Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMBERIAN DAWN - itt a 'Darkness of Eternity' album legfrissebb szöveges klipje, a 'Sky Is Falling'!


2018-02-06

A finn szimfónikus metal banda november 10-én adta ki legújabb stúdióalbumát, az osztrák Napalm Records jóvoltából.

Tuomas Seppälä bandavezér a következőket közölte az új album kapcsán: "A 'Darkness of Eternity' az egyik legérzelmesebb AD-album. Rendkívül bombasztikus dalokat alkottunk most meg, a sötét és szimfónikus melodic metal stílusjegyében; de ezek ellentettjei, néhány popos, slágeres nóta is helyet kapott az anyagon. Részemről meglehetősen nehéz egyetlen kategóriába besorolni ezt a dal-kollekciót, de alapvetően is az volt a célunk, hogy többféle különböző stílusban alkossunk!".

A 'Magic Forest' története az új albumon is folytatódik. Tuomas erről így beszélt: "A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szám, ami alapján egészében megismerhettétek az 'Innuendo' album történetét; még a 'Magic Forest' érája alatt. Egy gyógyítóként tevékenykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez esetben ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - az az a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című albumon szerepel - ez már arról szól, ahogy a kislány próbál kitörni a föld alól, a koporsóból; a Sötétség ura pedig arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... Már most elárulhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként válik ez a lány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!".

A stúdiós munkálatok kapcsán Seppälä elmondta: "A produkciós munkák nagy részét a legendás Helsinki-beli Finnvox Stúdióba végeztük - itt zajlottak például a dob-felvételek, valamint a Mikko Karmila által végzett keverés, és Mika Jussila maszter-munkái. Nem mellesleg egy élő vonószenekart is felbéreltünk; hogy ezáltal is színesebb legyen az album. Részemről egyébként annyit mondhatok, hogy kétségkívül ez az eddigi legjobb hangzású AD-album! Egy monumentális művet tettünk le az asztalra; annak pedig különösen örülök, hogy minden eddiginél több oldalról bemutathatom dalszerzői képességeimet. Szerencsésnek érzem magam amiatt is, hogy Capri itt van velünk a bandában; mivel ő az egyetlen énekesnő, aki képes ezeket a különböző stílusokat a megfelelő hanggal és érzelemmel előadni".

A 'Darkness of Eternity' november 10-én jelent meg, a Napalm Records jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. I'm The One
02. Sky Is Falling
03. Dragonflies
04. Maybe
05. Golden Coins
06. Luna My Darling
07. Abyss
08. Ghostwoman
09. Breathe Again
10. Symphony Nr. 1, part 2 - Darkness Of Eternity
11. Anyone (bónusz track)

Az első ízelítők, az 'I'm The One' kisfilmje és a 'Maybe' című szám szöveges klipje alább megtekinthetők. 2018 februárjában bemutatták a 'Sky Is Falling' című szám lyric-videóját is:

A megjelenés napján közzétették a 'Dragonflies' szöveges klipjét is:

Az album összes dalába itt lehet belehallgatni:

Az Amberian Dawn legutóbbi albuma 'Innuendo' címmel jelent meg, a Napalm Records jóvoltából, 2015. október 23-án. A 2014-es 'Magic Forest' folytatásáról bővebben itt írtunk.


AMBERIAN DAWN - itt a 'Darkness of Eternity' album legfrissebb szöveges klipje, a 'Sky Is Falling'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás