Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A KATAKLYSM nyerte 'Az év heavy metal albuma' díját a Juno Awards-on


2016-04-04

A Grammy Awards kanadai "kiadása", a Juno Awards idén április 3-án került megrendezésre, a Calgary-beli Scotiabank Saddledome-ban.

A "művészi és technikai fellépést, és az egyes kanadai bandák sikereit felmérve", az 'Év Legjobb Metal / Hard Rock Albuma' kategóriában a metal, metalcore, hardcore, heavy rock, thrash metal, death metal, nu-metal, power metal, grindcore, extrém metal, indusztriális metal, viking metal, doom metal, folk metal, gótikus metal, speed metal és sludge műfajok, valamint ezeknek a különböző ágazataiba sorolható együtteseket vették figyelembe a jelölésnél. Ezek alapján az alábbi bandák (és albumaik) jutottak be az idei Juno Díjátadó esélyesei közé:

* DIEMONDS - "Never Wanna Die"
* KATAKLYSM – "Of Ghosts And Gods"
* FUCK THE FACTS - "Desire Will Rot"
* CANCER BATS - "Searching For Zero"
* KEN MODE – "Success"

A kategóriát végül a Kataklysm nyerte, a tavaly júliusban megjelent 'Of Ghosts And Gods' album sikerei okán. A zenekar tagjai személyesen vették át a jutalmat - erről lentebb látható egy fotó.

A Kataklysm-et (a 'Waiting For The End To Come' albummal) a tavalyi évben is jelölték, de a díjat akkor a Devin Townsend Projekt és a '' album nyerte. 2015-ben emellett a legendás Rush zenekart is jutalmazták; méghozzá az 'Allan Waters Humanitáriánus Díjjal'. Ezt az elismerést azoknak az előadóknak adományozzák, akik "rendkívül pozitív mértékben járultak hozzá Kanada társadalmi pozíciójának javításához".

A 2014-es 'Metal' kategória-győztes a Protest The Hero lett, a 2013. október 28-án kiadott, 'Volition' című albummal (amiről bővebben itt írtunk). 2012-ben az idén is jelölt KEN mode nyert (a 'Venerable' lemezzel).

A Juno Awards díjátadót 1970 óta rendezik meg, de az 'Év Legjobb Metal / Hard Rock Albuma' kategóriát csak 2011-ben vezették be. Az eddigi győztesek neve a Wikipédián olvasható.


A KATAKLYSM nyerte 'Az év heavy metal albuma' díját a Juno Awards-on
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás