Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SOILWORK - hallgass bele a 'The Ride Majestic' album dalaiba!


2015-08-13

A Soilwork bemutatta legújabb nagylemezének második dokumentációs kisfilmjét, amiben Björn "Speed" Strid énekes vélekedik arról, vajon miképpen válhatott bandája Európa egyik vezető modern metal produkciójává:

A Soilwork augusztus 28-án adja ki legújabb stúdiólemezét, a Nuclear Blast jóvoltából. A 'The Ride Majestic' hangtechnikai munkáit David Castillo (Opeth, Katatonia) végezte, a Studio Gröndal falai között. A producelés és a keverés a neves Jens Bogren (Kreator, Amon Amarth) és a Fascination Street Stúdió nevéhez fűződik. A lentebb látható lemezborítót a Grinddesign munkatársa, Borbás Róbert tervezte. Az albumot (különféle formátumokban - CD, bakelit, deluxe) itt lehet elő-rendelni.

Az új albummal kapcsolatban nemrég Björn "Speed" Strid énekes nyilatkozott a Metal Wani rádiónak.
Vajon a rajongók milyen irányzatra számíthatnak a rögzítés alatt álló albumon? "Igazán gyors és intenzív lesz ez az anyag. Még a 'The Living Infinite' albumnál is intenzívebb; és talán egy kicsit brutálisabb is - habár ez a szó egy kicsit hülyén hangzik ebben az esetben. De az biztos, hogy mi nem lassítunk le. És az is tuti, hogy előrelépés történt a 'The Living Infinite'-hez képest. Gyorsaság tekintetében legalább is mindenképpen... Folyamatosan fejlesztjük a hangzásunkat, aminek köszönhetően egyébként egyre technikásabb és pörgősebb a zenénk; de ugyanakkor a dallamokat és a különféle atmoszfékat sem hanyagoljuk el. Jelen pillanatban egyértelműen azt mondanám, ha egy szóval kéne jellemeznem az új albumot: intenzív!".

Strid frissebb közleménye így szól: "Elvégeztük a végső simításokat is a 'The Ride Majestic' albumon. Azt kell, hogy mondjuk, egy nagyon masszív anyagot tettünk le az asztalra. A lemez ott folytatódik, ahol a 'The Living Infinite' abbamaradt, de egy kicsit sötétebb, atmoszférikusabb, már-már himnusz-szerűbb dalok kaptak helyet rajta. Alig várjuk már, hogy előadhassuk ezt az epikus szörnyeteget élőben is!".

A lemez megjelenésének apropójából, a banda nemrég közzétett egy vadonatúj live-videót, ami a 'Let This River Flow' című slágerhez készült (a tétel az újonnan megjelent 'Live In The Heart Of Helsinki' DVD-n szerepel - erről bővebben lentebb...). A dalban vendégszerepel a Nightwish énekesnője, Floor Jansen.

Néhány napja megjelent az új Soilwork album címadódalának hivatalos dalszöveges videója. A 'The Ride Majestic' premierje itt érhető el:

Az album egyes dalaiba itt lehet belehallgatni:

Másik hír, hogy a banda és Ola Flink basszusgitáros útjai június elején különváltak. Flink egyéb elfoglaltságaira hivatkozva távozott a csapatból. A Soilwork soron következő turnéján már a svéd hardcore banda, a Hearts Alive basszerosa, Markus Wibom fog zenélni. Wilbom korábban a Soilwork gitár- és fény-technikusa volt, de korábban session-zenészként is fellépett a bandával.

"Nagy megtiszteltetés ilyen tehetséges zenészekkel és remek emberekkel együtt játszani. Eddig is együtt turnéztunk, de mostantól a színpadot is egymással osztjuk meg. Arról nem is beszélve, hogy egy új album is közeleg!" - nyilatkozta Wibom.

Fotó az új felállásról lent látható.

A Soilwork az új nagylemez promóciójával indul európai turnéra november végén, a dán death-thrash metalista Hatesphere zenekar társaságában. Íme a körút plakátja:

A Soilwork új DVD-je 2015. március 13-án jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából, 'Live In The Heart Of Helsinki' címmel. A DVD+2CD, valamint Blu-ray + 2CD formátumban megjelenő kiadvány anyagát a 2014. március 21-én, a Helsinki-beli Circus klubban adott nagyszabású koncert során rögzítette a banda. Minderről bővebben itt írtunk.

A Soilwork 2013 októberében adta ki klasszikus 2001-es 'A Predator's Portrait' albumának deluxe digipakos változatát. Erről korábban itt írtunk.


SOILWORK - hallgass bele a 'The Ride Majestic' album dalaiba!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás