Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Georgiában is fellépett a RED DRAGON CARTEL új felállása


2015-04-20

Az Ozzy bandájából és a Badlands zenekarból ismert Jake E. Lee gitáros és Red Dragon Cartel nevű bandája nemrég egy teljes mértékig megújult felállást mutatott be.

Nem sokkal azután, hogy a Red Dragon Cartel énekest váltott, március végén új basszusgitáros után kellett néznie a zenekarnak. Greg Chaisson basszusgitáros ugyanis a következőket közölte nemrég: "Sajnos azt kell mondanom, hogy a való élet közbeszólt a szabadidőmbe. A továbbiakban nem engedhetetm meg magamnak, hogy távol legyek eredeti munkámtól... Szeretném megköszönni a lehetőséget a Red Dragon Cartel egész stábjának; de különképpen barátomnak, Jake E. Lee-nek! Speciális köszönet Nektek is, akik mindig nagyon jól kezeltetek engem! A srácok folytatják a zenélést; és maradnak ugyanolyan fantasztikusak, mint eddig!".

Ron Mancuso basszusgitáros néhány hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy a jövőben nem kíván részt venni a projektben, mivel sokkal inkább a produceri munkák érdeklik őt. Mancuso Red Dragon Cartel-beli posztját ekkor vette át Greg Chaisson, aki annak idején is együtt zenélt Jake E. Lee-vel, a Badlands nevezetű all-star bandában.

A '80-as évek végén alakult, meglehetősen rövid életű, de nagysikerű Badlands zenekar - melynek további tagja volt a jelenlegi KISS dobos, Eric Singer, valamint a néhai ex-Black Sabbath énekes, Ray Gillen - 1988 és 1993 között két nagylemezt adott ki: a '89-es 'Badlands'-et és a '91-es 'Voodoo Highway'-t. Ray 1993-as halálát követően azonban a Badlands szétszéledt. Az újjá-alakulás sosem történt meg, de 1998-ben megjelent egy 'Dusk' című album, ami a banda '92-es / '93-as demó-felvételeit foglalta össze.

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy Chaisson utódja az az Anthony Esposito, aki korábban a KISS-es Ace Frehley bandájában is megfordult. Szintén új információ, hogy a Red Dragon Cartel elindította aktuális turnéját. A banda néhány napja közzétett egy fotó-sorozatot a probákról (ezek tehát az első képek az új felállásról), április 18-án pedig Charlotte-ban lépett fel, az Amos' Southend klubban:

 

Day one of rehearsals...

Posted by Red Dragon Cartel on Tuesday, April 14, 2015

Április 19-én a Georgia-beli Johns Creek-ben lépett fel a banda. Ennek felvételei itt láthatók:

A tavalyi évben Budapesten is megfordult Red Dragon Cartel bemutatkozó nagylemeze a megjelenés első hete után - 5,000 Észak-Amerikában eladott példánnyal - a Billboard 69. helyén landolt. Az album január 29-én került a boltokba, az olasz Frontiers Records jóvoltából. A felvételek a neves Kevin Churko [Ozzy, 5FDP, In This Moment) producer közreműködésében zajlottak.

A Red Dragon Cartel - melynek Lee mellett tagja Jonas Fairley (Black Betty) dobos is - a kanadai Warmachine és a Harem Scarem dobosaként ismertté vált Darren Smith énekessel egészült ki, de néhány hete ő is távozott a csapatból; helyére pedig Michael Beck érkezett.

Az együttes 2013. december 12-én adta első koncertjét, szintén a híres Whisky A Go Go klubban - erről bővebben ITT írtunk.


Videó: Georgiában is fellépett a RED DRAGON CARTEL új felállása
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás