Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SANCTUARY - hivatalos albumon jelentek meg az "elveszett demók"; itt vannak a friss előzetesek!


2017-03-02

A nemrégiben újra összeállt kult-metal banda, a Sanctuary - melynek tagja Warrel Dane, a Nevermore frontembere - nemrég új kiadványt jelentett be.

Warrel Dane és bandája 2017. február 24-én, a Century Media Records jóvoltából kiaottd egy speciális albumot, melyen azok a demó-felvételek kaptak helyet, amiket annak idején, még az 1987-es debüt-album ('Refuge Denied') megjelenése előtt rögzítettek. Az "elveszett demók" egy 'Inception' című lemezre kerültek fel, teljes egészében felújított, újrakevert és remaszterizált változatban - Chris “Zeuss” Harris által. A lemez alább látható borítóját Ed Repka (Megadeth, Death) tervezte.

Lenny Rutledge gitáros így nyilatkozott: "Ezeket a szalagokat otthon, a kert melletti istállóban találtam meg. Ez tulajdonképpen egy földalatti bunker, amit manapság többnyire stúdiónak használunk. Itt rögzítettük a 'The Year The Sun Died' nagy részét is. Az újonnan meglelt szalagok egy ismeretlen eredetű dobozban voltak, az építmény raktár-részében, teljesen elázva, szinte tönkremenve az egész...".

A hangmérnök, Zeuss így folytatta: "Lenny felhívott engem, és közölte, hogy talált néhány hangszalagot, aminek azonnal elvégezte a digitalizálását. Épp ott voltam én is a környéken, ezért beszaladtam hozzá, hogy lecsekkoljam az anyagot. Annak ellenére, hogy min mehettek keresztül, egész jól szóltak; így megegyeztünk abban, hogy megpróbáljuk kihozni belőlük a lehető legjobbat - anélkül, hogy elvesztenék eredeti feelingjüket. Miután többször is elvégeztem a keverést, sikerült feltámasztani az eredeti demókat. Remélem, tetszeni fog nektek is, amit hallottak, mert jómagam még annál is nagyobb Sanctuary-fan lettem ezután, mint amilyen voltam!".

A szóban forgó hanganyagot eredetileg 1986 márciusa és júliusa között rögzítette a banda, különféle washingtoni stúdiókban. A különleges dalok mellett ritka fotók, flyerek, korai illusztrációk, szkeccsek és egyéb megjegyzések révén tekinthetünk be a Sanctuary múltjának legmélyére! A kiadvány megjelent CD-n, digitálisan és limitált LP-n (poszterrel és ajándék CD-vel).

A tracklista:
01. Dream Of The Incubus
02. Die For My Sins
03. Soldiers Of Steel
04. Death Rider / Third War
05. White Rabbit (Jefferson Airplane feldolgozás)
06. Ascension To Destiny
07. Battle Angels
08. I Am Insane
09. Veil Of Disguise

Íme a kiadvány első hivatalos előzetese, valamint a 'Die For My Sins' és a 'Dream Of The Incubus' dal premierje:

A banda korábban az alábbi megjegyzéssel és videóval kommentálta az új kiadványt: “1986-ban alkottuk mindezt, de hamar feledésbe merült a dolog... 2015-ben azonban újra felelevenítettük az elveszett nótákat; 30 évvel később pedig végre megjelenhet az 'Inception'!”.

Az alábbi videókban Lenny Rutledge gitáros kalauzolja el a rajongókat abba az Auburn Jam Room-ba, ahol a banda először próbált (1986-ban); valamint bemutatja a banda első merchandise-termékeit a korai évekből, és a rögzítésnél használt gitárokat is megismerhetjük:

A Sanctuary 2014. október 6-án adta ki régóta várt harmadik nagylemezét. A 'The Year The Sun Died' album - amiről bővebben itt írtunk - a Century Media Records jóvoltából jelent meg.

Warrel Dane (Nevermore) és bandája, az újjáélesztett Sanctuary tavaly tavasszal indult európai turnéra a visszatérő albummal. Az Overkill társaságában lezajlott turnén - a Dane mellett - Lenny Rutledge gitárossal, Jim Sheppard basszusgitárossal (ex-Nevermore) és Dave Budbill dobossal kiegészülő Sanctuary egy "exkluzív" ötödik taggal bővült: ő pedig nem más, mint az Arch Enemy-ből nemrég távozott Nick Cordle gitáros.

Habár jelenleg nincsenek tervben további Sanctuary koncertek, Dane mostanában szóló-turnékat bonyolít le (többnyire a Nevermore klasszikus 'Dead Heart In A Dead World' albumának teljes előadásával). Ennek kapcsán járt nemrég Brazíliában a frontember, ahol interjút adott a helyi Impresa Do Rock magazinnak. Dane elmondta a Sanctuary 'The Year The Sun Died' albumának esetleges folytatásáról: "Jelenleg három új Sanctuary dal van készülőben - ez pedig azt jelenti, hogy igenis lesz új lemezünk... mégpedig egy keményebb és gyorsabb lemezünk. A srácoknak is folyton ezt mondom a bandában: 'Gyorsabb, gyorsabb és gyorsabb legyen az anyag!'".

Ez tehát azt jelenti, hogy készülőben van egy újabb Sanctuary album, amiről remélhetőleg hamarosan hírt adhatunk!

Az amerikai progresszív / power metal és a hard rock elemeit vegyítő Sanctuary első körben 1985 és 1992 között volt aktív. Két nagylemezük jelent meg; a 'Refuge Denied' (amit a Megadeth-es Dave Mustaine producelt) és az 'Into The Mirror Black'. A két albummal olyan legendák előzenekaraként turnézott a banda, mint a Megadeth, a Warlock, a Fates Warning és a Death Angel. Annak ellenére, hogy a Sanctuary zenéje műfaj- és korszakalkotónak nevezhető, akkoriban mégsem minden thrasher / metalista fogadta be ezt a fajta újítást. Ezt követően alapította meg Dane és Sheppard a Nevermore-t.

Dane egyébként új szólóalbumon is munkálkodik. Erről bővebben itt írtunk.


SANCTUARY - hivatalos albumon jelentek meg az
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás