Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hamarosan új koncertlemezzel jelentkezik a legendás LABŸRINTH zenekar - itt a 'Falling Rain' performansz-klipje!


2018-01-20

A veterán olasz prog-power banda az idei évben 7 év szünet után tért vissza új stúdióalbummal; jövőre pedig kiadnak egy vadonatúj koncertlemezt.

A Labÿrinth alapítói (Andrea Cantarelli és Olaf Thorsen) 2016 tavaszán kaptak hívást a Frontiers kiadótól, ami többnyire arról szólt, benne lennének-e egy reunion-ban, amiben Roberto Tiranti énekes is részt vesz, felélesztvén és modernizálván a zenekar klasszikus hangzását. Némi mérlegelést követően a zenészek megegyeztek egy új album rögzítésében, és egy exkluzív koncert lebonyolításában, ami az első Frontiers Metal Fesztiválon zajlott le - itt előadták a klasszikus, 'Return to Heaven Denied' albumot teljes egészében, 2016. október 30-án.

Az újjáalakult zenekar története során itt először hangzott el másodjára egészében a 'Return to Heaven Denied'. A kultikussá vált album eredetileg a Metal Blade Reecords adta ki 1998-ban - sokak szerint ez a lemez a '90-es évekbeli európai power metal műfaj egyik legkiemelkedőbb stúdiólemeze.

Olaf Thorsen gitáros a következőket nyilatkozta a speciális reunion-koncertről: "Rengeteg érzelem elevenedett fel bennünk a 'Return to Heaven Denied' újonnani előadása során. Még őrületesebb volt az élmény, amikor felfedeztük, hogy megújult felállású bandánkkal együtt többezer, különböző országokból érkezett ember énekli ezeket a dalokat, elejétől a végéig. Egyszóval felejthetetlen volt ez az éjszaka; csodálatos volt minden perce!".

A Frontiers ezt a szóban forgó koncertet adja ki CD-n és DVD-n, 2018. január 26-án, 'Return to Live' címmel, az alábbi borítóval és dallistával:

01. Moonlight
02. New Horizons
03. The Night Of Dreams
04. Lady Lost In Time
05. State Of Grace
06. Heaven Denied
07. Thunder
08. Feel
09. Time After Time
10. Falling Rain
11. Die For Freedom
12. In The Shade

Íme a 'Moonlight' és a 'Falling Rain' című szám hivatalos performansz-klipje, egyenesen a DVD-ről, amit itt lehet előrendelni:

A Labÿrinth visszatérő stúdióalbuma 'Architecture of a God' címmel jelent meg, 2017. április 21-én, a Frontiers jóvoltából.

Olaf ennek kapcsán korábban a következőket közölte: "Könnyen lehet, hogy karrierem során ez az album jelentette a legnagyobb kihívást számomra. Hogy őszinte legyek, amikor a Frontiers felkeresett engem a reunion kapcsán, elsőre egy kicsit szkeptikus voltam. Nyilván nem lett volna egyszerű összeállítani egy olyan albumot, amit őszintén adhatunk át a rajongóknak... és önmagunknak. Egyszóval felfoghatatlanul nehéz volt megvalósítani ezt az egész dolgot... Annak idején azonban rengeteg jó lemezt csináltunk - ezeket az emberek a mai napig nagy becsben tartják; ezért is döntöttünk végül úgy, hogy ismét belevágunk e projektbe; megerősítjük felállásunkat, és csak azokkal állunk össze, akiket megfelelőnek tartunk az új dalok kivitelezésére, céljaink elérésére".

Andrea hozzátette: "Ezen album munkálata - két szóban kifejezve - egy fantasztikus kaland volt. Visszahoztuk a köztudatba zenénk klasszikus elemeit - ezt vegyítettük némi újdonsággal, friss és modern témával. Jómagam nevében mondhatom: igazán lelkesítő lett a végeredmény!".

Roberto Tiranti röviden összefoglalta: "Épp amikor már azt hitted, feladtad életed álmait, és zenei tekintetben kiadtál magadból mindent, amit lehet, akkor sodródik vissza eléd életed egyik legnagyobb műve; ami az én esetemben a Labÿrinth... majd jön egy olyan album, mint az 'Architecture of a God', ami arra emlékeztet, hogy nem létezik lehetetlen!".

A Labÿrinth új felállását egy legendás dobos, John Macaluso (TNT, Riot, Ark etc.); egy neves billentyű-virtuóz, Oleg Smirnoff (Vision Divine, Edritch); és egy fiatal tehetség, Nik Mazzucconi basszusgitáros teszi teljessé. A Labÿrinth tehát 2017-ben erősebb, mint valaha - könnyen meglehet, hogy a zenészek karrierjük csúcsára értek ezzel az albummal!

Az 'Architecture of a God' albumot maguk a banda tagjai producelték; a keverést pedig a DGM-ből ismert Simone Mularoni végezte saját, san marinoi stúdiójában. A lemezen minden elem felfedezhető, amiről a banda annak idején elhíresült a színtéren: tempós power metalista témák, felejthetetlen refrének, epikus prog-metal szólamok, és dallam dallam hátán!

"Amit itt tartunk kezünkben, 'Architecture of a God' címen, az kétségkívül az eddigi legkiforrottabb, legteljesebb album, amit valaha is összeállítottunk" - zárja sorait Thorsen. "Még véletlenül sem szeretnénk felvenni a kesztyűt a dicső múlttal, de teljesen biztos vagyok benne, hogy amint megjelenik ez az album, új sztenderdek érvényesülnek a prog-metal színterén!".

Íme az 'Architecture of a God' borítója és tracklistája:

01. Bullets
02. Still Alive
03. Take On My Legacy
04. A New Dream
05. Someone Says
06. Random Logic
07. Architecture of a God
08. Children
09. Those Days
10. We Belong To Yesterday
11. Stardust and Ashes
12. Diamond

Az első dal-premier, az 'A New Dream' alább elérhető, a 'Bullets' című szám és a 'Someone Says' frissen megjelent videoklipjével egyetemben. Később napvilágot látott a 'Take On My Legacy' című dal is.

A zenekar honlapja nemrég megújult, és a Facebook-on is lehet értesülni a friss hírekről.


Hamarosan új koncertlemezzel jelentkezik a legendás LABŸRINTH zenekar - itt a 'Falling Rain' performansz-klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás