Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent a bíróságon a DECAPITATED - emberrablással és csoportos erőszakkal gyanúsítják a banda tagjait


2017-09-13

A lengyel death / groove metal banda mind a négy tagját letartóztatták, miután augusztus 31-én a gyanú szerint elraboltak egy nőt, a washingtoni Spokane-ben...

A Decapitated tagjait - azaz Michal M. Lysejko (27), Waclaw J. Kieltyka (35), Rafal T. Piotrowski (31) és Hubert E. Wiecek (30) - az elmúlt hétvégén fogták el, és tartóztatták le, a kaliforniai Santa Anában.

A Washington állambeli Spokane rendőrkapitányságának szóvivője, Teresa Fuller elmondása alapján egy nő vádolta meg a lengyel zenészeket azzal, hogy elrabolták őt. A sértett egy közeli ismerőse szeptember elsején, hajnali 2 órakkor tett feljelentést az együttes ellen. A nő jelen volt a Decapitated augusztus 31.-i, Spokane-beli koncertjén; amit követően a banda tagjai állítólag elrabolták. A zenekart jelenleg a Los Angeles-i Megyei Börtönben tartják fogva; kihallgatásuk azonban Spokane-ben lesz esedékes.

Később kiderült, a zenekar tagjait csoportos erőszakkal gyanúsítják. A Spokesman-Review-nak nyilatkozó áldozat és annak barátnője szerint a zenészek az augusztus 31.-i koncert után hívták fel őket a turnébuszba, ahol leitatták őket. Az egyik nőt később a dobos, Michal Lysejko "elkezdte taperolni"; ő pedig "nagyon kényelmetlenül érzete magát", miután a gyanúsítottak "lengyelül beszéltek egymással, így semmit nem értett az egészből". A nő állítása szerint Lysejko "a saját prédájaként kezelte" őt. Továbbá azt is elmondta, hogy Rafal Piotrowski énekes "megcsókolta a száját, de ő ellenkezett", ezért kikapcsolta a biztonsági övét, és megpróbálta felrelökni Piotrowski-t, aki ezután "megragadta a karját, és a mosdó előtti tükör elé lökte". Ekkor a sértett "már a mozdulatokból kivette, hogy a zenészek mindegyike meg akarja erőszakolni őt". Így is történt; az erőszakról néhány órával később a nő egyik ismerőse értesítette a rendőrséget (miután az időközben telefonon beszélt vele). A sértetten szexuális erőszak és bántalmazás nyomait fedezték fel; így a gyanú minden bizonnyal igazoltnak tekinthető, habár a jegyzőkönyvet még hitelesítenie kell a nyomozóknak.

A Los Angeles-i Megyei Sheriff-hivatal munkatársai később kihallgatták Lysejko-t, aki nem kívánt nyilatkozni; mindössze csak annyit mondott, hogy nem ismeri a nőket (amikor a rendőrök fényképet mutattak neki a sértettekről). Konkrétan azt mondta, nem nyilatkozik hivatalos tolmács nélkül. Waclaw Kieltyka gitáros továbbá elárulta a nyomozóknak, hogy ő maga látta, amint Piotrowski és Lysejko szexuális aktust folytat a nővel a mosdóban; az énekes pedig bevallotta, hogy "bulit rendeztek a turnébuszban", ahol jelen volt a szóban forgó nőszemély is; viszont ő maga is ügyvédet és tolmácsot kért... Mellettük Wiecek is megszólalt: szerinte jelen volt mindkét nő az állítólagos bűncselekmény helyszínén, de azok "mindössze csak az ülésen foglaltak helyet, és nem voltak áldozatai semmiféle erőszaknak". Miután ő is tolmácsot kért, vallomását módosította, mondván "nem emlékszik semmire". Ezen felül, míg Kieltyka beleegyezett abba, hogy DNS-mintát adjon a jövőbeni nyomozás céljából, a dobos és az énekes megtagadta ezt.

Steve Graham, a zenekar Spokane-i ügyvédje tagadta a Spokesman-Review napilapnak, hogy védencei bűnösök lennének: “Van ennek a történetnek egy másik oldala is... Több tanúnk is van, akik bizton állítják, hogy a nő saját akaratából kereste fel az együttes tagjait, és saját akaratából is távozott onnan”.

A zenekar tagjait továbbra is fogva tartják a Los Angeles-i Megyei Börtönben; szeptember 12-én, kedden délután azonban meg kellett jelenniük a helyi bíróságon, ahol Washingtonnak való kiadatásukról tárgyaltak (tolmács és a lengyel nagykövetség egyik képviselője jelenlétében) [videó-riport lentebb]. Mind a négy zenész belegyezett a kiadatásba; ám ez a folyamat akár 30 napig is eltarthat. Amint a washingtoni bíróság elé állítják őket, emberrablás és csoportos erőszak vádjával kell felelniük.

Mindeközben a nyomozók ellenőrzik a közösségi média oldalakat, melyek összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel (aminek helyszínét adó turnébuszon egyébként több személy is jelen volt - többnyire az ő üzenet-váltásaikat, telefonhívásaikat ellenőrzik). Emellett a Crime Check telefonvonalon (509-456-2233) várják minden szemtanú, esetleges fénykép-készítő segítségét)

A Decapitated aktuális nagylemeze, az 'Anticult' július 7-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Az új album előkelő helyén végzett az amerikai toplistákon. Minderről bővebben itt írtunk.

A Decapitated jelenleg a Thy Art Is Murder, a Ghost Bath és a Fallujah társaságában turnéznak az Egyesült Államokban. Egyelőre nem tudni, mi lesz a jövőbeni dátumok sorsa...


Megjelent a bíróságon a DECAPITATED - emberrablással és csoportos erőszakkal gyanúsítják a banda tagjait
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás