Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Friss dal-premier a Soilwork / Arch Enemy tagok alkotta szuper-group, a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA harmadik albumához


2017-05-04

A svéd, klasszikus rock zenét játszó szuper-group - melyet többek közt Arch Enemy és Soilwork tagok alapítottak - az idei évben új nagylemezzel jelentkezik.

A banda harmadik stúdióalbuma 'Amber Galactic' címmel jelenik meg, május 19-én, a Nuclear Blast Records jóvoltából. Ezen kiadó szárnyai alatt ez lesz a csapat első kiadványa (a szerződést 2016 júniusában kötötték a felek).

Björn Strid énekes elmondta: "Az 'Amber Galactic' dalait késő esték és kora reggelek között írtuk; azokban az időszakokban, amikor a szemed sarkából újabb dimenziókat vehetsz észre; amikor minden nő magányosan zokog egy éjjeli köntösben; a pezsgő ingyen van, és a drogok nem hatnak rád. Ezúttal tehát jóval többet kreáltunk annál, mint egy szimpla hallgatói élmény. Ez egy igazi alternatív valóság. Reméljük, miután meghallgattátok az 'Amber Galactic'-ot, kitágul a pupillátok, tüzes lesz a testetek, és megrészegültök".

David Andersson gitáros hozzátette: "Zenésznek lenni önmagában, különösen nem valami izgalmas; főleg nem a dalszerzés technikai része. Viszont a zene mögötti ideák és víziók annál inkább - ezek azok, amik miatt megéri csinálni ezt az egészet. Mindannyian eltérünk arra a pontra, amikor azt játsszuk és azt adjuk elő, amit csak akarunk. Szinte egyáltalán nem is beszélünk akkord-váltásokról és hangtehnikai dolgokról a stúdiózás során; megvitatjuk azonban Kierkegaard szorongással kapcsolatos koncepcióit, a habzó bor egyes fajtáit, a hangnemváltozás pszicho-akusztikus aspektusait, a vele született női felsőbbrendűség okait, és azt, hogy miért mutat egy gyöngyökből álló nyaklánc jobban azokon a lányokon, akiknek unott kifejezés ül az arcukon".

Az új NFO album zenei irányzata kapcsán Strid mindössze ennyit mondott: "Míg a legtöbb klasszikus rockot játszó banda úgy szól, mint a fű vagy az LSD, a mi zenénk olyan, mint a kokain".

Alább megtekinthető az 'Amber Galactic' sztenderd és limitált CD-s, digitális és dupla LP-változatának borítója, valamint a tracklista:

01. Midnight Flyer
02. Star Of Rio
03. Gemini
04. Sad State Of Affairs
05. Jennie
06. Domino
07. Josephine
08. Space Whisperer
09. Something Mysterious
10. Saturn In Velvet
11. Just Another Night (limitált CD / LP bónusz track)
12. Fly Tonight (Never Rewind) (japán bónusz track)

A The Night Flight Orchestra ötlete 2007-ben pattant ki Björn "Speed" Strid (Soilwork) énekes és David Andersson (Mean Streak) gitáros fejéből, egy közös észak-amerikai turné alkalmával. A zenekar hamar kiteljesült: Sharlee D' Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) basszusgitáros, Richard Larsson (Von Benzo) billentyűs, és Jonas Källsbäck (Mean Streak) dobos tették egésszé a felállást.

"Az együttes célja a '70-es / '80-as évek klasszikus rockzenéjének felidézése egy sajátos, időtálló formában".

A The Night Flight Orchestra első nagylemeze 2012 júniusában jelent meg, 'Internal Affairs' címmel, a Coroner Records jóvoltából. A csapat élőben 2013 augusztusában debütált a Linköping-beli Dina-Scenen klubban.

2014 decemberében eljött az idő egy újabb lemez felvételére. Ennek érdekében a svéd Nordic Sound Lab Stúdiót vette célba a banda. Bengan Andersson hangtechnikus társaságában, 2015 elejére be is fejeződtek a munkálatok. 2015. június 9-én kiadásra került a második stúdióalbum, a 'Skyline Whispers' is.

Most egy újabb fejezet nyílt a skandináv all-star banda történetében; lévén a világhírű Nuclear Blast kiadóval kötöttek lemezszerződést. Ezzel együtt vonultak be a svédországi Lund városában található Handsome Hard Stúdióba, ahol nekiláttak következő albumuk felvételeinek.

"Óriási lehetőséget kaptunk barátainktól, a heavy metal-gospel terjesztéséban hatalmas szerepet vállaló Nuclear Blast kiadótól; lévén felkértek minket, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Természetesen azonnal igent mondtuk" - örvendezett közleményében a banda. "Mi, a The Night Flight Orchestra ezentúl is azon leszünk, hogy a klasszikus rockzene határait a lehető legszélesebbre feszegessük; továbbra is őrülten fogós refréneket, indokolatlan mennyiségű gitárszólót és speciális atmoszférát varázsolunk azon kevés ember szeme és füle elé, akik megértenek minket. Manapság, amikor a lemezipar meglehetősen gyenge statisztikákat mutat; a potenciális közönségnek csak egy nagyon csekély hányada vásárol fizikai termékeket - lemaradván ezzel arról a csodás élményről, hogy megérinthessen egy remekbeszabott lemezborítót -, rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Nuclear Blast felajánlott nekünk egy ilyen lehetőséget. Így talán még több emberhez eljuthat majd a zenénk".

A The Night Flight Orchestra ezzel egyidőben jelentette be azt is, hogy új menedzsment-szerződést is kötött; méghozzá azzal a Breaking Bands LLC céggel, melynek Maria Ferrero, valamint a Testament énekese, Chuck Billy az elnöke. (A Breaking Bands egyébként már egy jóideje együtt dolgozik a Soilwork-kel is.)

Az új TNFO album - ami itt előrendelhető különféle formában - első ízelítőjeként a 'Midnight Flyer' című szám jelent meg. Íme a dal hivatalos szöveges videója:

Újabban közzétették a 'Gemini' című single hivatalos, '80-as évekbeli hatású animációs videóját is, amit az az Elia Cristofoli (aka Solingo) készített, aki korábban olyan nagyvállalatoknak dolgozott, mint a Volvo, a Subaru és a Canon. Íme a premier:

Íme a legutóbb megjelent, 'Sad State Of Affairs' és 'Domino' című szám:

Az album első négy hivatalos előzetese itt érhető el:


Friss dal-premier a Soilwork / Arch Enemy tagok alkotta szuper-group, a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA harmadik albumához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás