Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ETERNAL IDOL - új klipet mutatott be Fabio Lione új bandája


2016-12-19

A 2003 és 2015 között működött, olasz prog-metal banda, a Hollow Haze - melynek tagja az Angra / ex-Rhapsody Of Fire énekes, Fabio Lione - hamvaiból nemrég egy új formáció alakult...

A Frontiers az Eternal Idol-t azonnal át is vette a Hollow Haze kiadójától, a Scarlet Records-tól; és a felállás is némileg átalakult: Fabio Lione - aki 2013 és 2014 között énekelt a H.H.-ben - mostantól újra Camillo Colleluori (Burnin' Dolls, Cyber Cross) dobos, Nick Savio (Cyber Cross, ex-Broken Arrow) gitáros és Giorgia Colleluori énekesnő mellett szerepel. A basszusgitáros Dave Cestaro-t pedig Andrea Buratto (Secret Sphere, Hell in The Club) váltja.

"Nagyon örülünk, hogy esélyt kaptunk a Frontiers Records-tól az Eternal Idol első nagylemezének kiadására. Minden energiánkat, érzésünket és szenvedélyünket beleöntjük ebbe az albumba; de emellett az új dalok az elmúlt években szerzett koncert- és stúdió-élményeink összességét tükrözi. Hard rock és heavy metal, akusztikus és nagyzenekari elemek - legfőképpen ezekkel lehetne jellemezni zenénket. Közösen sikerült egy megkülönböztető jellegű stílust kialakítanunk - ez pedig nyilvánvalóan mindannyiónk személyes hátterének egybeolvadása révén jöhetett csak létre" - közölte nemrég a banda.

Az Eternal Idol 2016 nyarán vonult stúdióba első, a 'The Unrevealed Secret' rögzítése végett. A produceri munkákat Nick Savio végezte; a keverés pedig a híres Simone Mularoni (DGM, Sunstorm) és a San Marino-beli Domination Stúdió nevéhez fűződik. A Frontiers a 2016. december 2-án adta ki a főként a Kamelot, a Masterplan és az Avantasia rajongóinak ajánlott albumot.

01. Evil Tears
02. Another Night Comes
03. Awake in Orion
04. Is The Answer Far From God?
05. Blinded
06. Sad Words Unvailed
07. Desidia
08. Hall Of Sins
09. Feels Like I'm Dying
10. A Song In The Wind
11. Stormy Days
12. Beyond

Az Eternal Idol dalszerzői és dalszövegírói munkáit maga Fabio Lione látja el (aki néhány hete szállt ki eredeti bandájából, a Rhapsody Of Fire-ből), míg a hangszerelését Nick Savio egymaga felel. A Vicenza-beli származású gitár-mester elmondta: "A 'The Unrevealed Secret' egy olyan album, melyen mindannyiónk kollektív ötletei egyesülnek. Kemény és klasszikus rockzenére kell számítani, szimfónikus elemekkel, valamint egy férfi és egy női énekhang mágikus atmoszférájával, egyfajta kontrasztként a jó és a rossz között. Tulajdonképpen ez adja az album fő koncepcióját is; így egy különleges, egyedülálló történetnek lehettek fültanúi. A folytatást pedig a következő Eternal Idol albumokon tapasztalhatjátok meg. Induljon hát a kaland!".

Az első premier az 'Another Night Comes' című szám hivatalos videoklipje formájában jelent meg. A kisfilm lentebb érhető el. Szintén alább lehet meghallgatni az 'Evil Tears', az 'A Song In The Wind' és az 'Is The Answer Far From God?' című számot, valamint a december közepén bemutatott 'Awake In Orion' videoklipet.

Az Eternal Idol Facebook-oldalát itt lehet megtalálni.

A Hollow Haze 2006 és 2015 között összesen hat nagylemezt adott ki. Utolsó albumuk 2015 júniusában látott napvilágot, 'Memories of an Ancient Time' címmel.


ETERNAL IDOL - új klipet mutatott be Fabio Lione új bandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás