Blast Records jóvoltából.

Az 'Atonement' felvételei a new yorki Millbrook Sound Stúdióban zajlottak, a banda régi producere, Paul Orofino közreműködésében. A dalok keverését ezúttal is Zack Ohren (All Shall Perish, Suffocation) végezte. A lentebb látható lemezborító a híres svéd művész, Pär Olofsson (Immortal, Exodus, stb.) műve, de a szövegkönyv illusztrációiban besegített Zbigniew Bielak (Enslaved, Watain, stb.) is.

Az 'Atonement' első ízelítőjeként lentebb elérhető az első single, a 'Destructive Currents' 360º-os, vizualizációs kisfilmje. (Később megjelent a 'Fostering the Divide' szöveges videója is.)

Ross Dolan, az Immolation basszusgitáros-énekese az alábbiakat nyilatkozta: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre megmutathatjuk, mire számíthattok az új albumon. Az 'Atonement' egy igencsak sötét és kísérteties album, mind zenei tekintetben, mind a dalszövegek szempontjából. Az emberiség és a világ sötét oldalát foglaltuk koncepcióba. A maga módján a lemez minden egyes dala egyedinek számít - a hallgató sötét és gonosz átvezetők révén ismerheti meg ezeket a tételeket, melyekben szerintem benne van minden, ami Immolation-né teszi ezt a bandát".

"A lemez hangzása pontosan olyan, mint amire számítottunk. Érzésünk szerint ez a fajta produkció igazán masszív hangzást és sötét feelinget biztosít a daloknak. Zack és Paul kiváló munkát végzett - többek közt nekik is köszönhető, hogy tizedik albumunk lett az eddigi legjobb felvételünk. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk arra, amit itt összehoztunk - reméljük, mindenki más élvezni fogja ezt a 11 pusztító ópuszt!".

"A lemez címadó dala arról az elvakult haragról és pusztító-készségről szól, ami a vallási szélsőségek mögött rejlik, legyen szó bármiről, amire ráillik a 'vallás' kifejezés. A borítót is ezen dal egyik sora ihlette - mondanom sem kell, Par kiválóan leképezte mindezt. Összességében is totálisan elégedettek vagyunk az album feelingjével, kinézetével, aminek kiválóságához nagyban hozzájárult a roppant tehetséges Zbigniew Bielak is".

"Első ízelítőképpen a 'Destructive Currents' című számot választottuk, mivel ez egy rendkívül gyors, lényegretörő és agresszív tétel. Szerintem ezen dal révén mindenki rájöhet, mire számíthat a teljes lemezen. Dalszövegeit tekintve ez a szám az emberek birka- / csorda-mentalitásáról szól, valamint arról, miképpen használják ezt ki, manipulálják némely hatalmak, háttér-erők. Egyszóval mindazt a csalást, ál-informálást és tudatos pusztítást foglaltuk dalba, amit az emberek félrevezetésére találtak ki".

Az 'Atonement' előrendelhető különféle formátumban, a Nuclear Blast webshop-jában. Az előrendelők ingyenesen letölthetik a 'Destructive Currents' dalt. Íme az album tracklistája és a premier:

01. The Distorting Light
02. When The Jackals Come
03. Fostering The Divide
04. Rise The Heretics
05. Thrown To The Fire
06. Destructive Currents
07. Lower
08. Atonement
09. Above All
10. The Power Of Gods
11. Epiphany
12. Immolation (2016-os verzió) (CD bónusz track)

Íme az új album első hat hivatalos előzetese, amiben a tagok nyilatkoznak a munkálatokról és egyéb érdekességekről:

Az Immolation neve évtizedek óta elsőszámú szinonimája az extrém metal zenének; lévén ez a banda prezentálja az underground műfaj legegyedibb, legkreatívabb és legsötétebb muzsikáját, immáron 28 éve. 2017-ben a veterán csapat ismét bebizonyítja, hogy határokat továbbra sem ismer; ezentúl is egyik vezére annak a műfajnak, aminek megszületéséhez a tagok (Ross Dolan, Robert Vigna, Steve Shalaty, Alex Bouks) nagyban hozzájárultak.


A jövő héten megjelenik az IMMOLATION tizedik albuma - itt az új szöveges videó!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás