Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Fény derült Vinnie Paul halálának hivatalos okára


2018-08-28

A Pantera legendás dobosa június 22-én, péntek este hunyt el váratlanul. A veterán zenész álmában halt meg, 54 éves korában.

"Vincent Paul Abbott, azaz Vinnie Paul életét vesztette. Paul munkásságát elsősorban a Panterához és a Hellyeah zenekarhoz köthetjük. Egyelőre nem közlünk további infókat az ügy kapcsán. Paul családja arra kér mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a hozzátartozók magánszféráját" - adta június 22-én a Pantera, hivatalos Facebook-oldalán.

Vinnie Paul 1964. március 11-én született; tehát halálának idejében 54 éves volt. A halál okait két hónappal a tragédia után sikerült kideríteni. A Las Vegas Review-Journal már korábban is hírül adta, hogy Paul "súlyos szívroham áldozata" lett, de a boncolás most kiderítette a hivatalos okot. Annyi biztos, hogy a zenész las vegasi otthonában hunyt el péntek este, álmában (a helyszínelők eleve kizártak mindenféle idegenkezűséget). A TMZ friss riportja szerint - amit a Clark Megyei Halottkém Hivatal jelentésére alapoznak - Vinnie dilatatív kardiomiopátia következtében vesztette életét. E kór (amit más néven kitágulásos szívizom-elfajulásnak neveznek) a szív izmainak egy olyan betegsége, amikor a kamrák kitágulnak, és így a szív nem képes elegendő vért pumpálni, ami szívelégtelenséghez vezet [bővebben a betegségről a Wikipédián lehet olvasni].

Vinnie Paul holttestét a texasi Arlingtonba szállították, hogy édesanyja és testvére mellett helyezzék végső nyugalomra (a temetés június 30-án, szombaton volt esedékes).

Mint kiderült, Vinnie-t - hasonlóan testvéréhez - egy KISS-mintájú koporsóban temették el. A TMZ riportja szerint a KISS két vezéregyénisége, Gene Simmons és Paul Stanley saját cége által gyártott, licenszelt KISS-koporsót Vinnie családja kapta ajándékba a két rock-legendától. Nem mellesleg Vinnie néhány védjegyének számító felszerelése (kalap, cipő, ing, stb.) is belekerült a koporsóba.

Bővebben a zenész életéről és munkásságáról itt írtunk.


Fény derült Vinnie Paul halálának hivatalos okára
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás