Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HAVOK - Billboard-listákon a 'Conformicide' album


2017-03-21

A denveri thrasherek március 10-án adták ki új, 'Conformicide' című albumukat, a Century Media Records jóvoltából. A lemez egy hét után felkerült több amerikai toplistára is.

A 'Conformicide' a banda 2013-as, 'Unnatural Selection' című lemezének a folytatása. A márciusi megjelenést egy nagyszabású európai / észak-amerikai turné fogja követni.

David Sanchez énekes-gitáros a következőket nyilatkozta: "A 'Conformicide' az eddigi legdinamikusabb, legkeményebb, legelgondolkodtatóbb albumunk, mind zenei, mind dalszövegi tekintetben. Bandánk mind a négy tagja úgy érzi, hogy ez az eddigi legjobb Havok-anyag. Rengeteg "igazság-bombát" rejtettünk el az új dalokban; szóval biztosak lehettek benne, hogy ezek a tételek szétszaggatnak mindent".

Reece Scruggs szólógitáros hozzátette: "Ez az album minden szempontból iszonyatosan ütős. Zenei tekintetben letaglózó, technikai szempontból professzionális, dalszövegileg pedig dühös. Korábban sosem sikerült kihoznunk magunkból a maximumot, de most totálisan összejött!".

A több mint három éven keresztül készült 'Conformicide' tehát kétségkívül "a Havok 'Master Of Puppets'- vagy 'Rust In Peace'-pillanata. Habár a denveri thrash-mániákusok eddig is beleadták minden vérüket, idejüket és pénzüket néhány gyilkos lemez felvételeibe, de a korábbiak közül egyik sem volt annyira fülsüketítő, agypusztító, mint a 'Conformicide'". Ezt igazolja az is, hogy a megjelenést követő héten a lemez felkerült több Billboard-listára is, miután 7 nap alatt több mint 2,800 példányban kelt el az anyag az Államokban.

"A 'Conformicide' jóval gyorsan, és egyértelműen dühösebb, mint az 'Unnatural Selection'" - mondja David Sanchez. "Ezen a lemezen igencsak dinamikus és komplex; a dalszövegek pedig a világ jelenlegi helyzetét írja körül".

Az új Havok lemez a csapat első kiadványa a Century Media Records égisze alatt. A munkálatokhoz elsősorban a rajongók járultak hozzá - cserébe pedig számos ajándékra lehetett számítani; ilyen például egy exkluzív vendég-vokál rögzítési lehetőség, limitált értéktárgyak, dedikált hangszerek, kiegészítők, stb..

Az új lemezre többek közt felkerült egy 'Claiming Certainty' című dal, amihez korábban bemutatott egy videoklipet a banda (ez alább elérhető). Az újabb premier, a George Orwell 1984 c. klasszikusa ihlette 'Ingsoc' című szám szintén elérhető lentebb. Egy héttel a megjelenés előtt nyilvánossá vált az 'Intention To Deceive' cm szám hivatalos videoklipje is.

"A 'Claiming Certainty' egy lüktető himnusz a negyedik Havok-lemezről" - közölte korábban a zenekar az új nóta kapcsán. "A videoklipet szülővárosunkban forgattuk, a Denver Black Sky Fesztiválos fellépésünk során, a Gothic Színházban. Azt már korábban eldöntöttünk, hogy ezt a lendületes nótát rendszeresen előadjuk élőben, mivel jelentős adrenalin-növelő tételről van szó. Új albumuk egyébként tele lesz ehhez hasonló headbanger dalokkal, de mégis ennél is nagyobb mértékű dinamikát és zenei komplexitást kell elképzelni. A Havok és a metalzene rajongói tuti, hogy nem fognak csalódni ebben az anyagban. Bandának minden tagja rettentően magabiztos atekintetben, hogy a 4. Havok album lesz az eddigi legjobb!".

Alább elérhető a legújabb, 'Hang 'Em High' című szám hivatalos szöveges videója is. A dalt David Sanchez így kommentálta: "A jelenlegi politikai helyzetet nagy mértékben meghatározza a mély korrupció. Ez a mi válaszunk minderre. Itt az ideje felébredni!".

A Havok a 2017-es év nagy részét turnézással tölti: első körben Észak-Amerikába és Európába is elviszik az új album dalait. Sanchez ezzel kapcsolatban elmondta: "Alig várjuk már, hogy élőben is eljátszhassuk ezeket a kegyetlen nótákat, és egy felejthetetlen bulival szolgáljunk nektek! Készüljetek, mivel olyan formában fogjátok látni a Havok-ot, ahogy még soha. Készen állunk a pusztításra!".

Íme az európai turné hivatalos plakátja (a dátumok és állomások listája, valamint a körút videó-előzetese itt érhető el):

A Havok zenekart 2014 nyarán vette szárnyai alá az új albumot és a turnét is szponzoráló, neves Century Media Records.

"Nagyon örülünk, hogy leszerződtetett minket a Century Media!" - mondta korábban Reece Scruggs gitáros. "A kiadó hírneve a metal műfajban magáért beszél: időtlen albumok, melyek többek közt ránk is óriási hatással voltak. Célunk az, hogy mi magunk is ehhez a tradícióhoz csatlakozzunk".

"Boldogan vettük nyilvántartásba a Havok együttest" - közölte a Century Media elnöke, Marco Barbieri. "Mindvégig követtem a banda zenei fejlődését, és mindig is csodáltam a munkásságukat, valamint a rajongók iránti elkötelezettségüket".

A Havok korábban a Candlelight Records szárnyai alá tartozott. A kiadónál töltött éveket egy 2015 augusztusában megjelent, 3-lemezes box-szettel zárta le a banda. Ezen kívül a legutóbbi kiadványuk a 2012-ban megjelent 'The Point Of No Return' című EP, valamint az egy évvel később kiadott 'Unnatural Selection' volt.


HAVOK - Billboard-listákon a 'Conformicide' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás