Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SAMAEL - videoklip a 'Hegemony' album címadó dalához


2017-10-05

A legendás svájci indusztriális black metal banda a tavalyi évben ünnepelte klasszikus 'Worship Him' albumának 25. évfordulóját; idén pedig a zenekar fennállásának 3. évtized-fordulója esedékes.

A Samael főzenekarként lépett fel az tavalyi Fall Of Summer Open Air fesztiválon (amit szeptember 2. és 3. között rendeztek meg Franciaországban). A 'Worship Him' album 25. évfordulója alkalmából a banda egy old-school szettet adott elő, amit kizárólag első három lemezük ('Worship Him', 'Blood Ritual', 'Ceremony Of Opposites') egyes dalai alkottak.

A Fall Of Summer fesztivált követően a banda rögtön nekilátott soron következő stúdióalbuma megírásának. A 2017. október 13-án, pénteken megjelenő lemez a 2011-es 'Lux Mundi' folytatása lesz. Mint kiderült, az új album - ami a 'Hegemony' címet viseli - az osztrák Napalm Records jóvoltából fog a boltokba kerülni.

A 30. évforduló alkalmából a banda koncertet adott az idei Inferno és Metalmania fesztiválokon. A testvérek, Vorph és Xy ezzel a lendülettel vágtak neki indusztriális dark metal-hangzásuk újabb szintre emelésének, a klasszikus 'Passage' és 'Eternal' albumok vonalának továbbviteléhez.

"A 'Hegemony' kreatív folyamatai több mint négy éven keresztül zajlottak. Ezidő alatt szó szerint együtt éltünk a dalokkal - végignéztük, amint kiteljesednek. A 'Hegemony' egy olyan album, aminek célja a világ felszólítása; irányításának átvétele. A változásról és az evolúcióról van itt szó. Ez egyfajta kinyilatkoztatás, napjaink testamentuma; hívószó a forradalomra".

A tracklista:
01. Hegemony
02. Samael
03. Angel Of Wrath
04. Rite Of Renewal
05. Red Planet
06. Black Supremacy
07. Murder Or Suicide
08. This World
09. Against All Enemies
10. Land Of The Living
11. Dictate Of Transparency
12. Helter Skelter
13. Storm Of Fire (bónusz track)

Az album előrendelhető digitálisan, 4-felé nyitható digipak CD-n, valamint többféle színű dupla bakeliten és exkluzív deluxe boxban, a Napalm Records jóvoltából. A különféle verziókról bővebb infók a kiadó honlapján találhatók.

Az új lemezszerződés kapcsán korábban az alábbiakat közölte a banda: "Izgatottan jelentjük be, hogy megerősítettük kötelékünket a Napalm Records-szal! E paktum egyértelműen a legjelentősebb mérföldköve a Samael-történelemnek; lévén az idei évben - 30. évfordulónk alkalmából új albummal jelentkezünk! Rengeteg tennivalónk van még, és úgy érezzük, ehhez a Napalm Records-nál senki nem tudna nagyobb segítséget nyújtani számunkra. 2017 a mi évünk lesz! Egy dinamikus és lelkes csapattal, valamint számtalan elkötelezett rajongóval a hátunk mögött, készen állunk új dalaink szabadon engedésére!".

A 'Hegemony' albumról elsőként azt az 'Angel Of Wrath' című számot mutatták be, amit már több alkalommal előadtak a fentebb említett fesztiválokon. A rajongók viszajelzései természetesen rendkívül pozitívak voltak; a Samael tehát most boldogoan osztja meg a single hivatalos, stúdió-változatát. Íme a premier, az 'Angel Of Wrath' szöveges videója:

Újabban megjelent a 'Red Planet' című szám szöveges klipje, valamint a címadó dal animált, "statikus videója" is:

A Samael 2015-ben mutatta be új felállását, aminek ezentúl tagja Thomas "Drop" Betrisey (ex-Sybreed) basszusgitáros. Fotó az új line-upról, lentebb látható.

A banda tavaly fellépett a híres Maryland Deathfest-en (május 27.) és színpadra állt a belga Metal Mean fesztiválon (aug. 20.) is; idén pedig többek közt részt vesznek a cseh Brutal Assault-on és az őszi California Deathfest-en. A teljes múlt- és jövőbeni turné-beosztás itt érhető el.

Friss hírek hamarosan... addig is alább elérhető egy régi klasszikus újonnan megjelent koncert-videója:


SAMAEL - videoklip a 'Hegemony' album címadó dalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás