Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

9 év után jelenik meg az új STEELHEART album - itt az új klip, a 'Lips Of Rain'!


2017-09-11

A veterán amerikai hard rock bandát nemrég az olasz Frontiers kiadó vette szárnyai alá. A Steelheart visszatérő stúdióalbuma 2017 őszére várható.

A Steelheart Miljenko Matijevic karizmatikus énekes agyának szüleménye - immáron három évtizede ő a banda szíve és lelke. A veterán csapat néhány hete bejelentette: 2017. szeptember 15-én új albumuk jelenik meg, 'Through Worlds of Stardust' címen.

"Ki sem tudom fejezni, milyen izgatott vagyok, hogy végre mindenki hallhatja ezt az új albumot. Hosszú ideje arra koncentráltunk, hogy visszahozzuk zenénkbe a mágiát; méghozzá olyan dalok révén, amiket szerettek; melyek életetek szerves részeként szolgálhatnak. Leginkább a következő szavakkal jellemezném ezt a lemezt: mély, szexi, szerethető, csavaros, romantikus és rock 'n ' roll. Az új dalokat a világ különböző tájain rögzítettük - megfordultunk például a svédországi Stockholmban is, ahol egy valódi nagyzenekarral dolgoztunk. Őszintén remélem, hogy minden rajongó élvezni fogja az új számokat, mivel ezek tényleg szívből szólnak. Imádunk titeket; alig várjuk már, hogy találkozzunk az út során" - lelkesedett Miljenko.

Habár annak idején - hasonlóan a több "hair-metal" / hard rock bandához, a Steelheart első fejezete is véget ért a '90-es évek elején, ez a banda mindig is jóval előbbre látó, jövőbeni gondolkodású volt kortársainál. Épp ezáltal lett a banda 2017 verziója egy régi idők stílusával felszerelt, de mégis progresszív hangzású kollektíva, amit természetesen Miljenko erőteljes énekhangja alapoz meg. A 'Through Worlds of Stardust' albumon Miljenko a múltat, a jelent és a jövőt olvasztja eggyé; ezáltal egy időtálló hard rock albumon alkotván. A banda első három albumának rajongói kétségkívül elégedettek lesznek az új nóták hallatán, de a modern hard rock zenekarok - Halestorm, Shinedown, Alter Bridge, stb. - is garantáltan élvezni fogják ezt az albumot.

A tracklista:
01. Stream Line Savings
02. My Dirty Girl
03. Come Inside
04. My Word
05. You Got Me Twisted
06. Lips Of Rain
07. With Love We Live Again
08. Got Me Runnin'
09. My Freedom
10. I'm So In Love With You

Lentebb meghallgatható a 'Got Me Runnin'' és a 'Come Inside' című szám, valamint megtekinthető a 'You Got Me Twisted' videoklipje, aminek nagy részét a kultikus Frankenstein-filmek rendezője, James Whale egykori brit villájában forgattak, Shonda Mackey színésznő-model vendégszereplésével (a performansz-részeket Los Angelesben vették fel). Szintén elérhető lentebb a 'Lips Of Rain' című szám kisfilmje, amit néhány nappal a lemez megjelenése előtt mutattak be.

A Steelheart 1990-ben adta ki nagysikerű debütáló albumát, amit főként az 'I'll Never Let You Go' világ-klasszissá válása alapozott meg (példának okáért: annak idején mindössze egyetlen nap alatt adtak el 33 ezer albumot, csak Japán területén). A lemez rövid idő alatt platinává vált. A második Steelheart album 'Tangled in Reins' címmel jelent meg '92-ben, szintén nagy elismeréseknek és pozitív kritikáknak örvendvén. Akkoriban azonban - a virágkorát élő grunge zene elterjedése okán - már kevesebb példány fogyott lemezeikből az USA-ban; habár Kelet-Ázsiában továbbra is az egyik legsikeresebb modernkori rockbandának számítottak. Ezen album promóciója keretében történt azonban egy súlyos baleset: 1992 Halloween-jának estéjén egy állvány szerencsétlenül fejbevágta Matijevic-et, eltörvén orrát, állkapcsán és egyes bordáit. Szinte hihetetlen, de az énekes végül a saját lábán hagyta el a színpadot, mielőtt kórházba nem szállították őt. A Steelheart' azonban - ebben az ismert formájában - azon az estén bevégeztetett.

Négy évvel később Matijevic feltámasztotta a Steelheart egy újabb verzióját, amit Kenny Kanowski gitáros, Vincent Mele basszer és Alex Makarovich dobos társaságában tett meg. Ez a felállás rögzítette a harmadik, 'Wait' című albumot, ami zeneileg nagy mértékben eltért az előző két lemez stílusától; viszont helyet kapott rajta egy híressé vált, 'We All Die Young' című single (ami jelenleg többmillió stream-et számlál a Spotify-on). Ezt a számot később újrarögzítették a Rocksztár című flim betétdalaként, melyet Matijevic Mark Wahlberg karaktereként énekelt fel a forgatáson (mellette Jeff Scott Soto, Zakk Wylde, Jeff Pilson és Jason Bonham szerepelt a film soundtrack-jén).

A Steelheart újabb fejezete a 2000-es évek végén éledt fel: 2008-ben jelent meg Matijevic-ék negyedik nagylemeze, a 'Good 2B Alive', amit egy nagyszabású világkörüli turnén promótáltak. A következő turné 2016-ban valósult meg: néhány exkluzív brit koncertet adott a tavalyi évben a zenekar, de már ekkor megkezdődtek az új nagylemez munkálatai (erről itt írtunk). Mint most kiderült, a 'Through Worlds of Stardust' címet viselő album 2017 második felében végre megjelenhet. A kritikusok pedig már most az év egyik legkiemelkedőbb hard rock albumának titulálják ezt az anyagot.

Az új albumon Matijevic énekel és gitározik - ez utóbbit Uros Raskovski társaságában teszi. Basszusgitáron három session-zenész (James "Rev" Jones, Sigve Sjursen, Jesse Stern) is közreműködik, dobokon pedig Mike Humbert és Randy Cooke játszik. A zongora-játékok Daniel Fouché és Ed Roth nevéhez fűződnek; a nagyzenekari betéteket pedig Anthony Weeden komponálta.


9 év után jelenik meg az új STEELHEART album - itt az új klip, a 'Lips Of Rain'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás