Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMBERIAN DAWN - 'Fame & Gloria' klip-premier az 'Innuendo' albumról


2015-10-15

A finn szimfónikus metal banda közzétette a hamarosan megjelenő 'Innuendo' albumának első hivatalos videoklipjét.

Az Amberian Dawn énekesnője, Capri és elsőszámú dalszerzője, Tuomas Seppälä, Mikko P. Mustonen producer (Delain, Ensiferum, Sonata Arctica) társaságában kezdték meg az új lemez vokál-témáinak kidolgozását. Az anyagot Mikko Karmila keverte, a Finnvox stúdióban; a maszterizálás Svante Forsbäck és a Chartmakers nevéhez fűződik.

Tuomas néhány hete az alábbiakat közölte: "Az új album az eddigi leg-vokálközpontúbb anyag lesz az AD történetében. A lemez a 'Magic Forest' stílusában fogan, de sokkal messzebbre megy annál. Szóval rendkívül dallamos témákra kell számítani. Pont most vettem észre, hogy az évek során több mint 60 dalt írtam az Amberian Dawn-nak, és nagyon jó érzéssel tölt el a tudat, hogy nem vesztettem el a "Tüzet"... Sőt, úgy érzem, minden egyes albummal újjászületek! De eddig ez ígérkezik a legjobbnak!!".

Az Amberian Dawn egyúttal bemutatta új basszerosát, Jukka Hoffren (Adamantra, Epicrenel, Ragged Saints) személyében.
"Most már hivatalos! Pedig Jukka nem ismeretlen számunkra, mivel ő játszotta fel előző albumunk, a 'Magic Forest' alaptémáit, mint session-zenész. Most azonban mindenki találkozhat vele; méghozzá következő koncertünk során, amit április 22-én rendezünk meg, a Helsinki-ben Nosturi klubban. Üdvözlünk az Amberian Dawn-ban, Jukka!!”.

Az Amberian Dawn új albuma 'Innuendo' címmel jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából, október 23-án. Íme a Jan "Örkki" Yrlund által illusztrált borító, és a tracklista:

01. Fame & Gloria
02. Ladyhawk
03. Innuendo
04. The Court Of Mirror Hall
05. Angelique
06. Rise Of The Evil
07. Chamber Of Dreadful Dreams
08. Knock Knock Who’s There
09. Symphony Nr 1, Part 1 – The Witchcraft
10. Your Time – My Time
11. Fame & Gloria (instrumentális verzió) (digipak bónusz)
12. Sunrise (újrarögzített változat) (digipak bónusz)

A lemez első ízelítője a 'The Court Of Mirror Hall' dalszöveges videója formájában látott napvilágot. Az első videoklip pedig a 'Fame & Gloria' dalhoz készült. Ezek premierje itt érhető el:

Az Amberian Dawn a tavalyi évben kötött lemezszerződést az osztrák Napalm Records kiadóval. Legutóbbi stúdiólemezük 'Magic Forest' címmel jelent meg, 2014. július 7-én. Erről bővebben itt írtunk.

Jukka Koskinen basszusgitáros 2013 nyarán lépett ki a csapatból. "A jelenlegi, Wintersun-beli beosztásom nem teszi lehetővé, hogy minden erőmmel és figyelmemmel az Amberian Dawn-ra koncentrálhassak" - mondta Koskinen. Így a 'Magic Forest' album már a fentebb említett basszusgitárossal készült.

Másik hír, hogy az Amberian Dawn a Delain vendégeként indul hamarosan őszi európai turnéra. Erről részletesebben itt írtunk.


AMBERIAN DAWN - 'Fame & Gloria' klip-premier az 'Innuendo' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás