Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt a STATUS QUO gitárosa, Rick Parfitt


2016-12-24

A legendás rockbanda gitárosa az utóbbi időben két szívrohamon átesett...

A 68 éves Parfitt egy spanyolországi kórházban hunyt el. A zenész halálát fertőzéses megbetegedés, illetve komoly szív-problémái okozták (legutóbb arról számoltunk be, hogy Rick Törökországban, bandája koncertje közben kapott szívrohamot).

A Status Quo menedzsere, Simon Porter az alábbi közleményt adta: "Mély bánattal kell bejelentenünk, hogy a Status Quo gitárosa, Rick Parfitt ma délben elhunyt. Barátunk Spanyolországban, egy Marbella-beli kórházban tért örök nyugalomra, miután csütörtök délután - egy korábbi váll-sérülése következtében - komoly belsőszervi fertőzést kapott.
A tragikus hír épp azután jutott el hozzánk, hogy Rick elárulta nekünk: hamarosan szóló-karrierbe kezd, és 2017-ben kiad egy önéletrajzi könyvet, miután egészségi állapota okán visszavonul a Status Quo turné-felállásából.
Barátunk nagyon fog hiányozni családja minden tagjának, barátainak, bandatársainak, a menedzsmentnek és a teljes stábnak, meg persze minden elkötelezett rajongójának világszerte. Rick 50 év alatt monumentális sikereket ért el a Status Quo zenekarral. Felesége, Lyndsay; ikrei, Tommy és Lily; valamint felnőtt fiai, Rick Jnr és Harry gyászolja őt
".

Parfitt először 2011-ben kapott szívrohamot; 15 évvel azelőtt pedig komoly szívműtéten esett át. 1997 óta rendszeresek voltak a gitáros szívritmus-zavarai - orvosai rendre figyelmeztették őt az aktív koncertezés veszélyeire. Első szívrohamát követően a zenész leszokott az italról és az alkoholról; életmódot változtatott, de sajnos ez sem javított már az állapotán.

Az 1967-ben alakult Status Quo - amit Parfitt mellett Francis Rossi énekes alapított - nemrég jelentette be, hogy még egy utolsó turnét lebonyolítanak; utána azonban végleg szögre akasztják hangszereiket. Parfitt halálával valószínűleg meghiúsulnak az erre vonatkozó tervek; de egyelőre semmi konkrétum nem ismert. Rossi kiadott egy közleményt, amiben elmondja, "nem volt felkészülve" barátja / zenésztársa halálára.

Parfitt utolsó felvételei az idén októberben megjelent, 'Aquostic II - That's A Fact!' című akusztikus albumon hallhatók.


Elhunyt a STATUS QUO gitárosa, Rick Parfitt
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás