Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A "nem túl távoli jövőben" új stúdióalbumot készíthet a FAITH NO MORE


2014-09-01

A befolyásos alt-metal banda basszusgitárosa, Billy Gould a Classic Rock magazinnak adott interjút a közeljövőbeni kilátásokkal kapcsolatban.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Mint arról beszámoltunk, a nemrégiben újjáélesztett banda július 4-én, a londoni Hyde Parkban mutatta be első új dalait 17 év után. A két új dal - melyek mint később kiderült, a 'Leader Of Men' és a 'Motherfucker' címet viselik - később Lengyelországban is elhangzottak.

Billy Gould basszusgitáros a Classic Rock magazinnak adott interjújában elmondta, a banda "valami új dolgot fontolgat". "Persze nem arról van szó, hogy bevonulunk közösen egy szobába és elkészítünk egy csomó dalt csak azért, hogy valamit mindenképpen kiadjunk - nem, biztosra szeretnénk menni atekintetben, hogy jó is, amit csinálunk".
"A kapcsolat köztünk jelenleg meglehetősen pozitív" - folytatta Gould. "Szóval nagyszerű érzés lenne, ha valami kreatív dolgot tudnánk véghez vinni, mivel mindannyian ilyen állapotban vagyunk. Persze megmaradtunk ugyanazoknak az embereknek, mint régen; talán csak egy kicsit többre méltányoljuk egymást, mint 15 évvel ezelőtt".

Az első világkörüli Faith No More 'reunion'-turné 2009 júniusában indult Európában, majd azév decemberében, Chilében ért véget. Habár a csapat tagjai ezután úgy döntöttek, visszatérnek saját projektjeikhez, a FNM továbbra is járta a világot klasszikus szettjével. Az elmúlt öt esztendőben a banda kétszer is fellépett hazánkban: 2009-ben ők zárták headliner-ként a Sziget Fesztivált, majd 2012-ben a soproni VOLT-on csaptak ismét a húrok közé.

A kultikus zenekar idén júliusban 17 évnyi kreativitásbeli csendet tört meg egy újonnan indított Twitter-oldalon közzétett bejegyzéssel, ami arra a következtetésre adott indokot, hogy a Faith No More tagjai ismét zenét szereznek.

"Érzésem szerint még mindig megvan bennünk a potenciál annak tekintetében, hogy valami nagyszerű dolgot alkossunk. Zenei szempontból ebben a pillanatban teljesen rá van állva a fejünk a témára" - mondta Gould. "Ha bármi eredménye is lesz ennek, akkor azt mondhatom, hogy én voltam az egyik felbujtó. De az is igaz, hogy mindannyiónknak akarnia kell a dolgot, mert különben nem fog megvalósulni".

Mike Patton énekes 2012 novemberében az alábbiakat nyilatkozta a Faith No More jövőjét illetően: "Jelenleg semmi tervünk nincs - sem koncertek, sem felvételek, sem egyéb más tekintetben. Megtettük, amit akartunk a 'reunion'-t illetően, és ez jó érzés, de most egyelőre csak 'Meglátjuk, mi lesz'-módban vagyunk. Szerintem ez így van rendjén, mivel szükség van szünetre, ahhoz hogy értékelni tudd, amit már megtettél - márpedig mi tényleg odafigyelünk arra, nehogy túlzásba vigyük ezt az egészet. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan kiadni újabb és újabb anyagokat, már a múlt zenéje... Mindannyian erre az álláspontra jutottunk, így jelenleg ülünk szépen a seggünkön".

A zenekar legutóbbi nagylemeze 17 évvel ezelőtt jelent meg. A banda történetének kereskedelmi szempontból legsikeresebb, 1997-es 'Album Of The Year' lemeze óta tehát most csillant fel az első remény arra, hogy Patton-ék újra stúdióba vonulnak...


A
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás