Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Slash válasza Gene Simmons rock halálával kapcsolatos beszédére


2014-09-20

A legendás ex-GN'R gitárosa a KISS basszerosának 'A rock halott' című monológjára reagált.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons a múlt héten saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire.com oldalon. Gene többek közt az alábbi tanácsokat adja azoknak a zsenészeknek, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le.)

Slash a minap következőket nyilatkozta a Classic Rock magazinnak a témával kapcsolatban: "Szerintem amiről Gene beszél, az elsősorban a zeneipart illeti, nem magát a rock 'n' roll műfajt. Ha Te arra törekszel, hogy gitáros, dobos vagy énekes legyél egy rockbandában, meg kell másznod a létrát. Viszont ezeken az akadályokon jóval nehezebb túljutni, mint annak idején az én esetemben... Egyébként van sok lehetőség ebben az üzletben: kaphatsz lemezszerődést, és kiadathatod a saját albumod. Persze a rádióban nem fognak Téged nyomatni, de a rock műfaj hallgatósága meglehetősen fanatikus emberekből áll, tehát maga a rockzene jelenleg élénkebb, mint valaha. Szóval megértem én, amit Gene mond, de azért jó lenne ha elkülöníteni a dolgokat egymástól. Ha igazi beleadással és lelkesedéssel játszod azt a zenét, amit szeretsz, és nem a bevétel az elsődleges célod, csak egyszerűen az, hogy élvezd, amit csinálsz, és minél több embernek be is mutathasd a saját műved, akkor mindez meg fog mutatkozni, lesz kézzel fogható eredménye. Nem arról szól ez az egész, hogy kocsikat vegyél, nőket fektess le, és minél több pénzt keress (mint ahogy azt az öntelt emberek hiszik), hanem egyszerűen magáról a zenéről; márpedig az jelenleg nagyon is egészséges állapotban van".

Korábban a Slipknot / Stone Sour frontember, Corey Taylor egyik Twitter-követője kérdésére válaszolt - "Szerinted is épp annyira halott a rockzene, mint ahogy Gene Simmons mondja?" - az alábbiképpen:


Slash válasza Gene Simmons rock halálával kapcsolatos beszédére
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás