Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Gene Simmons továbbra is tartja magát a rockzene halálával kapcsolatos kijelentéséhez


2014-10-01

A KISS basszusgitáros-énekese kiáll amellett a korábbi kijelentése mellett, miszerint "a rockzene halott"; mondván a hanyatló lemezeladások ellehetetlenítik az új rockbandákat.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons két héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire.com oldalon. Gene többek közt az alábbi tanácsokat adja azoknak a zsenészeknek, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le.)

Simmons szeptember 28-án a Kansas City-beli Rock & Brews rendezvényen jelent meg. Itt a KSHB életstílus-magazinjának riportere, Joel Nichols kérdezett rá: vajon Simmons alaposan átgondolta-e korábbi kijelentését? "A rock & roll igenis halott" - reagált a zenész. "Felteszek neked egy kérdést, és majd te eldöntöd, oké? 1958-tól 1988-ig 30 év telt el. Ebből az időből száz meg száz klasszikus rock-előadót tudsz megnevezni... ott volt Elvis Presley, a Beatles, a The Rolling Stones, Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, és így tovább... De még a Motown is, Madonna, Prince és Michael Jackson... 1988-tól napjainkig csak ötöt nevezz meg nekem. Ugye, hogy nem tudsz? Ikonikus új előadókat kérdezek... Nincs. Senki. Na ehhez mit szólsz?".
Nichols ezután feltette a kérdést Simmons-nak, hogy esetleg nem az ipar gazdasági helyzetére céloz-e, amikor kijelenti, hogy halott a műfaj. Simmons erre így válaszolt: "Nem, nem hiszem, hogy a gazdaság hibája lenne. Szerintem annál inkább arról van szó, hogy a technológia megelőzi az örszágos törvényeket... Ez tehát a Vadnyugat: az emberek elindulnak, és elfoglalnak új területeket. És persze nem fizetnek érte. Ez pedig teljes mértékben elértékteleníti az új bandákat. Rám persze mindez nincs hatással, én meg tudok még élni a fizetésemből, de szomorú ez az egész, mivel a következő Beatles-nek vagy a következő KISS-nek nem lesz semmi esélye...".

Simmons korábbi kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash és Rob Halford. A KISS basszusgitárosa a friss interjúban elmondta, hogy észrevette, hogy nézetei nagy vitákat váltottak ki, de ettől függetlenül ő megvédi a szabad vélemény-nyilvánítás jogát: "Ezt Amerikának hívják. Itt megengedett, hogy hülyeségeket beszélj, és megengedett az is, hogy hangot adj a véleményednek. Én sem vagyok jobb vagy rosszabb senki másnál".


Gene Simmons továbbra is tartja magát a rockzene halálával kapcsolatos kijelentéséhez
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás