Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DVD-n jelenik meg a BACKYARD BABIES 2016-os stockholmi koncertjének felvétele


2017-02-15

Öt évvel azután, hogy a svéd sleaze rock csapat tagjai "határozatlan időre" visszavonultak az aktív zenéléstől, a Backyard Babies a tavalyi évben ismét színpadra állt.

A Backyard Babies továbbra is Svédország egyik legsikeresebb, legkelendőbb rockbandájának számít; lévén több Grammy-díjat, aranylemezt és világkörüli tudhatnak maguk mögött.

A banda öt év kihagyás után, 2015 nyarán tért vissza a színpadra - ekkor adták ki új, 'Four By Four' című stúdióalbumukat is, amit Jacob Hellner producelt.

Most egy vadonatúj DVD-t jelentettek be, megkoronázván a sikeres visszatérést. A 'Live at Cirkus' című koncert-anyagot - a hogy a neve is elárulja, a stockholmi Cirkus Színházban rögzítették, 2016. február 10-én.

A DVD-n megtalálható a banda szinte összes slágere; köztük a 'Th1rt3en Or Nothing', a 'Brand New Hate' és a 'Minus Celsius'. A koncertlemez február 24.-i kiadásáért a Sony Music / Gain kiadók felelnek.

Csodálatos élmény volt számunkra ez a koncert; többek közt azért is, mert a stockholmi Cirkus az egyik kedvenc buli-helyszínünk! Ezen a DVD-n ti is érzékelhetitek azt a varázslatot, ami azon az estén átlengte a csarnokot. Élvezzétek szerettel!” - Nicke Borg.

Íme a DVD hivatalos trailere:

A Backyard Babies egy 1987-ben alakult svéd rockbanda. Mindeddig hét stúdiólemezt adtak ki, és egy alkalommal elnyerték a Svéd Grammy-díjat is. A zenekarnak Skandináviában kulcsszerepe volt az ún. sleaze rock műfaj elterjesztésében és népszerűsítésében.

A zenekart Tobbe (Tobias Fischer) énekes-basszusgitáros, Dregen és Johan Blomqvist gitárosok, valamint Peder Carlsson dobos alapította. Eleinte Tyrant néven adtak koncerteket Stockholmban és környékén, de felvettek egy demó-lemezt is. Tobbét nem sokkal később leváltotta Nicke Borg énekes-gitáros, Blomqvist pedig áttért basszusgitárra. (Fischer ezután professzionális fényképészként és web-dizájnerként vált ismertté Svédország-szerte).

1989-ben a banda már Backyard Babies néven rögzített két újabb demót, és bonyolított le egy nagyszabású svéd turnét. A csapat ezután saját költségén kiadta debütáló EP-jét, amit 'Something to Swallow' címmel láttak el. Ennek köszönhetően 1993-ban leigazolta őket a helyi Megarock Records.

A Backyard Babies első nagylemeze, a 'Diesel & Power' 1994-ben jelent meg. Zeneileg a rock, a punk és a blues keveréke jellemezte első dalaikat. A stúdióalbum mellett kiadtak egy kislemezt is, 'Electric Suzy' címmel, aminek B-oldalán egy Hanoi Rocks-feldolgozás szerepelt.

1995 végén, egy újabb turnét követően bejelentették, hogy átmenetileg szünetel a banda, mivel a gitáros Dregen új garázs-rock zenekart alapított, The Hellacopters néven. Dregen ezzel a formációval két albumot rögzített, mielőtt újjá nem alakult a Backyard Babies

1997-ben az MVG Records-szal kötöttek szeerződést; majd felvették eddigi legnagyobb kritikai elismerésnek örvendő, 'Total 13' című lemezüket. A rajongók és a sajtó ekkor már olyan legendákhoz hasonlította őket, mint a New York Dolls, a Ramones, vagy a The Damned. Turnéjukkal ezúttal Nagy-Britanniába is eljutottak; majd kiadtak egy single-t az albumról: a 'Bombed (Out Of My Mind)' B-oldalas 'Rocker' című számában Borg a Hanoi Rocks frontemberével, Michael Monroe-val duettezett. Következő kislemezük, az 'Is It Still Alright To Smile?' független gondozásban jelent meg, B-oldalán egy Faster Pussycat-feldolgozással ('Babylon'). '98-ban a bandát Alice Cooper hívta brit turnéra.

Dregen '99-ben Supershit 666 néven alapított mellék-projektet, ami egy hat-számos EP-t adott ki abban az évben; de a gitáros rögtön ezt követően visszatért eredeti bandájába; mivel ekkor a legendás AC/DC kérte fel őket közös turnéra.

A Backyard Babies 'Making Enemies is Good' címmel vette fel következő lemezét, amit a sajtó "összpontosított káosznak" nevezett, természetesen a kifejezés pozitív értelmében. Ezen az albumon két nagysikerű sláger, a 'The Clash' és a 'Brand New Hate' kapott helyet. A banda ezúttal a Motörhead előzenekaraként mutathatta be az új dalokat.

2002 októberében Dregen azzal került a svéd címlapokra, hogy miközben egy barátjával egy night-klubba hazafelé tartottak, megtámadták, eszméletlenre verték és kirabolták őket. Annak ellenére, hogy a gitárosnak több bordája is eltört, a Backyard Babies nekilátott soron következő lemeze, a 'Stockholm Syndrome' munkálatainak. Az album - ami 2003-ban jelent meg - zeneileg egyfajta visszatérés volt a banda korai, energikus, nyers hangzásához. A 'Stockholm Syndrome' révén a banda elnyerte a Svéd Grammy-díjat. Az album három single-t termelt ki: a 'Minus Celsius', az 'A Song For The Outcast' és a 'Friends' egyaránt toplistás sláger lett.

2005-ben a csapat az Egyesült Államokban turnézott (a The Chelsea Smiles & Crash Kelly kíséretében), majd Európát is bejárták, a Social Distortion társaságában. Következő, 2006-os 'People Like People Like People Like Us' című lemezüket a The Hellacopters-ből ismert Nicke Ansersson producelte.

Újabb, 2008 nyarán megjelent albumát saját magáról nevezte el a banda. Ezen a lemezen két videoklipes single-dal szerepelt, a 'Fuck Off and Die' és a 'Degenerated', amihez animációs kisfilm készült. Az album - melynek producere a Rammstein és az Apocalyptica köreiből is ismert Jacob Hellner volt - a megjelenés első hetében felkerült a hivatalos svéd zenei toplista aranyérmes helyére. Később egy válogatás-lemezt adtak ki, 'Them XX' címen; ezzel fémjelezvén fennállásuk 20. évét. Ennek ellenére közölték, hogy a következő turné lesz az utolsó...

2014 májusában jelentették be, hogy a banda újra összeállt, és új dalokon dolgozik. Ezzel együtt közölték azt is, hogy első reunion-koncertjük június 5-én, pénteken, a Sölvesborg-ban megrendezendő Svéd Rockfesztiválon lesz esedékes. Ezt egy kisebb turné követte; a banda visszatérő, hetedik nagylemeze, a 'Four By Four' pedig 2015. augusztus 28-án jelent meg.


DVD-n jelenik meg a BACKYARD BABIES 2016-os stockholmi koncertjének felvétele
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás