Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első szóló-dalát adta ki a KAMELOT egykori énekese, Roy Khan


2018-04-03

A Kamelot volt énekese, Roy Khan (eredeti nevén: Roy Sætre Khantatat) bemutatta valahavolt első szóló-számát.

A 'For All' című számot maga Khan írta. A rögzítés az Oslo-beli Stable Stúdió falai között zajlott 2018 márciusában. A dalban Roy énekel és zongorázik; míg Leif Johansen fretless basszusgitáron, Geir Olav Akselsen pedig gitárokon játszik.

Roy Khan énekes 2011. április 22-én jelentette be hivatalosan, hogy kilép a Kamelot-ból (erről itt írtunk). Khan - aki hét évvel ezelőtt vált "istenfélő keresztény emberré" ettől kezdve egy tengerparti templomban énekelt, Moss városában; emellett ének-zenét oktatott a helyi kórusnak. A hírek szerint Roy 2016 szeptembere óta nem alkalmazottja a Moss Frikirke templomnak, de továbbra is Moss városában él és dolgozik, nem mellesleg aktívan gördeszkázik.

Khan annak idején így jelentette be "kiégését", valamint kiválását a Kamelot-ból: "Az utóbbi években már sok volt a találgatás akörül, miért nem turnézok a Kamelot-tal, ezért most szeretném mindezen okokat közleménybe foglalni. Tény, hogy a fiúknak már mondtam, hogy kilépek, még tavaly ősszel (a kiégésem előtt). Természetesen, majdnem sokkot kaptak (ugyanúgy, mint más is a Kamelot-családból). A fogyó koncertjegy-árak kockázata miatt még adtak nekem időt, hogy átgondoljam a dolgot, és így is tettem. És a döntésem még mindig áll: befejeztem. Jelenleg a családommal töltöm az időm Norvégiában; pihenek, és várom, mit hoz a jövő. Kommunikációm a külvilággal nem sok van, de többször is beszélgettem Thomas-szal [Youngblood, a gitáros], és mindig beteget jelentettem. Szörnyen sajnálom, hogy ilyen sok mindenkire kihat a döntésem, és szeretném, ha tudnátok, hogy a legjobbakat kívánom a bandának és az érintetteknek a jövőben. Minden pillanatot élveztem. Már hogy is ne élveztem volna?! A Kamelot-nak voltak a legjobb rajongói a világon! Örökké hálás leszek mindenért, ami ti és a Kamelot adtatok nekem; és egyben nagyon sajnálom, hogy itt vége kell, hogy legyen. A jó hír, hogy Isten mindig ott volt velem... 'Love you to Death'!!!".

A Kamelot 2011-es európai turnéjának hátralevő részén Fabio Lione, a Rhapsody Of Fire vokalistája töltötte be az énekesi posztot; 2012-ben azonban már Tommy Karevik-kel (Seventh Wonder) rögzített új lemezt ('Silverthorn') a banda. Karevik társaságában azóta további két stúdióalbumot vett fel a Kamelot - az utóbbi, 'The Shadow Theory' című 2018. április 6-án lát napvilágot.


Első szóló-dalát adta ki a KAMELOT egykori énekese, Roy Khan
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás