Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Mini-albumot adott ki Alexi Laiho emlékére a néhai frontember utolsó bandája, a BODOM AFTER MIDNIGHT - itt a 'Payback’s A Bitch' dal!


2021-04-23

A néhány hete elhunyt Alexi Laiho utolsó felvételei szerepelnek ezen az EP-n.

2020 végén érkeztek az örömhírek, miszerint a legendás finn tehetség, Alexi Laiho Bodom After Midnight néven egy új szupergroup-ot alapított, az egy évvel korábban feloszlott Children Of Bodom egyfajta örököseként. Az új banda nagyszabású terveket szőtt - ezek közt volt a debütáló EP, majd az első nagylemez kiadása is.

Az említett EP-t 'Paint the Sky with Blood' címmel rögzítette a csapat 2020 folyamán. Sajnos ez az izgalmas projekt túl korán véget ért, miután az új év elején elhunyt a zenekar vezetője... A 'Paint the Sky with Blood' című mini-album végül egyfajta tribute-lemez lett, mely fejet hajt a legendás zenész öröksége és személye előtt; egyúttal pedig az általa megformált műfaj modernkori testamentumaként funkcionál.

Dühös gitár-témák és gyilkos dob-ritmusok szolgálnak alapul Alexi Laiho sokszínű vokáljainak ezen a 14 perces EP-n, ami a címadó dallal indul. A 'Paint The Sky With Blood' című szám a korai Children Of Bodom-lemezeket idézi; egyben pedig friss és modern hatásokkal van ellátva. A következő szám, a 'Payback’s A Bitch' egy masszív riffelésen nyugvó, erőteljes hangzású, sajátos megszólalású nóta, amiben a banda mind a négy tagja - Alexi Laiho, valamint a gitáros Daniel Freyberg, a dobos Waltteri Väyrynen (Paradise Lost), a basszusgitáros Mitja Toivonen (ex-Santa Cruz) és a turné-billentyűs - zenei készségeinek maximumát nyújtja. Mindezen felül felkerült a mini-lemezre egy feldolgozás is; Svédország legkultikusabb extrém metal bandája, a Dissection időtálló, 'Where Dead Angels Lie' című számának újragondolása. Ezt a felvételt kísérteties riffek és hátborzongató, karakteres, torzított vokálok jellemzik; vagyis az eredeti verzióhoz hűen, de mégis Bodom After Midnight-elemekkel ellátva szólal meg ez a klasszikus.

A Napalm Records kiadó (amivel decemberben kötött lemezszerződést a banda) 2021. április 23-án adta ki a 'Paint the Sky with Blood' című EP-t, az alább látható, Travis Smith által tervezett borítóval:

A tracklista:
01. Paint The Sky With Blood
02. Payback’s A Bitch
03. Where Dead Angels Lie (Dissection feldolgozás)

Az EP megjelent digipak CD-n, 10 hüvelykes bakelitlemezen, deluxe box-szettben és digitális formában. A rendeléseket itt lehet leadni.

Az első single-dal, a 'Paint The Sky With Blood' március végén jelent meg hivatalos videoklip formájában. Ez az utolsó hivatalos zenei videó, amiben a néhai Alexi Laiho szerepel, mint előadó. Íme a premier:

Az EP megjelenésének napján bemutatták a 'Payback’s A Bitch' című szám hivatalos vizualizációs klipjét is:

Alexi Laiho 41 éves korában hunyt el, egy hosszan tartó betegség következtében, 2021 legelején.

Alexi 2020-ban alapította meg a Bodom After Midnight nevű együttesét, amivel három dalt és egy videoklipet készítettek el.

"Mindannyiónkat totálisan lesújtott a hír. Barátunk és bandtársunk halálát lehetetlen lesz feldolgozni - elmondhatatlan a sokk és a bánat mértéke..." - írta közleményében a Bodom After Midnight három maradék tagja, Daniel Freyberg, Mitja Toivonen és Waltteri Väyrynen.

Alexi Laiho a C.O.B. egyik klasszikus dala, a 'Bodom After Midnight' nyomán nevezte el új bandáját, aminek első fesztivál-fellépéseit eredetileg 2020 nyarára jelentették be, de miután a koronavírus-járvány közbeszólt, Laiho úgy döntött, kisebb klub-koncertekkel debütál élőben, Finnország-szerte. Összesen négy teltházas fellépést bonyolított le a banda tavaly októberben.

Laiho sajnálatos halála okán, a zenekar az eddig rögzített dalokat és videoklipet a közeljövőben közzéteszi, és azzal fel is oszlik.

Az első (és egyben az utolsó) Bodom After Midnight koncertekről - melyek keretében a banda szettlistája minden este teljes egészében C.O.B.-klasszikusokból állt - alább látható néhány rajongói felvétel:


Mini-albumot adott ki Alexi Laiho emlékére a néhai frontember utolsó bandája, a BODOM AFTER MIDNIGHT - itt a 'Payback’s A Bitch' dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás