Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Jeff Loomis az ARCH ENEMY új gitárosa


2014-11-18

Az egykori Nevermore gitáros Nick Cordle helyére érkezett. Loomis a banda november 26-án induló európai turnéján mutatkozik be a banda színeiben.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

"Nagyon izgatott vagyok, hogy az Arch Enemy-ben játszhatok. Michael Amott és én már évek óta tartjuk a kapcsolatot - azóta ismerjük egymást, hogy a Nevermore és az Arch Enemy közösen turnézott. Nem pusztán arról van szó, hogy nagyra becsülöm az ő gitár-játékát és dalszerzői tehetségét, de közeli barátként is tekintek rá. Nagyon várom már, hogy megoszthassam a színpadot Michael-lel, Sharlee-val, Daniel-lel és Alissával. 2015 egy nagyszerű esztendő lesz... A turnén találkozunk!" - közölte Loomis.

Az Arch Enemy-ből kilépő gitáros, Nick Cordle az alábbiakat nyilatkozta: "Úgy érzem, legutóbbi 'War Eternal' lemezünkkel egy olyan anyagot tettünk lesz az asztalra, ami kiállja az idők próbáját. A legjobbakat kívánom nekik a jövőben...".

A csapat észak-amerikai rajongói így egy speciális reunion-nak lehetnek tanúi, mivel a jelenlegi headliner turné hátralévő állomásain az a Christopher Amott (Michael testvére) tölti be a gitárosi posztot, aki korábban is tagja volt az Arch Enemy-nek, jelenleg pedig az újjélesztett Armageddon színeiben zenél.

Michael Amott, a banda frontembere a következőket mondta: "Mi is csak jókívánságokkal tudjuk ellátni Nick-et. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben sokat fogtok hallani róla. Emellett nagyon hálásak vagyunk testvéremnek, Christopher-nek, amiért be tud ugrani hozzánk, és befejezi velünk a jelenlegi amerikai turnét... Jeff Loomis-t nem kell különösebben bemutatni. Ő a metal-világ egyik legnagyszerűbb gitárosa; arról nem is beszélve, hogy régi jóbarátom... Alig várom már, hogy közösen pusztítsunk a világ színpadain, a 'War Eternal' turné-ciklus, valamint az azt követő megmozdulások során!".

Az Arch Enemy május 23-án adta első koncertjét Alissa White-Gluz énekesnővel, a bukaresti Turbohalle csarnokban. Erről ITT számoltunk be.

A banda új albuma, a 'War Eternal' Európában június 9-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Erről bővebben ITT írtunk.

Loomis legújabb formációja, a Conqering Dystopia március folyamán jelentette meg debütáló albumát. Az instrumentális lemezen szereplő felállást - Loomis és Keith Merrow stúdió-zenész mellett - a Cannibal Corpse basszusgitárosa, Alex Webster és a The Faceless dobosa, Alex Rudinger egészíti ki.


Jeff Loomis az ARCH ENEMY új gitárosa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás