Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Idén folytatódik a debütáló HARDLINE album ünnepi évfordulós turnéja


2018-04-13

A veterán hard rock banda hivatalosan a tavalyi évben ünnepelte klasszikus debüt-albuma, a 'Double Eclipse' megjelenésének 25. évfordulóját, de a nagy sikerre való tekintettel idén folytatódik a körút.

A Hardline 1992-es debütáló albuma - melyen a Journey két tagja, Neal Schon és Deen Castronovo is feltűnt - az úgynevezett melodic hard rock műfaj egyik legnagyobb klasszikusának számít, a kritikusok szerint, és a rajongók körében egyaránt. 2017-ben a banda az aktuális 'Human Nature' album promóciója keretében turnézott, de egyben megünnepelte a 'Double Eclipse' megjelenésének 25. évfordulóját is. Az ünnepi koncertsorozat nagy sikereket aratott; ezért a csapat úgy döntött, meghosszabítja a turnét egészen 2019-ig!

Az idei Hardline-koncerteken tehát elhangzik a 'Double Eclipse' nagy része, valamint néhány további klasszikus dal a banda öt stúdiólemezéről válogatva. Johnny Gioeli énekes ennek kapcsán elmondta: “A rajongók a közeljövőben is a 'Double Eclipse' albumot élvezhetik élőben. Persze az egész lemezt nem tudjuk eljátszani élőben, mert arra sehol nincs idő, de ezen felül eleget teszünk a rajongók kéréseinek, és előadjuk a többi album egyes közönség-kedvenceit is. Mint előadó, sosem feledkezhetsz meg arról a tényről, hogy a rajongóknak köszönhetően tartasz ott, ahol“.

A banda három brit fesztiválon is fellép a nyár folyamán; ezek mellett pedig nagyszínpadon lép fel a cseh Masters of Rock fesztiválon. Decemberben egy teljes körű németországi körút van kilátásban - ott két spanyol banda, az Xtasy és a DeVicious lesz az előzenekar. Az eddig bejelentett koncertek listája itt érhető el. Hamarosan közzéteszik a teljes beosztást...

A Hardline zenekart 1991-ben alapította a Johnny Gioeli / Joey Gioeli testvérpár. A bandának eredetileg tagja volt a legendás Journey együttes két tagja, Neal Schon gitáros és Deen Castronovo dobos. Habár sokan - imázsuk miatt - glam metal jelzővel illették a zenekart, zenéjükre inkább a dallamos hard rock és az AOR műfaj volt jellemző.

A David Lee Roth, Ozzy Osbourne és Alice Cooper szólóbandájában is megfordult Todd Jensen basszusgitárossal kiegészülvén, 1992 tavaszára készült el a Hardline első nagylemeze, a 'Double Eclipse', ami a vártnál is nagyobb sikereket hozott, még annak ellenére is, hogy az amerikai toplistákat elsősorban a grunge és alternatív rock lemezek uralták akkoriban.

A Hardline máig legnagyobb slágere a 'Hot Cherie' (a 'Double Eclipse' második single-dala) - amit eredetileg a legendás Streetheart zenekar írt és adott elő - összesen 14 héten át szerepelt a 'Mainstream Rock Chart' top 30 helyezettje között.

A 'Double Eclipse' promóciójával, a Hardline legbonyolított egy nagyszabású turnét, de 1992 végén Schon és Castronovo újra csatlakozott eredeti bandájához, a Journey-hez; így a Hardline átmenetileg feloszlott.

Érdekessége a 'Double Eclipse' albumnak, hogy a 'Can't Find My Way' és az 'I'll Be There' című számok szolgáltak az 1992-es 'Mint A Tűz' ('Rapid Fire') című, Brandon Lee főszerepelésével készült akciófilm betétzenéjeként. Ezt a két dalt maga a néhai Lee válaszotta ki, mivel nagy rajongója volt a Hardline zenekarnak.

A Hardline 1999-ben tért újra vissza. Azóta további négy nagylemezük jelent meg. A legutóbbi albumuk 2016-ban látott napvilágot, 'Human Nature' címmel. A banda egyetlen eredeti tagja Johnny Gioeli énekes maradt (aki időközben az Axel Rudi Pell-banda frontembereként is befutott).


Idén folytatódik a debütáló HARDLINE album ünnepi évfordulós turnéja
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás